VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Annedal, BROMMA

Pippi Långstrumps Gata 44

- Två stora balkonger
- Vacker vy över hamnbassängen
- Välstrukturerad planlösning

Äntligen får jag välkomna en fantastisk fyrarummare på en av Annedals populäraste gator. Med stora balkonger och en magisk utsikt över hamnbassängen och en trivsam och ljus planlösning blir bostaden felfri. Denna välplanerade lägenhet fördelas på en rymlig hall med gott om förvaring, ett master bedroom med utgång till den ena balkongen, två mindre sovrum, ett stort och fräscht badrum med tvättmaskin & torktumlare, wc perfekt för gästerna samt ett stort vardagsrum med trivsam halvöppen planlösning intill det fina köket. Från vardagsrummet når du den andra balkongen, denna vetter ut mot hamnbassängen, ett lugnt och rofyllt läge med fantastisk vy.

Annedal är ett område som under kort tid vuxit fram till den idyll det idag är, i området finns flertalet omtyckta smultronställen i form av restauranger, gym och salonger. Även ett brett utbud av förskolor/skolor och lekvänliga parker gör området ytterst omtyckt av både stora och små. Utbudet av parker är något extra, i området finns bubbelparken en omtyckt lekplats, Lönnebergaparken som erbjuder både hundrastgård och utsiktsplats och inte minst Annedalsparken med plaskdamm perfekt för de små under varma dagar. Detta i kombination med dess närhet till såväl vatten som handelsområde och bara ett fåtal minuter till Sundbyberg gör det till en plats som har allt. Inom en snar framtid kommer även läget på bostaden vara ypperligt i förhållande till tvärbanestationen Solvalla.

Låter detta som en bostad i din smak?, kontakta ansvarig mäklare Lovisa på 076-176 2021!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 102 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5520 kr/mån
Rum 4
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2011
Pris

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad 4a med dubbla balkonger

Planritning

Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Pippi Långstrumps Gata 44

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 102 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 4 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 102 kvm
Byggnadsår 2011
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation Mekanisk till och frånluft (FTX-system)

Rum

Hall

Inbjudande och välplanerad hall, garderober och öppen avhängningsyta finns. Golvet löper i parkett genom hela lägenheten och väggar är vita.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och luftigt, väggar vita samt skiljevägg med beige/brun ton och golv i parkett. Stora fina fönster gör rummet ljust och inbjudande. Här finns utrymme för ordentlig soffgrupp samt skåp/byrå och övriga småmöbler.

Kök

Stilsäkert kök med gråa fronter. Utrustat med häll, ugn, integrerad micro, diskmaskin, kyl och Frys. Bänkskivan är av mörk laminat och vägg kläds av vitt kakel.

Sovrum 1

Det första sovrummet (master) är rymligt och erbjuder såväl yta för dubbelsäng som rum för arbetsplats och gott om förvaring. I dagsläget finns ett garderobsparti, detta kan utökas om mer förvaring önskas. Väggar är vita och golv i parkett.

sovrum 2

Bostadens andra sovrum rymmer säng med tillhörande möblemang. I dagsläget används rummet både som sovrum och lekrum och har gott om yta för den lillas attiraljer. Väggarna är vita samt blå fondvägg och golv i parkett.

Sovrum 3

Det tredje och sista sovrummet ligger i anslutning till hallen, detta rum kan möbleras till likväl sovrum som gästrum och kontor. Gott om yta för förvaring finns. Väggarna löper vidare i vitt och golvet i parkett.

Badrum

Bostadens badrum är utrustat med dusch i dagsläget, här finns möjlighet att sätta in ett badkar. Tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänk finns här och ger bra med yta för att vika undan tvätt. Ovan finns väggfasta skåp. Utöver det finns givetvis toalett samt handfat med kommod. Badrummet är helkaklat med vita väggar och grått golv

WC

Utöver badrum WC finns i bostaden perfekt för gästerna. Denne är utrustad med toalett samt handfat, golvet är klinkrat i grått samt vägg målad.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2014-08-12
Primärenergital 71

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21401
Avgift 5520 kr/mån
Driftkostnad 6 468 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 400 kr
  • Övrigt: 4 068 kr

Kostnad för vatten är baserad på säljares faktiska kostnad och kan variera beroende på antal personer i hushållet samt förbrukning. Post övrigt avser obligatorisk avgift för Tv, tele & bredband om 339 kr/mån.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,52672%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 627 932 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Sagobäcken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769620-4564
Gatuadress Pippi Långstrumps Gata 40
Postnummer 16870
Ort Bromma
Hemsida www.sagobacken.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Sagobäcken består av 50 lägenheter i 2 hus belägna invid Bällstaån och granne med den nyanlagda hamnbassängen med dess trivsamma promenaddäck och torgytor i nybyggda Annedal, Bromma. De flesta lägenheterna har utsikt antingen mot Bällstaån eller mot hamnbassängen. Mer information om Annedal kan läsas på www.boiannedal.se.

Inflyttningen i de nybyggda husen påbörjades hösten 2011 och slutfördes under 2012. Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra till en låg penning. Föreningen disponerar garageplatser i närliggande Brf Körbärsdalens garage.

Via hemsidan kan medlemmarna förutom att ta del av information kring föreningen, kontakta styrelsen, boka gästlägenheten eller göra en felanmälan.
www.sagobacken.se

TOMTRÄTT
Föreningen förvärvade tomträtten Solägget 1 i Stockholms kommun. Nuvarande avtal löper från juni 2020 och tio år framåt.

GEMENSAMHETSANLÄGGNING
Föreningen kommer att vara delaktig i två gemensamhetsanläggning. GA:1 Sopsugsanläggning gemensam med övriga fastigheter inom Annedal samt GA:2 som omfattar garage och gårdsbyggnad tillsammans med Hugo och Josefin 1 och Opsis Kalopsis 1 (Brf Körsbärsdalen och Brf Sagoskogen). GA:2 kommer förvaltas genom gemensamhetsanläggning, föreningens andelstal är 35/140. Eventuellt kommer Stockholms stad att stå huvudman för sopsuganläggningen. (Åresredovisning 2014)

Överlåtelseavgift max 2,5 % av pbb betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift max 1 % av pbb betalas av pantsättaren.

PARKERING
Brf Sagobäcken har 34 garageplatser som kostar 800 kr, 1 mindre garageplats för 400 kr samt 1 HKP-plats utomhus för 400 kr i månaden.

Det är i dagsläget 3 stycken i kö till en förstaplats och 5 stycken i kö till en andra plats, dvs 8 stycken i kö sammanlagt. (2016-03-07)

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns styrelserum samt övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra. Kostnaden för övernattningslägenhet ligger på 200 kr/dygn.
Det finns även 2 st cykelrum samt 3 barnvagnsrum.
Ingen gemensam tvättstuga finns utan varje lägenhet har egen tvättmaskin och torktumlare.

KOMMUNIKATIONER
Buss 112 & 113 hållplats Mariehällskyrkan. Från Mariehäll tar du dig med buss till Sundbybergs centrum, Spånga, Alvik och Arlanda. Tvärbanan går mellan Solna och Alvik och stannar vid Bällsta bro. Från Sundbybergs centrum avgår regionaltåg, pendeltåg, tunnelbana och bussar.

I framtiden planeras det flera busslinjer i området Annedal.
Föreningens ekonomi Föreningen valde inför 2019 att sänka årsavgiften med 10% . Inför 2021 lämnades årsavgiften oförändrad. Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar inför 2023.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt där nuvarande avtal gäller från 2020 och tio år framåt.
Antal lägenheter 50
Renoveringar Utförda:
2019 - Byte av portautomatik

Planerade:
2021 - Mindre fasadarbeten
2024 - Stamspolning
2025 - Renovering av garage
Till det planerade underhållet samlas medel via årliga avsättningar till föreningens yttre reparationsfond.
Parkering Föreningen disponerar över 35 st garageplatser i ett varmgarage på Dartanjangs gata 44. En parkeringsplats kostar 800kr/månad att hyra och administrationen sköts av Aimo park.
Tv och bredband Föreningen har ett gemensamt avtal för kabel-tv, bredband 250/250 samt telefoni via Telia. Avgiften är obligatorisk och ligger för nuvarande på 339 kr.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt I föreningen finns styrelserum, 2 st cykelrum, 3 st barnvagnsrum samt övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra. Kostnaden för övernattningslägenhet ligger på 200 kr/dygn. Ingen gemensam tvättstuga finns utan varje lägenhet har egen tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt

Balkong Två balkonger en med utgång från sovrum och en från vardagsrum

Dokument

Området

Stadsdelen Annedal har vuxit fram under de senaste tio åren och består i stort sett uteslutande av nyproduktion under denna tid. Detta ger området en väldigt hög standard. Här finns trevliga fik, restauranger, gym, förskolor, ICA-butik och mycket annat. En mycket uppskattad stadsdel med folk i alla åldrar.

Närområde

Lokalt i Annedal finns ICA-butik och närbutiken Direkten. Centralt belägen i området finns Mariehällsskolan som är en F-6 skola med ca 570 elever. Även tandläkare finns lokalt. Viktig närservice i form av vårdcentralapotek och apotek finns i Sundbyberg. Bromma Blocks ligger granne med området och erbjuder all form av shopping du kan tänkas behöva.

Kommunikation

Goda kommunikationer med bussar som går längs Bällstavägen intill området. På endast ett par minuter når du Sundbybergs C med både tunnelbana, pendel och tvärbanan. En promenad direkt till centrumet tar ca tio minuter. På endast ca fem minuters bilfärd finns Bromma flygplats för den som reser mycket i jobbet.