VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Mörbyskogen, DANDERYD

Mörbydalen 1

En välplanerade 4:a i populära Mörbyskogen!

Mörbyskogen 2 är stabil bostadsrättsförening med låg belåning och många renoveringar avklarade. Gemensam takterrass med häftig utsikt över närområdet och innerstan. Parkeringsplatser med kort kötid.

På gångavstånd till Mörby Centrum har du tunnelbanan och Roslagsbanan vid Mörby station. Du är inne i Stockholms C på ca 10 minuter. Buss passerar i bostadsområdet som anknyter till ett flertal närliggande områden som tex Djursholms Torg där du hittar flera restauranger som Monrads, Brasseri Greta och La Piazza. Bostadsrättsföreningen erbjuder både p-platser och garage för sina medlemmar.

Mörby centrum håller på att byggas ut och byggas om samt kommer byta namn till Danderyds centrum. Här kommer det att erbjudas ett större och rikare shoppingutbud, Deli, restauranger och välsorterade matbutiker. Idag finns här också Systembolag, tandläkare, vårdcentral och café.

Närmaste ICA-butik finns redan i Mörbyskogen. För dig som gillar en hälsosam livsstil finns SATS-gym och Friskis och Svettis på gångavstånd från bostaden. Mörbyskogen är en central knutpunkt för Danderyd vilket gör att det är nära till flera motionsspår, badhuset och flertalet badplatser utomhus. Danderyds kommun erbjuder många bra skolor. I närområdet finns flera förskolor som Vitsippan, Kevingeskolan och Kyrkskolan ( ÅK F-6), Fribergaskolan (Åk 7-9). Danderyds kommun erbjuder också flertalet gymnasieskolor.

Kontakta ansvarig mäklare Jacob Gustafsson för mer information.
jacob.gustafsson@mohv.se alt 0725-55 01 92

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 98.3 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6589 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1962
Pris 4 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Jacob Gustafsson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 01 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Planritning
Planritning
Jacob Gustafsson

Jacob Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mörbydalen 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 98.3 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 7

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 98.3 kvm
Byggnadsår 1962
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall:

Välkomnande och möblerbar hall som erbjuder gott om förvaring i klädkammare. Säkerhetsdörr som också stänger ute en del ljud från trapphuset. Invid dörren ligger ett praktiskt klinkergolv som är perfekt för blöta skor vintertid. En garderob i hallen ingår.

Vardagsrum & Balkong:

Stort vardagsrum med ett genomgående parkettgolv. Här finns plats för en stor soffgrupp och matplats om så önskas. Här får hela familjen plats att umgås på tillsammans med vänner. Det är utgång till den stora och rymliga balkongen. Balkongens inglasning är givetvis öppningsbar för dig som gillar att sola. Tack vare solläget är detta en bra plats att odla egna grönsaker på.

Sovrum 1:

Här finns plats för dubbelsäng samt ytterligare garderober/byrå om så önskas. Egen balkong. Här finns det förvaringsmöjligheter genom garderob.

Sovrum 2:

Ytterligare ett sovrum med plats för en dubbelsäng. Förvaring genom exempelvis en garderob. Här ifrån är det direkt acces till lägenhetens stora badrum.

Sovrum 3:

Ett mindre sovrum som även kan användas som kontor eller barnrum om så önskas.

Kök:

Stilrent kök i en sober färgsättning. Här finns en stor köksö som avspeglar köket ifrån vardagsrummet. Bra arbetsytor.

Badrum:

Stambytt helkaklat badrum med praktisk duschkabin med badkar, tvättmaskin, handdukstork, badrumsskåp med spegel och inbyggd belysning. WC. Det ryms mycket förvaring i kommoden under handfatet samt överskåpet ovan tvättmaskinen.

Wc:

Toalett samt kommod.

Förråd:

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Övrigt:

Föreningen har en egen uteplats på taket (terrass) för föreningens medlemmar.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-01-29

Ekonomi

Lägenhetsnummer 138-2-0200
Pris 4 495 000 kr
Avgift 6589 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv
Driftkostnad 6 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 000 kr
  • Hushållsström: 4 000 kr

Driftkostnader enligt schablon.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,33096%
Andel av årsavgift 0,33096%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 254 983 kr

Förening

Föreningsnamn Mörbyskogen 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716400-0700
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Mörbyskogen 2 ligger mitt i Mörbyskogen nära till natur och kommunikationer. Med fem minuters promenad når man både tunnelbana och bussar vid Mörby C, Roslagsbanan vid Mörby Station och bussterminalen utanför Danderyds Sjukhus. Dessutom busslinje 606 utanför porten.

Via promenad och cykelvägar är det nära till Edsvikens strandpromenad, Ekebysjöns naturreservat m.m.

Föreningen bildades på 60-talet och har en god och stabil ekonomi. I föreningen finns fem höghus och två låghus med tillsammans 373 lägenheter. Lägenheterna utgörs av 1:or till 6:or med tyngdpunkten på 2:or och 3:or.
Inom föreningens område finns två tvättstugor. Den ena ligger i låghuset Mörbydalen 7 och den andra i låghuset Mörbydalen 14, båda med ingång från respektive gavel.
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd. Föreningen hyr dessutom ut extraförråd, men tillgången är begränsad. Ett kösystem finns, för köplats kontakta styrelsen per mail: styrelsen@morbyskogen2.se
Föreningens ekonomi Föreningens goda ekonomi har gett dem och fortsätter att ge föreningen möjlighet att investera i boendemiljön. Avgifterna till föreningen höjdes 2013 med 12 % och 2014 med 10 % som en följd av det omfattande stamrenoveringsprojektet. 2019-2020 höjdes avgiften med 2% för att finansiera kommande stora underhållsprojekt. Föreningen planerar att höja avgiften i takt med låneräntans utveckling och på omfattning av planerade renoveringsprojekt.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 373
Renoveringar Större underhållsarbeten
2003 installation och övergång till fjärrvärme
2003-2004 Renovering av fasader och inglasning av balkonger
2013-2016 Renovering av vatten- och avloppsstammar samt badrum
2014-2017 Byte till nya hissar
2018-2019 Takomläggning på samtliga hus
2018-2019 Renoveringar av takaltaner på höghusen
2020 Utbyte av isolering av rörkrökar. Fortsatt installation porttelefoner.

Planerade renoveringar: fönsterrenovering, fläktbyte i höghusen, garagerenovering, byte av elstammar samt energibesparande åtgärder.
Parkering Parkeringsmöjligheterna är goda med 290 garage och 152 parkeringsplatser, varav 12 stycken parkeringsplatser med laddstolpe och eluttag för motorvärmare, 4 stycken parkeringsplatser med eluttag för motorvärmare samt 27 besöksparkeringsplatser.
Tv och bredband Föreningen tillhandahåller kollektivt digital kabel-TV (17 kanalers basutbud), IP-telefoni och bredband (50 Mb/s) från Com Hem. Om högre hastighet önskas så görs detta upp separat med Com Hem. Ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende