Abrahamsberg / Åkeslund, Bromma

Stopvägen 58

* Takhöjd om 2.70 meter.
* Balkong i soligt söderläge!
* Nyligen renoverat och fullt utrustat kök.
* Pedantiskt välgjorda ytskikt, ny inlagd tvåstavig ekparkett samt bevarat och nyslipat originalträgolv!
* Cirka 500 meter från Abrahamsbergs t-bana och matbutik.
* Badrum som förberetts för tvättmaskin samt tvättstuga i källarplan.
* Stabil och välskött förening med ytterst låg belåning!
* Bostadsrättstillägg ingår i avgiften!

Nu saluförs denna väldisponerade och åtråvärda minitvåan på 40 yteffektiva kvadratmeter, belägen i hjärtat av kulturmärkta Åkeslund. Lägenheten har nyligen renoverats och pedantiskt polerats till perfektion! Bostaden, som du hittar på Stopvägen 58 i en av de tegelbeklädda bostadshusen från år 1942, har formgivits av arkitekten Ture Linnquist.

Här möts du av en välkomnande ljus och luftig hall med gott om plats för förvaringsmöbler utöver den generösa garderoben. Det finns, ett sovrum med plats för dubbelsäng, helkaklat badrum som förberetts för tvättmaskin och ett trivsamt vardagsrum med ett generöst fönsterparti som förser bostaden med en härlig dos dagsljus! Från vardagsrummet med dess bevarade trägolv i form av stavparkett i ek och vars väggar målats i en behaglig ljusgrå kulör når du bostadens balkong som vetter mot ett eftertraktat söderläge, med utsikt över föreningens grönskande gård.
Här kan solens strålar åtnjutas under stora delar av dagens timmar!

Det fullt utrustade och, stilrena köket med vita skåpsluckor och beslag i rostfritt stål bjuder på rikligt med förvaringsmöjligheter tack vare flertalet över- och underskåp. Här erbjuds även goda arbetsytor på den mörka bänkskivan som binder samman och matchar det grafitgrå kaklet!

Det här är en bostad du inte vill missa!

Bostaden är belägen i natursköna, lugna och kulturmärkta Åkeslund. Fastigheten har en grön klassning vilket innebär att den har ett högt kulturhistoriskt värde och bedöms vara särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Bostaden ligger i ett stenkast från Abrahamsbergs centrum, med brett serviceutbud i form av mataffär (ICA), gym, pizzeria, sushi samt tunnelbanans gröna linje som tar dig till Stockholm city på cirka 16 minuter via Alvik!
Med ett lika kort avstånd i motsatt riktning når du även Brommaplan med nödvändig service så som systembolag, matbutik och apotek etcetera. Här erbjuds också enastående kommunikation i form av flertalet bussar, t-bana och flygbuss.

Populära motionsspår, bad, utegym och grönområden återses samtliga inom bostadens närområden däribland runt Lillsjön, Olovslundsparken, Ålstensängen samt Solviksbadet som du tar dig till längst med Mälarens vatten.
En kort promenad bort ligger även Judarskogens naturreservat med dess fridfulla skog, vatten och natur!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 40 kvm
Avgift 2575 kr/mån
Rum 2
Våning 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1942
Pris 2 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Daniel Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-36 25 14
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Perfekt planerad & pedantiskt renoverad tvårummare med balkong i solsäkert läge!

Digitalt visitkort Daniel Andersson planskiss

Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson
planskiss
planskiss
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stopvägen 58

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 40 kvm. Mätbevis
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 1942
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme och fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Den välkomnande ljusa och luftiga hall med dess tilltagna takhöjd har berikats med ljusgrå målade väggar, vackert nylagt trägolv i tvåstavig ekparkett samt en generös garderob. Härifrån når du både lägenhetens badrum, kök och vardagsrum! Lägenheten har även försetts med säkerhetsdörr.

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med generös rymd, tilltagen takhöjd och lättmöblerade ytor! Här finns plats för både soffgrupp, matgrupp och mindre arbetsplats om så önskas. Vardagsrummet har berikats med nymålade ljusgråa väggar, bevarat originalträgolv i form av stavparkett i ek och fönsterbräda i tidstypisk sten. Härifrån når du lägenhetens ombonade balkong.

Balkong

Mysig balkong belägen i solsäkert söderläge med utsikt över föreningen trivsamma trägård! Här rymmer du stolar och bistrobord eller en mindre loungegrupp.

Sovrum

Rofyllt och stilla sovrum med nymålade ljusgråa väggar och nylagt trägolv i form av tvåstavig ekparkett. Med vacker utsikt mot den grönskande gården finns här plats för både säng och förvaringsmöbel. Från sovrummet når du vardagsrum och kök.

Kök

Fullt utrustat och smakfullt renoverat kök från 2021. Här möts du av vita skåpsluckor med stålbeslag samt mörk bänkskiva i kombination med kakel i matchande grafitgrå ton. Köket som bjuder på rikligt med förvaringsmöjligheter samt tacksamma arbetsytor är utrustat med integrerad diskmaskin och fläkt samt spis/ugn, micro och kyl/frys. Köket har nymålade vita väggar och nylagd tvåstavig ekparkett.

Badrum

Fräscht badrum med kakelklädda väggar i naturton och matchande klinkergolv. Här finns dusch, wc, kommod, handdukstork samt ett trevligt vädringsfönster som skänker en dos dagsljus. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-02-17

Ekonomi

Lägenhetsnummer 231003003-0027
Pris 2 295 000 kr utgångspris
Avgift 2575 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA & kabel-tv (basutbud)
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,55169%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Stockholmshus nr 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 702002-1791
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Stockholmshus nr 3 bildades 1942 och tillhör den kooperativa intresseföreningen Riksbyggen. Riksbyggen ansvarar för ekonomisk och teknisk förvaltning men föreningen drivs av medlemmarna. Föreningens 11 hus inrymmer 156 lägenheter och en hyreslokal med en sammanlagd area av 6 988 kvm.
Föreningens ekonomi Föreningen har väldigt god ekonomi där månadsavgifterna varit oförändrade under senast 6 åren. Senaste årsredovisningen hittar ni bland de bifogade dokumenten i annonsen. Från 1:a april 2022 kommer tomträttsavgälden stiga något. Föreningen kommer som ett led i detta att höja avgiften med totalt ca 7 % fram till år 2026. Detta för att ekonomin ska vara fortsatt god.
Äger föreningen marken Nej, föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 155
Antal lokaler 1
Renoveringar 1985: Takomläggning.
1986: Nya balkonger.
1993/94: V/A stambyte & byte av elstigar (3-fas indraget).
2002: Renovering av fönster.
2005: Installation av bergvärme, radonmätning.
2007: Renovering av tvättstugorna.
2009: Nya portar installeras.
2011: Fönster målas.
2012: Renovering av tak.
2014: Installation av fjärrvärme som spetsvärme.
2016: OVK
2020: Ny belysning in- och utvändigt.
2021: Fönster skrapade och målade.
2021: Stamspolning
Parkering Parkeringsmöjligheter finns på gatorna i området, boendeparkering råder och mer information finns på www.stockholm.se/parkering
Tv och bredband Kabel-TV och bredband finns via Comhem. Fiber finns också installerat och leverantör av bredbandstjänster är Ownit. Varje lägenhet är ansluten med fiberanslutning, kostnaden per månad för fiberbredband är 119 kr för hastighet på 100 MBit.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Tvättstuga: I föreningen finns det fyra tvättstugor Stopvägen 60 (2 st), Stopvägen 68 och Spannvägen 19. De bokas via bokningstavla som är i anslutning till tvättstugan.

Hobbyrum: Det finns ett hobbyrum som kan användas vid snickeri och målning m.m. Detta ligger i trappnedgången på Stopvägen 62.

Cykelrum: Finns i varje hus.

http://www.hemsidan.com/stockholmshus3

Övrigt

Allmänt om bostaden -Säljaren disponerar två fina och fräscha källarförråd, varav ett väldigt stort och ett matkällarförråd. Förråden har nyligen målats och oljats in. -Enligt föreningens register är lägenheten 38,5kvm men enligt faktisk uppmätning 40 kvm.

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger det gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.

Räkna på ditt nya boende