VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Beckomberga Söderberga Park, BROMMA

Bäckbornas väg 27

- Renoveringschans
- Möjlig 5:a
- Balkong i sydväst mot innergård
- Parkering ingår
- Förening med god ekonomi
- Gångavstånd till skolor och förskolor

(Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på MOHV för mer information och intresseanmälan för visning)

Synnerligen välplanerad och trevlig lägenhet med fint genomgående ljusinsläpp. Här ges en god potential för dig som gärna renoverar och sätter egen prägel på ditt boende. Yteffektiv och rymlig med möjlighet att disponera som en 5:a då lägenhetens förråd/klädkammare har ett öppningsbart fönster. Se gärna förslag på alternativ planlösning (Observera att ombyggnation och renovering kan kräva tillstånd från styrelsen).

Läget är tilltalande i barnvänligt område med balkong i sydväst intill lugn innergård. Här kan dagens måltider med fördel avnjutas i solen under sommarhalvåret.

Föreningens ekonomi är god och där ingår bland annat parkering ingår i månadsavgiften för en bil per hushåll. Barnvänlig innergård som bjuder in till lek för barn, grillning och avkoppling. Tillgång finns också till en nyligen byggd bastu att nyttja för medlemmarna. Goda kommunikationer mot stan med ca 15 minuters bilavstånd till city och ca 25-30 minuter med kommunala färdmedel.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 98 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5741 kr/mån
Rum 4 varav 3-4 sovrum
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1991
Pris 2 995 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bäckbornas väg 27

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3-4 sovrum
Boarea 98 kvm. Föreningens lägenhetsregister
Hiss Ja
Våning 2 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 98 kvm
Byggnadsår 1991
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Tillgång finns för gemensamma cykelförråd samt två stora tvättstugor som går att boka för medlemmarna. På gården finns gemensamma grillplatser samt lekpark. Även tillgång till en nybyggd bastu för medlemmarna att nyttja.
Bredband Fiber finns installerat där abonnemang tecknas av bostadsrättsägaren själv. Kabel-TV, Bredband & Telefoni finns även via Tele2.

Rum

Hall

Hall med plats för avhängning och förvaringsutrymme i stor garderob. Intill ligger en stor klädkammare/förråd som erbjuder ytterligare förvaring. Ljus plastmatta på golvet och ljusa väggar.

Kök

Rymligt kök med matplats. Vita skåpluckor, vitt kakel och rostfri diskbänk. Bra förvaring i flertalet skåp. Stor kyl, stor frys, spis med ugn, spisfläkt och diskmaskin. Matplats för ett stort sällskap där ett fint ljusinsläpp ges från fönster mot gården. Ljus plastmatta på golvet och väggar med vita tapeter. Utgång till balkongen i soligt sydväst-läge.

Vardagsrum

Generösa ytor med plats för både matsalsbord och sällskapshörna. Stort fönsterparti bjuder på behagligt med ljus. Ekparkett på golv och väggar med ljusa tapeter.

Sovrum 1

Rymligt med palts för dubbelsäng. Ljus plastmatta på golv och väggar med ljusgröna tapeter. Bra förvaringsutrymmen i flera garderober. Ogenerat läge med fönster mot gården.

Sovrum 2

Även detta ett stort sovrum med plats för dubbelsäng. Ljus plastmatta på golv och väggar med tapeter i orange ton.

Sovrum 3

Mysigt sovrum med plats för enkelsäng. Ljust målade väggar och ljus plastmatta på golvet. Förvaring i två garderober.

Badrum

Helkaklat i vitt och utrustat med duschkabin, vägghängd WC, handfat, badrumsskåp, eldriven handdukstork och tvättmaskin. Fint ljusinsläpp från öppningsbart fönster.

WC

Intill badrummet finns även en WC med handfat där dusch kan vara möjligt att installera. Ljusgrön våtrumsmatta och vitmålade väggar.

Förråd/Extra rum

Erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Ljus plastmatta på golvet. Öppningsbart fönster finns vilket gör det bra även som sovrum eller arbetsrum. Vägg kan även flyttas något mot sovrum 3 för att göra det större (se alternativ planlösning).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-04-02
Primärenergital 135

Ekonomi

Lägenhetsnummer 522
Pris 2 995 000 kr Utgångspris
Avgift 5741 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, VA, parkering, TV (11 kanaler) & sophantering
Driftkostnad 5 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 000 kr
  • Hushållsström: 3 500 kr

Andel i förening 1,15656%
Andel av årsavgift 1,16693%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 779 442 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på senaste årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Mittenbäcken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716421-3360
Gatuadress Bäckbornas Väg 19
Postnummer 16860
Ort Bromma
Epostadress styrelsen@mittenbacken.se
Hemsida http://www.mittenbacken.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen har 2 lokaler varav 1 hyrs ut till Förskolan Björntjänst, vilket ger föreningen mycket goda intäkter varje år. Den andra lokalen används av som föreningens gemensamma lokal och kan hyras för privata tillställningar för ca 50 personer.
Föreningens ekonomi Föreningens senaste årsredovisning hittar ni bland de bifogade dokumenten under bostadsfakta. En avgiftshöjning med 5 % genomfördes 2024-01-01. För närvarande inga ytterligare avgiftshöjningar beslutade (kontrollerat 5/4-2024)
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 97
Antal lokaler 2
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2037.

Utfört underhåll:
Passersystem samtliga portar 2022
Stamspolning 2021
Byte av termostater i alla lägenheter 2021
Målning trapphus 2020-2021
Ballofix kontroll utförd 2019
Fasadbelysningar utbytta 2019
Portalmarktegel stora portalen omlagd 2019
Takluckor fixade 2019
Expansionskärl och avgasare monterade 2019
Matavfall hushållskärl på plats 2019
Balkongräcken kollade och åtgärdade 2019
Översyn av balkongerna 2019
Stamspolning i samtliga lägenheter 2018
Borttagning av mossa på takpannor 2018
Översyn av yttre fogar 2018
Genomgång och översyn av regnvattensystem 2016
Underhållsplan uppdaterad 2015
Ventilationsöversyn 2013
Tvättstugeutrustning 2013
Rengöring ventilationssystem 2013
Avloppsarbete 2013
Renovering förskola 2013
Utbyte av defekta kodlås vid portar 2012
Fasadrenovering portal mellan port 25 & 27 2012
Grävning, renovering och utbyte av avloppsledningar (port27-35) 2012
Tilläggsisolering samtliga vindar 2009
Planerat underhåll:
Renovering tvättstugor (port 23 och 29) 2023

Föreningen kommer genomföra en OVK samt stamspolning under 2024.
Parkering Samfälld parkering med två andra föreningar. Ett parkeringstillstånd ingår i månadsavgiften, för ytterligare tillstånd kontakta styrelsen. Det finns även ett antal laddstolpar som de boende i föreningen samt de två grannföreningarna Österbäcken och Västerbäcken kan nyttja. Dessa är fria för samtliga med elbil/hybrid att nyttja i mån av plats.
Tv och bredband Fiber finns installerat där abonnemang tecknas av bostadsrättsägaren själv. Kabel-TV, Bredband & Telefoni finns även via Tele2.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har en gemensam bastu belägen i port 21. Medlemmarna kan nyttja bastun mot en kostnad om 100 kr/mån. Bokning av bastun sker via en bokningstavla utanför bastun.

Det finns två tvättstugor i fastigheten. Förråd finns i de flesta lägenheterna. Det finns extra förråd att hyra (kö tillämpas). Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra en gemensamhetslokal med plats för ca 50 gäster för olika typer av tillställningar. Det finns 2 uteplatser/grillar som används med principen först till kvarn. Cykelrum finns samt cykelställ vid portar och innegård. Även en nybyggd bastu som föreningens medlemmar kan hyra enligt bokningssystem.

Dokument

Området

Området Söderberga Park i Bromma byggdes i början av 90-talet av JM. Ett lugnt och mycket trivsamt bostadsområde som präglas av en grönskande omgivning i parkmiljö där närhet finns till vackra vandringsstråk. Det ligger i utkanten av Beckomberga med gångavstånd till skolor, förskolor och livsmedelsbutiker samt busshållplats som ger goda kommunikationer.

Närområde

I närhet med området finns både Coop nära samt en ICA nära och en Supermarket som är välsorterad. På cykelavstånd nås Vällingby centrum med ett stort utbud av shopping, restauranger, vårdcentral, apotek, tandläkare och annat som är viktigt. Lokalt i Söderberga Park finns den privata förskolan Björntjänst. På kort gångavstånd finns även andra förskolor samt skolor. På ca 10-15 minuters cykelväg finns Bromma Blocks med ett stort utbud av shopping av allt du kan tänkas behöva.

Kommunikation

Goda kommunikationer med buss 117 som har hållplats i området och trafikerar sträckan Spånga Station-Brommaplan. På ca 25-30 minuter kan du från området nå ändå in till Stockholm city. Vid Spånga stn avgår pendel och vid Brommaplan finns tunnelbanans gröna linje.

Räkna på ditt nya boende