Visningar

Måndag 2 Oktober KL: 17:30 - 18:00 Välkommen på visning, anmäl er via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Riksby, Bromma

Mattvägen 5

- Insynsfritt och grönskande läge
- Stor balkong i söderläge
- Hörnlägenhet med fantastiskt ljusinsläpp
- Fastighet med hiss
- Badrum med TT&TM samt separat WC
- Möjlighet att hyra egen parkeringsplats med laddmöjligheter.

Äntligen en 4:a till salu på populära Mattvägen! Varmt välkomna till denna välplanerade 4:a med ett högt och insynsfritt läge. Här finner ni väldisponerade och lättmöblerade ytor i genomgående gott skick. Bostaden bjuder på ljusa ytor med generöst med ljusinsläpp från stora fönsterpartier i tre väderstreck. Stor balkong i eftertraktat söderläge vilket innebär att ni kan njuta av solen under stora delar av dagen. Kök och vardagsrum med öppen planlösning vilket skapar sociala ytor. Sovrum ett med plats för dubbelsäng samt ingång till klädkammare. Utöver det två mindre sovrum som passar utmärkt som barnrum/arbetsrum. Stort badrum med tvättmaskin och torktumlare, vilket underlättar vardagen samt separat gäst-wc.

Fastigheten är lugnt belägen uppe på en kulle med vacker grönska runt omkring. Här finner ni ett modernt boende från 2010/2011 med flertalet bekvämligheter som hiss och parkeringsplatser precis utanför porten ( laddmöjligheter samt ingen kö). Perfekt läge i omtyckta Riksby med tunnelbanan Brommaplan en kort promenad bort. Vid Brommaplan finner ni även all tänkbar service som mataffär, butiker, restauranger, gym, systembolag, vårdcentral m.m. Runt knuten finns rogivande koloniområde och Lillsjöns grönområde med vacker natur, utegym, motionsslingor och fiskemöjligheter.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 84 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5322 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2010/2011
Pris 4 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Insynsfri 4:a med stor balkong i soligt söderläge!

Planritning

Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mattvägen 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 84 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 6

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 84 kvm
Byggnadsår 2010/2011
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Säljarna disponerar ett rymligt förråd på markplan

Rum

Hall

På första våningen i modern fastighet med hiss välkomnas ni in i hallen. Direkt möts ni av ett fantastiskt ljusinsläpp och en hemtrevlig känsla. Hallen har gott om plats för avhängning av ytterkläder. Här finner ni tre garderober som rymmer gott om förvaring. Hallen är utrustad med säkerhetsdörr.

Vardagsrum

Vardagsrum som bjuder på en underbar rymd och lättmöblerade ytor. Fönsterpartier i två väderstreck vilket ger rummet ett generöst ljusinsläpp. Högt och insynsfritt läge med grönskande utsikt. Vardagsrummet kan enkelt möbleras med stor sällskapsdel. Öppen planlösning mot kök vilket skapar sociala ytor. Från vardagsrummet nås lägenhetens stora balkong som sträcker sig längs med hela lägenheten. Vitmålade väggar samt stilren ekparkett vilket är genomgående för hela lägenheten.

Kök

Kök med förvaring bakom svarta över- och underskåp. Arbetsytor i mörkbrunt med stilren ljuv blå mosaik ovan. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin, mikrovågsugn samt kyl/frys. Mellan kök och vardagsrum skapas en naturlig plats för matbord.

Balkong

Stor balkong som sträcker sig längs med hela lägenheten, den kan enkelt möbleras med loungedel och/eller bord och stolar. Balkongen har ett eftertraktat söderläge vilket innebär att ni kan njuta av solen under stora delar av dagen. Balkongen har ett ostört läge och sommartid omges ni av grönskande träd.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats att möblera med dubbelsäng. Generöst med förvaringslösningar i form av skjutdörrsgarderob samt klädkammare i direkt anslutning till rummet.

Sovrum 2

Väldisponerat sovrum med plats för säng och skrivbord. Garderober som rymmer gott om förvaring. Stort fönsterparti som ger rummet ett generöst ljusinsläpp.

Sovrum 3

Sovrum som passar utmärkt som barnrum/arbetsrum. Härligt hörnläge med fönster i två väderstreck och helt insynsfritt läge.

Badrum

Stort badrum med vitt kakel som kombineras med mörkgrå klinker. Badrummet är inrett med dusch med glasvägg, wc samt handfat med kommod och spegelskåp ovan. Här finner ni både tvättmaskin och torktumlare, vilket underlättar vardagen. Ovanför maskinerna finns praktisk avlastningsbänk samt vägghängda skåp. Golvvärme.

WC

Från hallen når ni gäst wc med vitt kakel och vitmålade väggar. Inrett med wc, handfat samt skåp för förvaring.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2015-06-12
Primärenergital 105

Ekonomi

Lägenhetsnummer 213
Pris 4 995 000 kr
Avgift 5322 kr/mån
Kommentar till avgiften Värme, vatten, bredband och digital-tv med ett grundutbud av tv-kanaler.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 1,6869%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 515 490 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Baserad på årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Riksby Gård 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769620-2790
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen består av fyra fastigheter som byggdes mellan 2009-2011 med adresserna Mattvägen 3-9. Totalt inryms 67 lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök, mellan ca 33-116 kvm där samtliga upplåts med bostadsrätt. Husen uppfördes av Besqab AB. Föreningen förvaltas av HSB.
Föreningens ekonomi Föreningen har inga planerade avgiftsändringar.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal omförhandlas 2029-09-30
Antal lägenheter 67
Renoveringar Fastigheterna anses relativt nya fortfarande så renoveringsbehovet är ringa på många års sikt.
Parkering Föreningen äger 69 st parkeringsplatser och 24 st under tak. Hyra av parkeringsplats och kö hanteras av HSB Servicecenter (service.stockholm@hsb.se). Kostnad för p-plats är 500 kr/mån och p-plats under tak 700 kr/mån. För ytterligare 200 kr/mån kan ni hyra box för laddning av elfordon. Elförbrukningen debiteras separat i efterskott.
I området runt om på gatorna råder boendeparkering. 300 kr/månad.

Föreningen har även ett antal besöksparkeringar för gäster som kan nyttjas med p-tillstånd. Två p-tillstånd är utdelade till varje bostadsrättshavare.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till 100 Mbit Bredband, IP-telefoni och Digital-TV med ett grundutbud av TV-kanaler. Internet- och TV-leverantör är Ownit.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Cykelförråd samt barnvagnsförråd.
Övrigt Förutom de förråd som hör till varje lägenhet finns ytterligare ett fåtal förråd till uthyrning. Hyra av förråd och kö hanteras av HSB Servicecenter. Kostnad för extra förråd är 1100 kr/kvm och år.

Dokument

Området

En grönskande oas på endast en kvarts pendlingsavstånd med tunnelbanan från Stockholm city. Här finns gångavstånd till vackra naturstråk vid Lillsjön, pittoreska kolonistugeområden, flera livsmedelsbutiker och viktig närservice samt goda shoppingmöjligheter vid Bromma Blocks. Avståndet är inte heller långt till Västerleds vackra villakvarter eller naturen vid Kärsön och Drottningholms slott på endast fem minuters bilresa bort. Ej att förglömma är det populära utegymmet vid Lillsjön och Bromma golf på nära avstånd.

Närområde

Flera livsmedelsbutiker finns. ICA nära vid Abrahamsberg, ICA Supermarket vid Brommaplan, Coop nära vid Brommaplan samt City Gross vid Ulvsunda. Vid Brommaplan finns vårdcentral, apotek, systembolag, tandläkare mm.

Flera förskolor finns lokalt i området att välja på. Abrahamsbergsskolan (ca 750 elever) är en F-9 skola och finns på gångavstånd liksom den engelska internationella skola (ca 1.000 elever) som huserar i Riksbyskolans lokaler.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje har hållplats vid både Abrahamsberg och Brommaplan och tar endast ca 15 min in till city. Vid Brommaplan finns också bussförbindelser mot Solna, Mälaröarna, Sundbyberg samt flygbussar mot Arlanda. I området finns även Bromma flygplats med gott om framförallt inrikesflygningar. Två t-banestationer bort ligger Alvik med ytterligare alternativa färdvägar med bussar och tvärbanan.

Parkering

Boendeparkering på gatan i området enligt taxa 5.

Räkna på ditt nya boende