VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Mariehäll, BROMMA

Mariehällsvägen 18

- Gavellägenhet
- Stor ombonad uteplats
- Sällskapsvänlig planlösning
- Sundbyberg C ett par minuter bort
- Stor tvättstuga precis utanför dörren
- Källarförråd

Varmt välkommen till Mariehällsvägen 18 och denna trivsamma och välplanerade trea. Bostaden omsluts av en uteplats som sträcker runt gaveln, i soligt söderläge med vacker häck som gör uteplatsen lummig och privat. Innanför dörren finns en stor öppen yta för vardagsrum och matplats som rymmer hela familjen, praktiskt kök med full storlek på både kyl och frys samt skafferi. I bostaden finns två bra sovrum varav det stora med ansluten klädkammare samt ett helkaklat badrum med gott om förvaring. Precis utanför dörren ligger en stor och välutrustad tvättstuga.

Här bor du ett stenkast från Sundbybergs centrum och därav knytpunkten till samtliga kommunikationer, på gångavstånd finner du även Bromma blocks handelsområde där både stor och detaljhandel finns. Skiljelinjen mellan Mariehäll och Sundbyberg är den välkända Bällstaån som rinner genom Mariehäll och mynnar ut i Mälaren. Längs ån finns promenadstråk och bryggor som är populära att sitta vid.

Bostaden tillhör föreningen Brf Bällstabacken 1, som i sin tur ingår i en samfällighetsförening tillsammans med föreningarna Bällstabacken 2 samt 3. Fredfors samfällighetsförening förvaltar fjärrvärme, VA, återvinningshus, lekplats/grillplats, vinter/sommarunderhåll samt parkeringsplatserna. Både samfälligheten och den enskilda föreningen är välskötta och bedriver en trygg verksamhet, vilket givetvis skapar grunden till en solid förening. Föreningen administrerar flera parkeringar, både inomhus och utomhus, med tillgång till laddstationer för elbilar.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 70.7 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4313 kr/mån
Rum 3
Hiss Ja
Byggnadsår 2004
Pris

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trivsam gavel 3a med stor ombonad uteplats

Planritning

Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mariehällsvägen 18

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 70.7 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 70.7 kvm
Byggnadsår 2004
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

I hallen välkomnas du av vita väggar och gott om yta för avhängning och förvaring. Här finns garderob samt bra plats för öppen avhängning på hatt och skohylla. Golvet är av parkett.

Kök

Köket bjuder på bra arbetsyta på bänkskiva av svart melerad laminat samt rostfri del vid diskho. Förvaring finns bakom vita luckor i både över och underskåp. Köket är utrustat med spis, hel kyl, hel frys samt skafferi. Väggar är vita och golv fortsatt av parkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och ljust, vita väggar och parkettgolv. Ett stort fönsterparti i gaveln ger ett fint ljusinsläpp till vardagsrummet. Här finns bra plats för stor soffgrupp samt matsalsdel. Via vardagsrum/kök når du den stora uteplatsen som sträcker sig runt hela huset.

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger längst in i bostaden, här är golvet fortsättningsvis av parkett och väggar i ljuv lila ton. Rummet har gott om plats för dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Ett garderobsparti finns uppsatt. Från vardagsrummet når du den stora uteplatsen som sträcker sig runt hela bostaden.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är något mindre än de första och lämpar sig perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Rummet har ljusa blå väggar och golv fortsatt i parkett. Här finns plats för säng, förvaringsmöbler och skrivbord.

Badrum

Badrummet är helkaklat med svart golv och vita väggar. I badrummet finns toalett, handfat med ovanhängande spegel med inbyggt hyllplan, badkar samt gott om förvaring. Ett fullstort städskåp samt överskåp finns uppsatt, en bänk finns för avställning. Det är förberett för både tvättmaskin och torktumlare som lätt bara kan ställas in under bänken. Tvättstuga ligger precis utanför ytterdörren, trevlig tvättstuga rymlig med fönster och välutrustad med maskiner.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-06-18
Primärenergital 135

Ekonomi

Lägenhetsnummer 00115
Avgift 4313 kr/mån
Driftkostnad 1 188 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Övrigt: 1 188 kr

Övrigt avser obligatorisk kostnad för bredband om 99 kr/mån.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,0564%

Förening

Föreningsnamn Brf Bällstabacken 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769608-7951
Gatuadress Mariehällsvägen 18
Postnummer 16866
Ort BROMMA
Äkta/oäkta förening Äkta
Föreningens ekonomi Föreningen har beslutat att höja avgiften med 15 % från och med 1/1-2023.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 53
Parkering Inom området finns 57 parkeringsplatser utomhus och 60 garageplatser, motsvarande totalt 0,8 platser per bostadsrätt. På 18 av parkeringsplatserna finns laddstolpar för elbil. Parkeringsplats: 450 SEK/månad Garage: från 950 SEK/månad Laddstolpe: Tillägg 500 SEK/månad på ordinarie p-avgift. Parkeringsplatserna fördelas av Fredsfors samfällighetsförening som även ansvarar för kön till platserna. Fördelningen sker efter kötid. Det finns en separat kö för uteplatser respektive garageplatser. Varje lägenhet kan max hyra en parkeringsplats. Parkeringsplatserna hyrs inte ut till utomstående utan är till för medlemmarna i områdets tre bostadsrättsföreningar. Det finns totalt fyra gästparkeringar: två vid Mariehällsvägen nr 12 och två vid nr 10. På gästparkeringarna kan man parkera under max tre timmar med P-skiva. Samtliga parkeringsytor övervakas av Länsparkeringar.
Tv och bredband För närvarande har föreningen avtal med Ownit. Avtalet avser 100/100* Mbit/s till samtliga bostadsrätter till en kostnad om 99 SEK/månad/bostadsrätt. Samtliga bostadsrätter har tillgång till ett grundutbud som ingår i avgiften och distribueras via kabel-tv. För den som önskar ytterligare kanaler/tjänster finns flera olika alternativ som beställs separat.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Välkommen till Bromma och Mariehäll som är ett populärt och modernt område. I området växer moderna och vackra bostadsområden fram. Förutom moderna fastigheter finns natursköna omgivningar där Bällstaån rinner igenom och mynnar ut i Mälaren. Längs ån finns promenadstråk och strandbryggor som är populära att sitta vid. Kring området är det promenadavstånd till shoppingbutiker och servicebutiker. Smidigt med området är att det finns väldigt bra kommunikationer till vart du än ska i Stockholm via Tvärbanan och bussar

Närområde

På gångavstånd från Mariehäll finner du Sundbybergs centrum. Köpstråk Sundbyberg har över 120 butiker och över 35 restauranger och caféer, en teater och allmän service. Köpstråk Sundbyberg erbjuder en annorlunda och unik mix av kända märkesbutiker, småbutiker, hantverkare, restauranger och nattklubbar endast 8 minuter från Stockholm City.
Ytterligare ett promenadavstånd bortom bostaden finns Bromma Blocks och även här ett stort utbud av shoppingbutiker, mataffärer, gym, restauranger och diverse butiker

Kommunikation

Tvärbanans nya hållplatsen vid Bromma blocks är bara några minuter bort och tar er vidare till tex Alvik. Tvärbana finns även vid Bällsta Bro som går mellan Alvik och Solna C. Tunnelbanans blå linje går ifrån Sundbyberg C in till T-centralen på ungefär 10 minuter. Pendeltåg går via Sundbyberg C till T-centralen.
Med buss 509, 152 & 112 tar du dig till Bällsta Bro och sedan vidare till bland annat Liljeholmen, Alvik, Brommaplan och Spånga.
Cykelväg går ifrån bostaden till Karlbergs Slott och Pampas Marina vidare in till Stockholm C.
Brommas flygplats ligger ungefär 5 minuters färdväg bort.

Parkering

På gatorna i området råder boendeparkering, för mer information se www.stockholm.se/parkering.