VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Abrahamsberg / Åkeslund, BROMMA

Stopvägen 60

- Fantastiska ljusinsläpp
- Högst upp
- Genomgående vackra golv
- Goda förvaringsmöjligheter
- Underbar natur
- Balkong med markis
- Välplanerade kvadratmeter
- Populärt område
- Goda kommunikationer
- Förening med mycket bra ekonomi

Varmt välkommen till en fantastisk välplanerad lägenhet om 3 rok i populära Åkeslund med närhet till det mesta samt mysig närmiljö med trädgård som också möjliggör tex grillning.
Lägenheten erbjuder genomgående fina ljusinsläpp, generöst vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och matbord samt utgång till mysig balkong där du avnjuter en god frukost, lunch eller middag. Charmigt arbetskök med bra arbetsytor, två sovrum varav ett masterbedroom, välkomnande hall samt badrum med tvättmaskin.
Säljaren disponerar två källarförråd varav ett är ett s.k. matförråd.
Föreningen har mycket god ekonomi och månadsavgiften har inte höjts på sex år men höjdes för några månader sedan från ca 3 300 kr till nuvarande 3 525 kr. Läs gärna mer på föreningens hemsida: https://www.stockholmshus3.se/

Lägenheten är belägen mitt i omtyckta Åkeslund med bara 3 minuters promenad till Brommaplan. Här finns all nödvändig service som mataffärer, småbutiker, banker, gym, caféer och T-bana som snabbt och smidigt tar er till city. Inom promenadavstånd finns också gamla Brommas villakvarter med idylliska torg med flertalet butiker och caféer. Populära motionsspår, bad, utegym och grönområden återses samtliga inom bostadens närområden däribland runt Lillsjön, Olovslundsparken, Ålstensängen samt Solviksbadet som du tar dig till längst med Mälarens vatten. En kort promenad bort ligger även Judarskogens naturreservat med dess fridfulla skog, vatten och natur!

Kopiera länken för digitalt prospekt - https://epaper.webtopsolutions.com/2023/354527/

Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 50.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3525 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris

Ansvarig mäklare
Susanne Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 26 76
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Oslagbart attraktivt läge! Närhet till det mesta!

Planritning

Planlösning
Planlösning
Susanne Eriksson

Susanne Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stopvägen 60

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 50.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 50.5 kvm
Fönster 2-glas
Ventilation Självdrag

Rum

HALL

Välkomnande hall med vackra originalträgolv, vitmålade väggar samt plats för hatthylla, skohylla och en garderob.

VARDAGSRUM

Fantastiskt vardagsrum med gott om plats för matbord, soffa, soffbord, tv-möbel samt garderober. Parkettgolv samt tapetserade väggar med struktur i ljus ton. Utgång till underbar balkong. Sommartid får balkongdörren stå öppen och gränsen mellan inne & ute suddas ut.

KÖK

Charmigt arbetskök med gott om förvaring samt plats för mat & bak. Vita köksluckor, vitt kakel ovan köksbänk, vackra originalträgolv samt vitmålade väggar. Köket erbjuder gasspis, ugn, fläkt samt kombinerad kyl & frys.

MASTERBEDROOM

Masterbedroom med plats för dubbelsäng, sängbord samt byrå. Ljust målade väggar, en målad fondvägg i ton av grön samt parkettgolv. En stor och djup garderob med två dörrar för bästa fövaring.

KONTOR/SOVRUM 2

Mysigt kontor/matrum/sovrum med originalträgolv samt ljust målade väggar. Plats för säng, sängbord samt en garderob
Rummet kan med fördel öppnas upp mot kök om så önskas.
Bilden är E-stylad och stämmer inte överens med verkligheten.

BADRUM

Badrum med delvis vitkaklade väggar med en bård i grön ton, vitmålade väggar samt ljust klinkergolv. Wc, handfat, spegelskåp, duschhörna, tvättmaskin, torkställning samt ett fönster.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2023-03-16
Primärenergital 105

Ekonomi

Lägenhetsnummer 231003003-0019
Avgift 3525 kr/mån
Elförbrukning 924 kWh/år
Driftkostnad 10 384 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 396 kr
  • Hushållsström: 3 720 kr
  • Övrigt: 5 268 kr

Övrigt Stockholm Gas Gasnät 250 kr/mån Gashandel ca 70 kr/mån Kabel-tv/bredband 119 kr/månad

Andel i förening 0,71957%
Andel av årsavgift 0,71957%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 50 727 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Stockholmshus nr 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 702002-1791
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Stockholmshus nr 3 bildades 1942 och tillhör den kooperativa intresseföreningen Riksbyggen. Riksbyggen ansvarar för ekonomisk och teknisk förvaltning men föreningen drivs av medlemmarna. Föreningens 11 hus inrymmer 156 lägenheter och en hyreslokal med en sammanlagd area av 6 988 kvm.
Föreningens ekonomi Föreningen har mycket god ekonomi och månadsavgiften har inte höjts på sex år men höjdes för några månader sedan från ca 3 300 kr till nuvarande 3 525 kr. Läs gärna mer på föreningens hemsida: https://www.stockholmshus3.se/ Belåningsgraden är 1458kr/kvm2. Senaste årsredovisningen hittar ni bland de bifogade dokumenten i annonsen. Från 1:a april 2022 kommer tomträttsavgälden stiga något. Föreningen kommer som ett led i detta att höja avgiften med totalt ca 6,7% fram till år 2026. Detta för att ekonomin ska vara fortsatt god.
Äger föreningen marken Nej, föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 155
Antal lokaler 1
Renoveringar 1985: Takomläggning.
1986: Nya balkonger.
1993/94: V/A stambyte & byte av elstigar (3-fas indraget).
2002: Renovering av fönster.
2005: Installation av bergvärme, radonmätning.
2007: Renovering av tvättstugorna.
2009: Installation av nya portar.
2011: Målning av fönster.
2012: Renovering av tak.
2014: Installation av fjärrvärme som spetsvärme.
2016: OVK
2020: Ny belysning in- och utvändigt.
2021: Fönster skrapade och målade.
2021: Stamspolning

Inga större reparationer eller ombyggnader av fastigheten är planerade.
Parkering Parkeringsmöjligheter finns på gatorna i området, boendeparkering råder och mer information finns på www.stockholm.se/parkering
Tv och bredband Kabel-TV och bredband finns via Comhem. Fiber finns också installerat och leverantör av bredbandstjänster är Ownit. Varje lägenhet är ansluten med fiberanslutning, kostnaden per månad för fiberbredband är 119 kr för hastighet på 100 MBit.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Tvättstuga: I föreningen finns det fyra tvättstugor Stopvägen 60 (2 st), Stopvägen 68 och Spannvägen 19. De bokas via bokningstavla som är i anslutning till tvättstugan.

Hobbyrum: Det finns ett hobbyrum som kan användas vid snickeri och målning m.m. Detta ligger i trappnedgången på Stopvägen 62.

Cykelrum: Finns i varje hus.

http://www.hemsidan.com/stockholmshus3

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger det gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.