VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ulvsunda, Bromma

Lillsjönäsvägen 55

- Lugn idyll med närhet till stan
- Uteplats i söder
- Nybyggt 2014
- Bergvärme som uppvärmning
- Lugnt läge på återvändsgata
- Övernattningslägenhet i föreningen
- Granne med vackra Lillsjön

Välkommen till BRF Lillsjöparken. En mycket trevlig bostadsrättförening med ett tilltalande fint läge på lugn återvändsgata och granne med Lillsjön. Det är ett s.k. 50+ boende vilket betyder att den som förvärvar bostadsrätt här (eller åtminstone en i paret) ska ha fyllt 50 år. Ett uppskattat och eftersökt boende som stod nyproducerat och inflyttningsklart 2014.

Denna trevliga 3:a har en fin planlösning med genomgående stora rum och bra förvaringsmöjligheter i lägenheten samt extra förråd i grannhuset. Uteplats i söder kan sätta guldkant på tillvaron genom att erbjuda en plats i solen under sommarhalvåret. På gården finns p-platser att hyra för medlemmarna för drygt 500 kr/mån. I övrigt är det boendeparkering på gatorna i området.

I närområdet finns fina vandringsstråk vid bland annat Lillsjön och Ulfsunda slott. Gångavstånd till tunnelbanestation Abrahamsberg och tvärbanestation Johannesfred gör kommunikationerna goda.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på MOHV för mer information och intresseanmälan för visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 87 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6205 kr/mån
Rum 3
Våning 0 av 2
Hiss Ja
Byggnadsår 2014
Pris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Powerbild NiklasBergsten
Powerbild NiklasBergsten

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lillsjönäsvägen 55

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 87 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 0 av 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 87 kvm
Byggnadsår 2014
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft

Rum

Hall / Klädkammare

Rymlig hall med plats för avhängning vid garderob med skjutdörrar och gott om förvaringsmöjligheter i ordentlig klädkammare. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett fint ekparkettgolv som är genomgående för hela lägenheten.

Vardagsrum

TIll höger från hallen öppnar vardagsrummet upp sig och erbjuder plats för stor sällskapsgrupp. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Härifrån finns också utgång till den fina uteplatsen med trätrall mot söder.

Kök

Köket har en trevlig öppen planlösning mot vardagsrummet. Kan för den som önskar delas av genom att vägg sätts upp för att få ett separat kök. Rymlig matplats för ett stort sällskap med fint ljusinsläpp från fönster mot söder. Gott om förvaringsutrymmen i flertalet skåp och generösa arbetsytor på bänk i laminat och rostfri diskbänk. Vita skåpluckor och grått kakel som stänkskydd, Väl utrustat med induktionshäll, spisfläkt, ugn, micro, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och förvaringsutrymme i två garderober. Ekparkett på golv och målade väggar i en ljus blågrå ton. Rogivande läge med fönster mot den lugna baksidan.

Sovrum 2

Detta sovrum kan med fördel även användas som arbetsrum. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Även här ett trevligt läge med fönster mot baksidan.

Badrum

Helkaklat badrum med grått golv och vita väggar. Utrustat med WC, kommod, badrumsskåp och dusch med vikdörr. Tvättdel med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp. Finns även större tvättstuga att nyttja i föreningen.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2016-01-13
Primärenergital 38

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21001
Avgift 6205 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme & kallvatten
Driftkostnad 8 290 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 960 kr
  • Försäkring: 1 940 kr
  • Hushållsström: 2 750 kr
  • Övrigt: 2 640 kr

Övrigt avser obligatorisk kostnad för bredband om 220 kr/mån. VA avser kostnaden för varmvatten som bostadsrättshavaren betalar efter faktisk förbrukning.

Andel i förening 4,13382%
Andel av årsavgift 4,13383%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 699 312 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Föreningens belåning är 9.098 kr/kvm (enligt årsred 2022) vilket får anses som fullt normalt för en relativt ny förening.

Förening

Föreningsnamn BRF Lillsjöparken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769624-4123
Gatuadress Lillsjönäsvägen 55
Postnummer 16732
Ort BROMMA
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Vid Ulvsunda trädgårdsstad precis intill Lillsjön hittar du bostadsrättsföreningen Lillsjöparken.
Föreningen består av 24 ljusa lägenheter i två röda trähus i ett av trädgårdsstadens grönaste lägen. Villor, kolonilotter på båda sidor och Lillsjön ramar in våra moderna och miljöanpassade lägenheter.

Båda fastigheterna har två våningar samt inredd vindsvåning och i det ena huset finns en källare med gemensamhetslokal med övernattningsrum, förråd, gemensam tvättstuga och cykelförråd. Föreningen äger marken runt husen och parkeringen.

Läs mer: https://www.lillsjoparken.se/
Föreningens ekonomi Föreningen gjorde en stor amortering av lånen under 2021 vilket minskade den totala skulden med ca 14%. Amorteringen gjordes med eget upparbetat kapital. Föreningens ekonomi sammantaget anses stabil. Från 1:a januari 2024 har man beslutat att höja månadsavgifterna med 8 %. Främst för att ett av föreningens lån läggs om under kommande år.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 24
Renoveringar 2021- OVK besiktning

Föreningen planerar att måla om fasaderna tidigast 2024. I dagsläget finns pengar avsatt för detta.
Inga andra renoveringar finns planerade.
Parkering Föreningen har 20 parkeringsplatser, varav 2 är handikappsparkeringar som är extra stora. Dessutom har 8 av platserna laddstolpe. Varje boende ska ha möjlighet att hyra 1 plats i mån av lediga platser. Dvs hyr någon 2 platser går den andra platsen till den som vill hyra 1 plats. Kostnaden är 574 kr mån.

En parkeringsplats hyrs idag ut externt, denna kan sägas upp till förmån för boende som önskar parkeringsplats. Detta innebär att köpare kan få en parkeringsplats efter uppsägningstiden om 3-mån.
Tv och bredband Föreningen har ett gruppavtal för bredband och tv via Telia. Kostanden om 220 kr/mån debiteras utöver månadsavgiften.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har en gemensamhetslokal med övernattningsrum som medlemmarna kan hyra.
Övrigt Till medlem antas fysisk person som fyllt 50 år. Om äkta makar förvärvar bostaden räcker de med att en av köparna uppfyller sagda krav. Med äkta makar räknas personer som sambo under äktenskapsliknande förhållande.

Utöver avgiften debiteras varmvatten efter individuell förbrukning.

Övrigt

Allmänt om bostaden Till lägenheten hör ett extra förråd. Lägenheten har säkerhetsdörr.

Dokument

Området

Området Ulvsunda har ett tilltalande läge intill Mälaren och med närhet till Stockholm city. På endast 15 minuters pendlingsavstånd når du Stockholms centrala delar. Tvärbanan förbinder området med Sundbyberg/Solna, Alvik och Sickla på södra sidan stan. Ett lugnt och populärt område med närhet till vacker natur och strövområden vid bland annat Lillsjön. På gångavstånd finns även lokal båtklubb, badbrygga, skolor och förskolor. Även gångavstånd till bra närservice i form av City Gross, Bauhaus, Ö&B, apotek mm. I området ligger även det vackra Ulfsunda slott som ursprungligen uppfördes mellan år 1644-1647. Slottet fick sitt nuvarande utseende på 1830-talet och bedrivs idag som en konferensanläggning.

Kommunikation

Från station Stora Mossen avgår tunnelbanan och tar ca 10-15 minuter till city. Från tvärbanestation Johannesfred tar det endast 15 min att komma till Fridhemsplan och ca 20 minuter till Hötorget mitt i city. Tvärbanan trafikerar även mot Bromma flygplats samt sträckan Solna - Sicklavilket gör det smidigt att även ta sig till Stockholms södra delar. Busshållplatserna Norrbyvägen och Ekbacksvägen ligger på gångavstånd med bussar mot Alvik, Sundbyberg, Ekerö och Mörby.

Flygbussar avgår även från hållplats vid området för smidig access till Arlanda.