VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Norra Ängby Björketorp, Bromma

Björketorpsvägen 11

- Ljust gavelläge mot allmänning
- Diskmaskin
- Rymlig klädkammare och extra förråd
- Gångavstånd till tunnelbana
- Förening med god ekonomi
- Hiss och möjlighet till garageplats

Denna mysiga pärla har ett mycket tilltalande läge mot väster. Ljus och ogenerad vy intill den gröna allmänningen utanför. Väl underhållen i gott skick där köket nyligen fått ny induktionshäll, ugn, spisfläkt och diskmaskin. Förvaringsmöjligheterna är synnerligen goda då lägenheten har en stor inredd klädkammare samt extra förråd i byggnaden.

Belägen i lugnt och populärt område med endast 5 minuters gångväg till tunnelbana, gym och välsorterad, stor livsmedelsbutik. Närhet finns också till ett stort utbud av närservice vid Vällingby centrum och vackra naturområden vid Grimstaskogen och Mälarens strand.

Förening med välskött ekonomi och byggnader i genomgående gott skick där hiss, cykelförråd och tvättstugor finns i huset. Garageplats kan hyras där kö-tid sällan förekommer.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på MOHV för mer info och intresseanmälan för visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 48 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3172 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1967/2007
Pris 2 100 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Snart har Powerbild NiklasBergsten

Snart har
Snart har
Powerbild NiklasBergsten
Powerbild NiklasBergsten

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björketorpsvägen 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 48 kvm. Lägenhetsregister BRF
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 48 kvm
Byggnadsår 1967/2007
Kommentar till byggnadsår Totalrenoverat och tillbyggt 2005-2007
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Tillgång till cykel- och barnvagnsförråd finns i huset samt tvättstugor.

Husen byggdes ursprungligen 1967, men en totalrenovering genomfördes mellan 2005-2007 då byggnaderna även byggdes till med två våningar. Totalrenoveringen innefattar fasad, fönster, ny el, bergvärme, stambyte mm.

Rum

Hall med klädkammare

Välkomnande hall med plats för avhängning vid befintlig hatthylla och goda förvaringsmöjligheter i rymlig klädkammare. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

Vardagsrum

Generösa ytor med plats för både matbord, soffhörna och arbetsplats om så önskas. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt samt en fond med fototapet av vit tegelvägg. Vackert ljusinsläpp från stort fönsterparti. Fransk balkong mot allmänningen erbjuder en vändringsmöjlighet.

Kök

Vid köket finns gott om plats för förvaring och generösa arbetsytor. Luckor i björk, mörkgrå bänkskiva och vitt kakel. Utrustat med induktionshäll, ugn, spisfläkt, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Ekparkettgolv och väggar målade i vitt. Fint ljusinsläpp från öppningsbart fönster.

Sovrum

Sovrummet har plats för dubbelsäng och erbjuder förvaringsutrymme i garderober. Ekparkett på golv och väggar i vitt. Stort fönster mot allmänningen bjuder på fint ljusinsläpp.

Badrum

Helkaklat badrum med vita väggar och mörkbrunt golv. Här finns dusch med vikdörrar, handfat, WC, badrumsskåp och handdukstork.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-03-05
Primärenergital 164

Ekonomi

Lägenhetsnummer 133 (01133)
Pris 2 100 000 kr Utgångspris
Avgift 3172 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, källarförråd & sophantering
Driftkostnad 3 950 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 800 kr
  • Hushållsström: 2 150 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,8511%
Andel av årsavgift 0,85112%

Förening

Föreningsnamn Brf Långskeppet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769614-1279
Gatuadress Björketorpsvägen 11
Postnummer 16853
Ort Bromma
Epostadress brflangskeppet@gmail.com
Hemsida http://brflangskeppet.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Långskeppet är en välskött förening med god ekonomi som består av totalt 172 lägenheter där 144 stycken av dessa upplåtes med bostadsrätt och ligger på Björketorpsvägen 11-13. Utöver det hyr föreningen även ut huset på Björketorpsvägen 15 med 28 lägenheter till Bromma stadsdelsnämnd. Byggnaderna totalrenoverades och byggdes till under 2005-2007 då föreningen var nybildad och lägenheterna inflyttningsklara.

SBC är föreningens ekonomiska förvaltare. För mer info, besök hemsidan http://brflangskeppet.bostadsratterna.se
Föreningens ekonomi För tillfället planeras inga avgiftsändringar och föreningens ekonomi är god. Inga större renoveringar planeras de närmaste åren.
Äger föreningen marken Marken innehas med tomträtt - nuvarande avgäldsperiod löper fram till år 2026.
Antal lägenheter 172
Antal hyresrätter 28
Renoveringar Mellan 2005 och 2007 så totalrenoveras husen på Björketorpsvägen 11 och 13 samt byggs på med ytterligare två våningar. Renoveringen omfattar i stort sett allt, som till exempel stambyte, ny el, ny fasad och nya fönster. Bergvärme installeras också som uppvärmningssystem.

Byggnaderna är således i genomgående gott skick och inga större renoveringar är planerade i dagsläget. Man följer sin underhållsplan löpande.

Under 2017 byttes utrustningen i tvättstugan ut och stammarna spolades i samtliga lägenheter.
Parkering Föreningen har tillgång till 37 garageplatser som kostar ca 760 kr/månad och 6 p-platser som kostar 355 kr/månad. Garageplats kan ofta finnas ledig. I annat fall tillämpas kö-system. Dessa platser hyr föreningen enligt avtal in sig på hos grannföreningen Ängby Backe.
Tv och bredband Gruppavtal är tecknat med Tele2 genom föreningen. I detta ingår bredband (250/50 Mbit), TV (TIVO Silver) och IP-telefoni. Detta kostar 275 kr/mån och är ett obligatorisk tillägg utöver månadsavgiften. Fiber finns draget till fastigheten. Inga beslut finns just nu på att dra in detta till lägenheterna, det kan dock komma i framtiden.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden Till lägenheten hör ett förråd i källarplanet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Dokument

Området

Lugnt och trivsamt område i utkanten av Norra Ängbys villakvarter med närhet till fina vandringsstråk och motionsmöjligheter. Vackra parkvägar som leder till Grimsta naturreservat och Mälaren på cykelavstånd. På gångavstånd finns såväl välsorterad livsmedelsbutik och gym som tunnelbanan. Behagligt pendlingsavstånd där man tar sig på endast 15-20 minuter med bil in till city.

Närområde

Nyöppnad stor Hemköp finns på kort gångavstånd och ligger precis intill tunnelbanestationen. Även gångavstånd till Cirkel K som har öppet dygnet runt samt gym. En station bort med t-banan ligger Vällingby C med ett stort utbud av allt som är viktigt i form av vårdcentral, apotek, tandläkare, banker, restauranger, bibliotek, systembolag etc.

Kommunikation

På fem minuters promenad ligger Råcksta tunnelbana som tar dig till city på ca 20-25 minuter. En promenad till Bällstavägen gör det möjligt att ta buss 113 som går sträckan Blackeberg-Sundbyberg.

Räkna på ditt nya boende