Budgivning pågår

Senaste bud:
2 495 000 kr

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Blackeberg, BROMMA

Holbergsgatan 135

- Fint skick med nytt badrum från 2023
- Möjlighet till garageplats
- Lågt belånad BRF med mycket god ekonomi
- Loft i sovrum ger extra sovplatser
- Tvättmaskin och diskmaskin finns
- Kort gångavstånd till tunnelbana
- Vackra strövområden intill Mälaren

Välkommen till Holbergsgatan 135 där nu denna bostad i genomgående fint skick finns till försäljning. Här bor man lugnt och trygg i en förening med synnerligen god ekonomi där man arbetar mot att inom viss närtid kunna bli skuldfri. Endast 1850 kr/kvm i belåning, bra kapital i kassan och fortfarande 6 st hyresrätter kvar (enligt årsred 2022). Det borgar för en fortsatt god ekonomi för lång tid framöver.

Nuvarande ägare hyr en garageplats i gatuplanet som kan vara möjlig att överta!

Lägenheten har det senaste året genomgått en stor renovering med många nya ytskikt, nytt badrum i modern stil med tvättmaskin och ombyggt sovrum som nu förutom plats för dubbelsäng även har sovplatser på loft. Det gör att lägenheten även kan passa för en barnfamilj. Balkong i söder har plats för bordgrupp och bjuder in till fina stunder i solen under sommarhalvåret.

Området Blackeberg är mycket eftersökt och uppskattas för sitt lugn och den fina parkmiljön som finns här. I området finns allt du behöver i form av livsmedelsbutik, matställen, skolor, förskolor och tunnelbana. Ett stenkast bort ligger även Mälaren med badplatser som sommartid utgör ett trevligt utflyktsmål.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på MOHV för mer information och intresseanmälan för visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4239 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1952
Pris 2 650 000 kr Accepterat pris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Holbergsgatan 135

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1952
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Medlemmarna har tillgång till en gemensam tvättstuga som bokas enligt bokningssystem. Det finns även snickeriverkstad. På gården finns en sopstuga för källsortering. Här kan man slänga hushållssopor, papper, tidningar, glas, plast, metall, el-avfall och grovsopor (ej miljöfarliga).

Rum

Hall

Välkommen in till en trevlig lägenhet i genomgående fint skick. Vid entrén finns gott om plats för avhängning och förvaringsutrymme erbjuds i stor klädkammare. Ekparkett finns på golvet och väggarna är målade i vitt.

Kök

Stort och rymligt kök med gott om förvaringsutrymmen i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Vita skåpluckor ovantill och svarta bänkskåpluckor, vitt kakel och vit bänkskiva. Matplats för 4-6 personer där fönster finns i väggen mot vardagsrummet vilket ger ett trevligt ljusflöde. Ekparkett på golv och väggar med mönstrade tapeter. Utrustat med vitvaror; Kyl/frys, spis med häll och varmluftsugn, spisfläkt, micro och integrerad diskmaskin.

Vardagsrum

Vid vardagsrummet ges generösa ytor med plats för både sällskapshörna och matsalsbord. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Original ekparkett och väggar med tapeter i beige ton. Utgång härifrån finns till balkongen i söder.

Sovrum

Sovrummet är stort och har byggts om på ett smart och genomtänkt sätt. Inre delen har avskilts och kan idag fungera som barnrum eller arbetshörna. Härifrån nås även ett loft som är 90x200 cm och kan fungera som sovplats. Andra delen av sovrummet har ett loft på 100x150 cm samt utöver det plats för dubbelsäng och arbetshörna. Här finns ekparkett på golvet och väggarna är målade i turkos.

Badrum

Nytt badrum från 2023 som renoverats med fin känsla och precision. Golv och väggar med kakel i kalksten (Limestone från Brickmate). Här finns handfat, WC, dusch, golvvärme på el och tvättmaskin. Infällda spotlights ger ett behagligt ljus liksom det öppningsbara fönster som finns. Tvättmaskinen är placerad extra högt för att ge plats för badkar för den som önskar.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-08-21
Primärenergital 161

Ekonomi

Lägenhetsnummer 397
Pris 2 650 000 kr Accepterat pris
Avgift 4239 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, basutbud TV, förråd, sophantering
Driftkostnad 4 725 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 975 kr
  • Hushållsström: 2 750 kr

Andel i förening 1,9105%
Andel av årsavgift 1,9105%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 78 263 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på senaste årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Spanjoren i Stockholm
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769620-9688
Gatuadress Holbergsgatan 121
Postnummer 16845
Ort Bromma
Epostadress brf.spanjoren@hotmail.com
Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/spanjoren/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen HSB BRF Spanjoren bildades 2011 och är en mycket välskött förening belägen i Blackeberg i den västra delen av Bromma. Man innehar fastigheten Spanjoren 1 med tomträtt och består av två huskroppar med totalt 55 lägenheter samt ytterligare ett flertal lokaler. I dagsläget har man 6 hyresrätter kvar, vilket är en trygghet för föreningens framtida ekonomi då dessa inbringar kapital i vid ev. framtida försäljning/upplåtelse av bostadsrätt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Besök gärna föreningens hemsida för mer information - https://www.hsb.se/stockholm/brf/spanjoren/
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi är mycket god och man har löpande kunnat amortera flitigt på sina lån de senaste åren. Man förfogar fortfarande över ett flertal hyresrätter, vilket är en trygghet inför den framtida ekonomin då dessa ger en kapitalintäkt vid försäljning/upplåtelse.
Äger föreningen marken Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. Nuvarande avgäldsperiod löper fram till år 2031.
Antal lägenheter 55
Antal hyresrätter 6
Antal lokaler 2
Renoveringar Utförda åtgärder:
1990-tal Stambyte badrum/kök
1990-tal Renovering yttertak
1990-tal Renovering balkonger
2012 Diverse målningsarbeten på byggnaderna
2013 Byte av entréportar
2014 Stamspolning
2015 Nya fönster och balkongdörrar
2017 Uppgradering centralventilation
2020 Ombyggnation av lokal till 4 nya lägenheter
2021 Asfaltering p-platser
2021 Spolning stammar
2022 Nya snörasskydd
2022 Tilläggsisolering samtliga vindsutrymmen
2022 Upprustning av innergård samt ny utomhusbelysning

Planerade/pågående underhåll:
2023 Nya undercentraler
2023 Värmeoptimering, utbyte radiatorventiler, termostater mm.
2024 Översyn elinstallationer
Parkering Föreningen har totalt 30 p-platser och 8 garage som medlemmarna kan hyra för 275 kr resp 756 kr/månad att hyra. Dessa fördelas enligt kö-system genom HSB Servicecenter (010-442 11 00).
Tv och bredband Tillgång till fiber genom Stockholms stadsnät. TV/Bredband går även att ansluta via Tele2. Medlemmen tecknar själv önskvärt abonnemang.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen - Tvättstuga
- Verkstad
- Cykel- och barnvagnsförråd

Övrigt

Allmänt om bostaden Lägenheten har säkerhetsdörr. Eget förråd i källarplanet finns att tillgå.

Dokument

Området

Blackeberg är en lummig och lugn stadsdel i västerort som tillhör Bromma stadsdelsområde. Området bebyggdes ursprungligen på 50-talet och ligger naturskönt inbäddat i naturen och med vackra vandringsstråk vid Mälaren intill. Här finns också det mytomspunna Ljunglöfska slottet med sin vackra park. Blackeberg gränsar mot Grimstaskogen - ett uppskattat friluftsområde där man kan promenera, jogga eller plocka bär och svamp. Området ligger även nära de populära badplatserna Kaananbadet och Ängbybadet. På några minuters gångavstånd finner du tunnelbanan och Blackeberg Centrum med caféer, frisörer, matbutiker, apotek, bibliotek, gym med mera. Tunnelbanans gröna linje tar dig in till Stockholm city på endast ca 20 minuter. Vid Kanaanbadet finns minigolf och omtyckt café som sommartid anordnar grillaftnar med uppträdanden.

Närområde

Vid Blackebergs torg finns viktig närservice så som livmedelsbutik (öppet alla dagar 07-22), apotek, vårdcentral och tandläkare. Här finns också gym, caféer, restauranger och annat som är trevligt. I området finns också många förskolor, bland annat med montesoripedagogik. Södra Ängby skola och Blackebergsskolan erbjuder två väldigt bra grundskolor och Blackebergs gymnasium är sedan länge ett populärt val för gymnasieeleverna. Avståndet är inte heller långt till Vällingby centrum som har ett stort utbud av shopping.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje har två stationer i området (Blackeberg och Islandstorget) och tar dig till Stockholms centrala delar på ca 20 minuter. Vid Islandstorget avgår även buss 113 mot Sundbyberg och Solna.

Parkering

I området är det fri parkering på gatan. Städdag en gång i veckan under vintertid.

Räkna på ditt nya boende