Budgivning pågår

Senaste bud:
4 080 000 kr

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ekebyhov, Ekerö

Björkuddsvägen 4A

- Uteplatser med sol morgon till kväll
- Möjlig 4:a
- Garageplats med möjlighet till laddstolpe
- Goda förvaringsmöjligheter
- Gångavstånd till Ekerö C
- Förening med god ekonomi

Nu är en av de populära 3:orna på Björkuddsvägen till salu.

Mycket trevligt planerad och rymligt bostadsrätts-parhus som är möjligt att bygga om till en 4:a om så önskas. Altan på framsidan bjuder på morgon-/förmiddagssol och en bra stat på dagen medan den större altanen på baksidan erbjuder sol under eftermiddag och kväll. Tilltalande läge på lugna gata med Ekebyhovs bokskog som närmaste granne och gångavstånd till Ekerö centrum med all viktig närservice du kan tänkas behöva.

Lägenheten är invändigt till viss del i äldre skick, men har genomgående ekparkettgolv och ett helkaklat badrum i snyggt utförande. Goda förvaringsmöjligheter finns i garderober, utvändigt förråd samt på vinden.

Föreningen är mycket välskött och har en stabil ekonomi. Till lägenheten ingår en garageplats i länga och möjlighet finns att nyttja den gemensamma föreningslokalen med kök samt även bastu.

Information

Bostadstyp Parhus
Boarea 78 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3980 kr/mån
Rum 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1977
Pris 3 995 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Powerbild NiklasBergsten

Powerbild NiklasBergsten
Powerbild NiklasBergsten

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björkuddsvägen 4A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 78 kvm. Lägenhetsförteckning BRF
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Parhus
Boarea 78 kvm
Byggnadsår 1977
Fönster 3-glas
Uppvärmning Luft/luftvärmepump och direkt-el
Ventilation Mekanisk frånluft

Rum

Hall

Plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i totalt 4 garderober. Vita tapeter på väggarna och ekparkettgolv.

Vardagsrum

Generösa ytor som rymmer sällskapsgrupp med TV-hörna. Kan med fördel även delas av till ytterligare ett rum för den som vill ha ett extra sovrum eller arbetsrum. Ekparkett på golv och väggar med vita tapeter. Här finns också utgång till altanen på baksidan med eftermiddags/kvällssol.

Kök

Välplanerat med gott om förvaringsmöjligheter i flertalet skåp. Här finns matplats för ett större sällskap. Vita skåpluckor, mönstrat kakel i grön ton och rostfri diskbänk. Här finns stor kyl, stor frys, spis med häll och spisfläkt.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och ytterligare möbler så som exempelvis garderober för förvaring. Ekparkett på golv och tapetserade väggar i grön ton.

Sovrum 2

Mysigt sovrum med tre garderober för förvaring. Ekparkett på golv och tapetserade väggar i grön ton.

Badrum

Renoverat 2013 med fin känsla och precision. Helaklat med sandfärgat och vitt golv med elvärmeslingor som ger en behaglig komfort. Väggarna är vita och taket är försedda med infällda spotlight som ger en behaglig belysning.

Tvättstuga

Original utförande med brandröd våtrumsmatta och väggar med våtrumstapet i vitt med prickat mönster. Här finns tvättvask, tvättmaskin i äldre skick och förvaringsskåp. Plats finns även för torktumlare eller torkskåp.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-10-08
Primärenergital 168

Ekonomi

Lägenhetsnummer 5
Pris 3 995 000 kr Utgångspris
Avgift 3980 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl VA, TV, sophantering, garageplats
Elförbrukning 10 850 kWh/år
Driftkostnad 21 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 200 kr
  • Hushållsström: 19 000 kr

Inre reparationsfond 2 303 kr
Andel i förening 2,105%
Andel av årsavgift 2,10089%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 233 529 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Föreningens belåning är endast 3.374 kr/kvm (enligt årsred. 2021).

Förening

Föreningsnamn BRF Björkudden 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716416-4548
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Björkudden 1 bildades i slutet av 70-talet och byggnaderna stod nyproducerade och inflyttningsklara 1977. Totalt finns det 50 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Bebyggelsen består av en- och tvåplans rad- och parhus i storlek från 2-4 rok. Föreningen har också avtal med grannföreningen Björkudden 1 som ger medlemmarna möjlighet att nyttja deras föreningslokal samt den bastu som finns där.

Välskött med god ekonomi och låg belåning. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi är mycket god med en förhållandevis låg belåning på endast 3.374 kr/kvm (årsred. 2021).
Äger föreningen marken Ja, friköpt mark.
Antal lägenheter 50
Renoveringar Föreningen har de senaste fem-årsperioden genomfört en hel del renoveringar. Bland annat målning av husens fasader och underhåll av garagen. Yttertaken på husen lades om år 2005. I närtid bedöms det inte föreligga behov av några större renoveringar.
Parkering Till varje bostadsrätt hör en garageplats i länga. Utöver det finns utvändiga p-platser för medlemmarna samt besökande.
Tv och bredband TV och bredband levereras av Tele2 där ett grundpaket för TV ingår i månadsavgiften. Ytterligare kanaler samt abonnemang för bredband tecknas av bostadsrättsägaren själv.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden Uteplatser finns på både fram och baksidan vilket bjuder in till en plats i solen från morgon till sen kväll. Gavelläge ger också möjlighet att utnyttja tomten runt huset.

På entrésidan finns ett extra förråd som erbjuder praktisk förvaring. Fönster har installerats och gör detta möjligt att använda som extra rum. Här finns även varmvattenberedaren placerad. Vid ev byte står föreningen för kostnaden för denna. God möjlighet till förvaring finns även på vinden som nås från taklucka i hallen.

Till lägenheten hör en garageplats i länga där möjlighet finns att installera laddstolpe.

Dokument

Området

Området Ekebyhov har ett central läge med närhet till Ekerö Centrums stora utbud och goda kommunikationer. Här bor man lugnt och tryggt samt granne med en härlig natur som bjuder in till avkopplande motion. Här finns bland annat Ekebyhovskogen som är en vacker bokskog och en av Europas nordligaste. Intill denna ligger Ekebyhov slott som har anor från 1600-talet och en trevlig park med exotiska växter samt en äppelodling som är en av Sveriges 14 klonarkiv. I området ligger också Ekebyhovskolan som är en F-6 skola.

Närområde

Vid Ekerö Centrum finns all den närservice du kan tänkas behöva i form av livsmedelsbutik, klädbutiker, bibliotek, systembolag, restauranger, bageri mm. Här finns också vårdcentral, tandläkarmottagning, apotek och annat som är viktigt. I Ekebyhov finns också en OKQ8 med generösa öppettider.

Ekebyhovskolan ligger i området och erbjuder pedagogik från förskola till klass 6. För dem som går upp till årskurs 9 finns Tappströmsskolan som ligger granne med området.

För den idrottsintresserade erbjuder Mälaröarna en mängd olika aktiviteter. Vid Träkvista vallen finns två fotbollsplaner, utövande av friidrott, ishall och padel-banor. Mälaröhallen erbjuder plats för bland annat innebandy och gymnastik. Vintertid ges möjlighet till alpin skidåkning i Ekebyhovsbacken som är en att de bästa i Stockholmsområdet. Utöver detta finns tre golfbanor och en mängd motionsslingor samt bra cykelvägar.

Kommunikation

Från området är kommunikationerna synnerligen goda. Ett flertal busslinjer passerar de hållplatser som finns i området och tar ca 18 minuter till Brommaplan för vidare färd mot Stockholm city. Blåbuss 177 går direkt mot Solna och Danderyd. För den som pendlar till city går det utmärkt att ta en kortare promenad till Tappströmskanalen där pendlarbåt linje 89 avgår via bl.a. Essingeöarna till Klara Mälarstrand.

Räkna på ditt nya boende