Visningar

Bunkeflostrand, Bunkeflostrand

Sadelmakarebyn 2C

På andra våningen välkomnas vi av denna välplanerade etta med härligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Planlösningen är optimal med ett spatiöst allrum och kök, generös förvaring, kaklat badrum med egna tvättmöjligheter och en praktisk sovalkov, perfekt för studenten, förstagångsköparen eller pendlaren. Interiören är väl genomtänkt med sobra färgval som fint kombineras med ypperligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här bor vi i ett fantastiskt hem där varje kvadratmeter har tagits tillvara! Hjärtligt välkommen på visning

Närheten till havet, brofästet, Köpenhamn och centrala Malmö gör Bunkeflostrand till ett av de attraktivaste områdena i Malmö. Här bor du i ett trevligt och uppvuxet område. Barnen springer fritt mellan husen och lekplatserna. I området finns grundskolor, förskolor, idrottsplatser och närbutiker. På bekvämt avstånd finner du Emporia, en av nordens största shoppingcenter med Hyllie station intill. Även handelsplatsen Svågertorp ligger i närheten.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 40 kvm
Avgift 3216 kr/mån
Rum 1,5
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Pris 1 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Yessica Thornsäter
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 17
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Perfekt etta för pendlaren eller studenten!

Planritning

Annestad
Annestad
Yessica Thornsäter

Yessica Thornsäter

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sadelmakarebyn 2C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 40 kvm. föreningens information Enligt föreningen är lägenheten registrerad som 1 rok men används som 1,5 idag tack vare sovalkov.
Hiss Ja

Rum

Hall

Vi välkomnas en trappa upp eller via hissen till andra våningen och stiger in i hallen. Här finns plats för avhängning och förvaring i garderober. På golvet ligger en ekparkett vilket är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är likt övriga lägenheten vitmålade.

Badrum

Stort och mycket smakfullt badrum. Ljus klinker och vitt kakel samt mörkt kakel. Badrummet är utrustat med dusch med duschdörrar, vägghängd WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, golvvärme, tvättmaskin (Whirlpool) och spotlights.

Kök

Mycket funktionellt och stilrent kök. Parkettgolv och ljusgrå väggar. Köksinredning i trä och ljus mosaik ovanför bänkskiva i rostfritt samt grå bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kyl/frys (Electrolux), spis (Electrolux), fläkt och diskmaskin (Electrolux) samt fyra fönster. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet öppnar upp sig med öppen planlösning mot köket. Läget ger mycket ljusinsläpp åt rummet. Vitmålade väggar och parkett på golvet.

Sovalkov

Detta alkov kan användas både som sovrum och kontor för den som önskar. Vitmålade väggar och parkett på golvet.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-12-09
Energikonsumtion 152 kWh/m2 år.
Primärenergital 185

Ekonomi

Lägenhetsnummer 112
Pris 1 095 000 kr
Avgift 3216 kr/mån
Kommentar Inkl värme, vatten, kabel-tv (kostnad tillkommer för el om ca 250:-/månaden, schablon som stäms av varje kvartal) kostnad för fiber tillkommer
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,2415%

Förening

Föreningsnamn Brf Sadelmakaren 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769611-4383
Gatuadress c/o Kanslihuset Väderögatan 6
Postnummer 21124
Ort Malmö
Hemsida https://sadelmakaren1.wordpress.com/
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Föreningen innehar fastigheten Selen 2 med tomträtt med adress Sadelmakarebyn 2 A; B; C; D (nuvarande tomträttsavgäld går ut 2025-01-01). Fastigheten består av ett 5-våningshus och ett 4-våningshus. Föreningen bildades i samband med att huset uppfördes 2004/2005 och föreningens 55 lägenheter. Tomträttsavgälden omförhandlades 2015 och löper på 10 år. Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.

Föreningen är med i samfälligheten Selen som innefattar underhåll och drift av sopsugsystem, vatten och avlopp samt underhåll och skötsel av gemensamma ytor.

2009 installerades grindar på terassplan samt fjärr-öppnare till garageporten.
2015 utfördes en fasadtvätt/ anti. Alg på vita ytor samt alla träytor/fasad oljades.
2016/2017 uppdaterades tvättutrustningen i bägge tvättstugor
2018 taktvätt utfördes på norrsidan
2019 utfördes tätningsarbete på vissa delar av fasaden och delar av tak fixades
2020 underhölls innergården, belysning i garaget uppdaterades och tvättmaskiner byttes
Föreningens ekonomi Det finns i dagsläget inga planer på att förändra månadsavgiften. Inte heller i samband med tomträttshöjningen 2025 som det ser ut i dagsläget.
Äger föreningen marken Nej
Parkering Det finns 26 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 600:-/månaden. En deposition om 700:- tas ut för en fjärröppnare. Separat kösystem tillämpas, kontakta anette.cederholm@kanslihuset.se Det finns möjlighet att hyra parkeringsplatser utomhus via HyresHem om ca 250:-/månaden. Hontakta HyresHem via hyresratter@riksbyggen.se eller på telefon 0771-220030.
Tv och bredband Bredband från Telenor/Bredbandsbolaget (fiber). Ingår ej i avgiften utan tecknas själv. Kabel-TV från CanalDigital, basutbudet ingår i avgiften. Box och kort ska lämnas kvar i lägenheten.
Gårdsplats Föreningens gemensamma gård är upphöjd med en umgängesvänlig grön yta. På gården finns ett miljöhus med sopsortering.
Gemensamma utrymmen Föreningen innehar två tvättstugor belägna på markplan. I vardera tvättstuga finns två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp, alltså totalt 4 tvättmaskiner.
Det finns även cykel örråd, barnvagnsrum samt förråd som tillhör lägenheterna.
Gemensam innegård med härlig grön yta. På gården finns miljöhus med sopsortering
Övrigt GEMENSAM EL:
Föreningen tar ut en schablonkostnad för el varje månad. Summan varierar beroende på lägenhetens storlek. En gång om året läser föreningen av hur mycket man faktiskt har förbrukat. Har man förbrukat mindre så får man tillbaka pengar och har man förbrukat mer blir man skyldig att betala mellanskillnaden. Denna avgift tillkommer och läggs på månadsavgiften.

Övrigt

Övrigt Säljaren disponerar över ett förråd Överlåtelseavgift Säljaren står för överlåtelseavgiften. Handläggning av överlåtelse utgår f.n. med 2.50 % av aktuellt prisbasbelopp. Pantavgift Ägaren står för pantsättningsavgiften. Underrättelse om pantsättning utgår f.n. med 1.00 % av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Dokument

Området

Närheten till havet, brofästet, Köpenhamn och centrala Malmö gör Bunkeflostrand till ett av de attraktivaste villaområdena i Malmö. I området finns bra grundskolor, förskolor, idrottsplatser och närbutiker. På bekvämt avstånd finner du Emporia, ett av nordens största shoppingcenter med Hyllie station intill. Även handelsplatsen Svågertorp ligger i närheten.

Närområde

Centralt placerat i området hittar vi Bunkeflostrand centrum. Här hittar vi matbutik, vårdcentral samt mindre restauranger.

Kommunikation

För att ta dig med kollektivtrafik hoppar du enklast på buss 6 eller 4. 6:an går via Hyllie in till centrum och vidare mot Triangeln och Toftanäs. De flesta av dessa turer går även via Klagshamn. 4:an tar dig längs västkusten mot Limhamn, Ribban, Gustav Adolfs torg samt Stora Bernstorp.

Parkering

Till stor del råder fri parkering genom området. På några få platser gäller betalparkering. Det finns möjlighet att hyra parkering- och garageplats.

Övrigt

Stora planer finns för utbyggnad av nytt centrum placerat vid Gottorp. Läs mer här:
https://malmo.se/Service/Bygga-och-bo/Detaljplaner/Planprogram/Pp-6049-Gottorps-Alle.html

Räkna på ditt nya boende