Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Abrahamsberg / Åkeslund, BROMMA

Spannvägen 15

* Generös takhöjd!
* Balkong i eftertraktat söderläge.
* Högst upp i huset!
* Tidlöst renoverat badrum.
* Enkelriktad och lugn gata.
* Cirka 500 meter från Abrahamsbergs t-bana och matbutik.
* Stor och stabil förening med belåningsgrad på ynka 1458kr/kvm2 där bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften!

Tre trappor upp i det tegelbeklädda bostadshuset belägen i Åkeslund på enkelriktade och stillsamma Spannvägen, återses denna åtråvärda tvårummaren disponerad på 38,5 yteffektiva kvadratmeter! Lägenheten som präglas av ett sällan skådat ljusinsläpp tack vare det höga läget i kombination med stora fönsterpartier har berikats med kvalitativ ekparkett, en tilltagen takhöjd och genomgående ljusa ytskikt.
Från det lättmöblerade och trivsamma vardagsrummet når du lägenhetens inbjudande, högt belägna samt ombonade balkong som vetter i ett eftertraktat söderläge med milsvid utsikt!

Fullt utrustat vitt kök där skåpsluckorna smyckats med stilrena stålbeslag och bakom den generösa arbetsbänken i massiv ek ses ett mintfärgat mosaikkakel. Via båda köket och vardagsrummet når du det rogivande sovrummet som bjuder på riktigt med förvaringsmöjligheter i och med en platsbyggd garderob samt en v-formad garderob. Här finns även plats för stor dubbelsäng.
Det funktionella vädringsfönstret i det tidlöst renoverade badrummet sänker rummet en härlig dos dagsljus!

Här bor du i ett lugnt och naturskönt område med tallar och trädtoppar som närmsta granne!
Varmt välkomna till detta boende som passar perfekt för paret som för singeln i detta lugna och stilla område med skog och grönskande natur som närmsta granne!

Bostaden är belägen på enkelriktade och stillsamma Spannvägen i natursköna och kulturmärkta Åkeslund, ett stenkast från Abrahamsbergs centrum, med brett serviceutbud i form av mataffär (ICA), gym, pizzeria, sushi samt tunnelbanans gröna linje som tar dig till Stockholm city på cirka 16 minuter via Alvik.

Med ett kort avstånd når du även Brommaplan med nödvändig service så som systembolag, matbutik och apotek etcetera.
Här erbjuds också enastående kommunikation i form av flertalet bussar, t-bana och flygbuss.

Inom promenadavstånd från lägenheten återses gamla Brommas villakvarter med dess idylliska torg där några få butiker och caféer avlöser varandra. Populära motionsspår, bad, utegym och grönområden återses samtliga inom bostadens närområden däribland Lillsjön, Olovslundsparken, Ålstensängen samt Solviksbadet som du tar dig till längst med Mälarens vatten.
En kort promenad bort ligger även Judarskogens naturreservat med dess fridfulla skog, vatten och natur!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 38.5 kvm
Avgift 2590 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1942
Pris 2 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Daniel Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-36 25 14
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Yteffektiv tvårummare på våning 3/3 med balkong i soligt söderläge och milsvid utsikt!

Digitalt visitkort Daniel Andersson

Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson

Planritning

Daniel Andersson

Daniel Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Spannvägen 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 38.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 38.5 kvm
Byggnadsår 1942
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme och fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Välkomnande ljus och luftig hall med tilltagen takhöjd, samt tre platsbyggda garderober bevarade från fastighetens byggnadsår. Med ljusgråmålade väggar och parkettgolv i ek når du från hallen både lägenhetens badrum, kök och vardagsrum! Lägenheten har även försetts med säkerhetsdörr.

Vardagsrum

Tilltaget och trivsamt vardagsrum med lättmöblerade ytor och generös rymd. Rummet som berikats med parkettgolv i ek och ljusgråmålade väggar, genomsyras av ett tacksamt ljusinsläpp tack vare det höga läget i kombination med det stora fönsterpartiet i söder! Här finns plats för både soffgrupp, matgrupp och mindre arbetsplats om så önskas. Från vardagsrummet når du lägenhetens ombonade balkong.

Balkong

Mysig och ombonad balkong belägen i solsäkert söderläge med milsvid utsikt! Här rymmer du stolar och bistrobord eller en mindre loungegrupp.

Sovrum

Rofyllt och insynsskyddat sovrum med ljusgrå målade väggar och parkettgolv i ek. Med vacker utsikt mot tallar och trädtoppar finns här plats för stor dubbelsäng. Här bjuds det på goda förvaringsmöjligheter tack vare en platsbyggd originalgarderob samt en stor v-formad garderob.

Kök

Stilrent och rymligt vitt kök med mintfärgat mosaikkakel bakom bänkskivan i massiv ek. Köket som bjuder på rikligt med förvaringsmöjligheter och tacksamma arbetsytor är utrustat med spis/ugn, diskmaskin, micro, fläkt och kyl/frys. Vitmålade väggar och parkettgolv i ek.

Badrum

Fräscht och tidlöst renoverat badrum med vita kakelklädda väggar, mörkgrått klinkergolv samt spottar i taket. Utrustat med dusch, wc, kommod, spegelskåp, handdukstork och golvvärme. Det funktionella vädringsfönstret skänker badrummet en trevlig dos dagsljus.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-02-17
Primärenergital 98

Ekonomi

Lägenhetsnummer 231003008-0097
Pris 2 395 000 kr utgångspris
Avgift 2590 kr/mån
Kommentar Inkl. Värme, VA & kabel-tv (basutbud)
Andel i förening 0,55547%
Andel av årsavgift 0,55538%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Stockholmshus nr 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 702002-1791
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Stockholmshus nr 3 bildades 1942 och tillhör den kooperativa intresseföreningen Riksbyggen. Riksbyggen ansvarar för ekonomisk och teknisk förvaltning men föreningen drivs av medlemmarna. Föreningens 11 hus inrymmer 156 lägenheter och en hyreslokal med en sammanlagd area av 6 988 kvm.
Föreningens ekonomi Föreningen har väldigt god ekonomi där månadsavgifterna varit oförändrade under senast 6 åren. Belåningsgraden är 1458kr/kvm2. Senaste årsredovisningen hittar ni bland de bifogade dokumenten i annonsen. Från 1:a april 2022 kommer tomträttsavgälden stiga något. Föreningen kommer som ett led i detta att höja avgiften med totalt ca 6,7% fram till år 2026. Detta för att ekonomin ska vara fortsatt god.
Äger föreningen marken Nej, föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 155
Antal lokaler 1
Renoveringar 1985: Takomläggning.
1986: Nya balkonger.
1993/94: V/A stambyte & byte av elstigar (3-fas indraget).
2002: Renovering av fönster.
2005: Installation av bergvärme, radonmätning.
2007: Renovering av tvättstugorna.
2009: Installation av nya portar.
2011: Målning av fönster.
2012: Renovering av tak.
2014: Installation av fjärrvärme som spetsvärme.
2016: OVK
2020: Ny belysning in- och utvändigt.
2021: Fönster skrapade och målade.
2021: Stamspolning

Inga större reparationer eller ombyggnader av fastigheten är planerade.
Parkering Parkeringsmöjligheter finns på gatorna i området, boendeparkering råder och mer information finns på www.stockholm.se/parkering
Tv och bredband Kabel-TV och bredband finns via Comhem. Fiber finns också installerat och leverantör av bredbandstjänster är Ownit. Varje lägenhet är ansluten med fiberanslutning, kostnaden per månad för fiberbredband är 119 kr för hastighet på 100 MBit.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Tvättstuga: I föreningen finns det fyra tvättstugor Stopvägen 60 (2 st), Stopvägen 68 och Spannvägen 19. De bokas via bokningstavla som är i anslutning till tvättstugan.

Hobbyrum: Det finns ett hobbyrum som kan användas vid snickeri och målning m.m. Detta ligger i trappnedgången på Stopvägen 62.

Cykelrum: Finns i varje hus.

http://www.hemsidan.com/stockholmshus3

Övrigt

Övrigt -Säljaren disponerar två källarförråd, varav ett väldigt stort och ett matkällarförråd.

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger det gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.

Räkna på ditt nya boende