Visningar

Tisdag 28 Juni KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning, anmälan krävs! Boka
Abrahamsberg / Åkeslund, Bromma

Spannvägen 17 gavel 2:a

• Gavelläge med svårslaget ljusinsläpp
• Balkong i sydväst med sol från tidig förmiddag till kväll
• Insynsskyddat läge med generösa fönsterpartier i tre väderstreck
• Smakfullt renoverat och fullt utrustat kök med vinkyl samt plats för mindre matbord
• Bevarade originalgolv som slipats och vitlaserats
• 2.70m takhöjd
• Enkelriktad och lugn gata på toppen av lummiga Åkeslund
• 5 minuters promenad till Abrahamsberg och Brommaplans t-bana och bekväma service
• Stor och stabil förening som förvaltas av Riksbyggen med belåningsgrad på ynka 1458kr/kvm2 där bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften
• Två källarförråd samt cykelförråd

Nu saluförs denna svårslagna gaveltvåa med insynsskyddat läge i natursköna Åkeslund på enkelriktade och stillsamma Spannvägen!
Bostaden som bjuder på tidstypiska attribut så som en takhöjd på 2.7m, bevarade originalgarderober med stilfulla stålbeslag, vitlaserade trägolv och fönsterbrädor i svart sten genomsyras av ett fantastisk ljusflöde tack vare fönsterpartier i tre väderstreck.

Här möts du av en välkomnande hall med goda möjligheter för avhängning och förvaring, ett ljust badrum med badkar och praktiskt vädringsfönster, rofyllt sovrum med en garderob och plats för dubbelsäng, nyligen renoverat samt fullt utrustat ljusgrått kök med vinkyl, flertalet över- och underskåp samt plats för mindre matgrupp.

Vardagsrummet som vetter i ett insynsskyddat läge förses av ett trivsamt ljusinsläpp tack vare det generösa fönsterpartiet i sydost som förstärks ytterligare av balkongdörren som vetter i sydväst.
Det finns gott om utrymme för både mat- och soffgrupp samt mindre arbetshörna. Från vardagsrummet når du den högt belägna balkongen i eftertraktat sydväst läge där solens strålar kan avnjutas från tidig förmiddag till kväll!

Med sin optimala planlösning och generösa förvaringsmöjligheter passar detta boende perfekt för paret som för singeln.

Här bor ni sällsynt ljust och trivsamt i populära Åkeslund, ett av det bäst bevarade smalhusområdena i Stockholm. Med närhet till både Abrahamsbergs centrum som till Brommaplan med sitt breda utbud av matbutiker, systembolag, apotek samt mycket goda kommunikationer i form av t-bana och bussar.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 41 kvm
Avgift 2590 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1942
Pris 2 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Daniel Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-36 25 14
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Perfekt planerad gaveltvåa, högt insynsskyddat läge med naturskön utsikt & balkong i bästa solläge!

Planskiss Digitalt visitkort Daniel Andersson

Planskiss
Planskiss
Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Spannvägen 17 gavel 2:a

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 41 kvm. SS 21054:2009
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 41 kvm
Byggnadsår 1942
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme och fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Välkomnande ljus och luftig hall med tilltagen takhöjd, ljusgråa väggar och vitlaserat massivt trägolv. Här möts du av tre platsbyggda garderober som bevarats från fastighetens byggnadsår smyckade med tidstypiska beslag i rostfritt stål. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. Från hallen når du direkt bostadens badrum, kök och vardagsrum.

Vardagsrum

Stort och trivsamt vardagsrum med lättmöblerade ytor och generös rymd. Rummet förses av ett fantastiskt ljusinsläpp i och med ett tilltaget fönsterparti i sydost som förstärkts ytterligare av balkongdörren som vetter i sydväst. Parkettgolvet är vitlaserat och väggarna målade i en behaglig ljusgrå kulör. Det finns gott om plats för både stor soffa och matgrupp samt mindre arbetshörna. Från vardagsrummet med dess natursköna vy ut mot tallar och grönska når du lägenhetens högt belägna balkong och sovrum.

Balkong

Mysig och ombonad balkong belägen i solsäkert sydvästläge med utsikt utöver tallar och trädtoppar!
Balkongen erbjuder perfekt plats för odling, stolar och bistrobord eller mindre loungegrupp.

Sovrum

Rofyllt och insynsskyddat sovrum med gråmålade väggar samt vitlaserat trägolv. Med svårslagen utsikt utöver grönskande natur finns här plats för både byråer samt dubbelsäng. Här finns även en rymlig garderob.

Kök

Perfekt planerat kök med ljusgråa skåpsluckor och tegelsatt vitt kakel som bjuder på goda förvaringsmöjligheter tack vare flertalet över- och underskåp, samt generösa arbetsytor på bänkskivan i ek. Köket är utrustat med rostfri kyl/frys, fläkt, induktionsspis, ugn, diskmaskin och vinkyl! Med vitmålade väggar och vitlaserat trägolv finns det här plats för mindre matbord.

Badrum

Här möts du av klinkerklädda vita väggar med ljus bård samt plastmatta i matchande ton, medan det funktionella vädringsfönstret skänker badrummet en stor dos dagsljus! Utrustad med WC, handfat, spegelskåp och badkar med dusch.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-02-17
Primärenergital 98

Ekonomi

Lägenhetsnummer 231003008-0088/1101
Pris 2 395 000 kr utgångspris
Avgift 2590 kr/mån
Kommentar Inkl. Värme, VA & kabel-tv (basutbud)
Andel i förening 0,55547%
Andel av årsavgift 0,55538%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Stockholmshus nr 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 702002-1791
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Stockholmshus nr 3 bildades 1942 och tillhör den kooperativa intresseföreningen Riksbyggen. Riksbyggen ansvarar för ekonomisk och teknisk förvaltning men föreningen drivs av medlemmarna. Föreningens 11 hus inrymmer 156 lägenheter och en hyreslokal med en sammanlagd area av 6 988 kvm.
Föreningens ekonomi Föreningen har väldigt god ekonomi där månadsavgifterna varit oförändrade under senast 6 åren. Belåningsgraden är 1458kr/kvm2. Senaste årsredovisningen hittar ni bland de bifogade dokumenten i annonsen. Från 1:a april 2022 kommer tomträttsavgälden stiga något. Föreningen kommer som ett led i detta att höja avgiften med totalt ca 6,7% fram till år 2026. Detta för att ekonomin ska vara fortsatt god.
Äger föreningen marken Nej, föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 155
Antal lokaler 1
Renoveringar 1985: Takomläggning.
1986: Nya balkonger.
1993/94: V/A stambyte & byte av elstigar (3-fas indraget).
2002: Renovering av fönster.
2005: Installation av bergvärme, radonmätning.
2007: Renovering av tvättstugorna.
2009: Installation av nya portar.
2011: Målning av fönster.
2012: Renovering av tak.
2014: Installation av fjärrvärme som spetsvärme.
2016: OVK
2020: Ny belysning in- och utvändigt.
2021: Fönster skrapade och målade.
2021: Stamspolning

Inga större reparationer eller ombyggnader av fastigheten är planerade.
Parkering Parkeringsmöjligheter finns på gatorna i området, boendeparkering råder och mer information finns på www.stockholm.se/parkering
Tv och bredband Kabel-TV och bredband finns via Comhem. Fiber finns också installerat och leverantör av bredbandstjänster är Ownit. Varje lägenhet är ansluten med fiberanslutning, kostnaden per månad för fiberbredband är 119 kr för hastighet på 100 MBit.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Tvättstuga: I föreningen finns det fyra tvättstugor Stopvägen 60 (2 st), Stopvägen 68 och Spannvägen 19. De bokas via bokningstavla som är i anslutning till tvättstugan.

Hobbyrum: Det finns ett hobbyrum som kan användas vid snickeri och målning m.m. Detta ligger i trappnedgången på Stopvägen 62.

Cykelrum: Finns i varje hus.

http://www.hemsidan.com/stockholmshus3

Övrigt

Övrigt -Säljaren disponerar två källarförråd, varav ett väldigt stort och ett matkällarförråd. -Enligt föreningens register är lägenheten 38,5kvm men enligt faktisk uppmätning 41 kvm.

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger det gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.

Räkna på ditt nya boende