Visningar

Söndag 26 Maj KL: 11:00 - 11:30 Öppen visning - Välkommen! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Ulvsunda, BROMMA

Ulvsundavägen 34

I vackert sekelskifteshus saluförs nu denna underbara 3:a med otrolig karaktär. Bostaden har omsorgsfullt renoverats med smakfulla materialval utan att tumma på sekelskiftesstilen. Interiören präglas av spektakulära attribut från byggåret i form av originalgolv i tiljor, spröjsade fönster med djupa nischer och härlig braskamin i vardagsrummet. Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum med tilltagna sällskapsytor och plats för stort matbord. Underbart ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och utgång mot balkong med utsikt mot grönska och villaområde. Köket erbjuder gott om förvarings- och matlagningsytor samt fullt utrustad maskinpark i rostfritt. Vilsamt sovrum med plats för dubbelsäng och exemplarisk förvaring i garderobsvägg. Det andra sovrummet disponeras som hemmakontor men går utmärkt att använda som gäst- eller barnrum. Badrummet är stambytt och renoverat 2023.

Stabil och välfungerande förening med alla större renoveringar utförda. Stambyte utfördes 2022-2023 och man har de senaste åren borrat bergvärme för att utvinna kostnadseffektiv och klimatsmart värme. Styrelsen planerar att sälja av råvinden i huset för att kunna bygga fler bostadsrätter framöver. Detta skulle generera stora inkomster till föreningen.

Här bor ni med direkt närhet till trevliga naturområden såsom Ulvsunda Slottspark och promenadstråk runt Lillsjön. Endast 5 minuters promenad till Stora Mossens T-bana längs gröna linjen. Detta är en bostad som måste upplevas på plats.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 91 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7155 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1914-1917
Pris 4 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Adam Behrer
Reg. Fastighetsmäklare
0708-19 67 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Adam Behrer

Adam Behrer

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ulvsundavägen 34

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 91 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 91 kvm
Byggnadsår 1914-1917
Uppvärmning Bergvärme

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 082
Pris 4 995 000 kr utgångspris
Avgift 7155 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, VA och kabel-TV. Utöver avgiften betalas ett obligatoriskt tillägg för balkong & säkerhetsdörr om 137 kr/mån.
Driftkostnad 5 850 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 450 kr
  • Hushållsström: 3 400 kr

Driftkostnaderna är baserad på schablon och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 5,6861%
Andel av årsavgift 5,87%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 545 455 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Gamla Brandstationen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769603-7782
Gatuadress Ulvsundavägen 34
Postnummer 16733
Ort BROMMA
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Gamla Brandstationen är en äkta förening bestående av 17 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen grundades 1998 och marken upplåts med tomträtt.
Juridisk person godkänns ej. Minsta ägarandel är 10%.

Styrelsen har i dagsläget (2024-04-29) inte beslutat några avgiftsändringar.
Äger föreningen marken Tomträtt.
Antal lägenheter 17
Renoveringar 2018 - Omläggning tak
2019 - Upprustning gård, installation bergvärme
2022-23 Stambyte

Styrelsen utreder möjligheten att sälja av råvinden för att bygga bostäder.
Parkering Föreningen disponerar över 9 parkeringsplatser, kostnad är 575 kr/månad. I övrigt råder boendeparkering Taxa 5.
Tv och bredband Leverantör av bredband är Tele2. Avtal tecknas separat.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Gemensamma utrymmen Man har en gemensam innergård i lummig och grönskande miljö med grill och trädgårdsmöbler. På gården finns också cykel- och trädgårdsförråd. I huset finns bastu och gym.

Dokument

Området

Området Ulvsunda har ett tilltalande läge intill Mälaren och med närhet till Stockholm city. På endast 15 minuters pendlingsavstånd når du Stockholms centrala delar. Tvärbanan förbinder området med Sundbyberg/Solna, Alvik och Sickla på södra sidan stan. Ett lugnt och populärt område med närhet till vacker natur och strövområden vid bland annat Lillsjön. På gångavstånd finns även lokal båtklubb, badbrygga, skolor och förskolor. Även gångavstånd till bra närservice i form av City Gross, Bauhaus, Ö&B, apotek mm. I området ligger även det vackra Ulfsunda slott som ursprungligen uppfördes mellan år 1644-1647. Slottet fick sitt nuvarande utseende på 1830-talet och bedrivs idag som en konferensanläggning.

Kommunikation

Från station Stora Mossen avgår tunnelbanan och tar ca 10-15 minuter till city. Från tvärbanestation Johannesfred tar det endast 15 min att komma till Fridhemsplan och ca 20 minuter till Hötorget mitt i city. Tvärbanan trafikerar även mot Bromma flygplats samt sträckan Solna - Sicklavilket gör det smidigt att även ta sig till Stockholms södra delar. Busshållplatserna Norrbyvägen och Ekbacksvägen ligger på gångavstånd med bussar mot Alvik, Sundbyberg, Ekerö och Mörby.

Flygbussar avgår även från hållplats vid området för smidig access till Arlanda.

Räkna på ditt nya boende