VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Johannesfred, BROMMA

Aspstigen 3

Varmt välkommen till en charmigt tvåa med bevarade orginaldetaljer. Här bor du i en nyrenoverad lägenhet med genomgående smakfulla materialval. Med ett golv som kläds av stavparkett, fönsterbrädor i kolmårdsmarmor och ett kök i mossgrön kulör skapas ett inbjudande och trivsamt hem i jordnära toner. Bostaden har ett stort vardagsrum som binds samman med köket och på så sätt bidrar till en öppen och inbjudande planlösning. Sovrummet är placerat i mitten av bostaden och nås via dörr från både köket och hallen.

I Johannesfred bor du i ett lugnt både natur och sjönära område, på ett par minuters promenad kommer du ner till vattnet och solbryggan. Kommunalt reser du med enkelhet med tvärbana in mot Stockholm stad eller Solna. Här går linje 30 mellan Solna och Sickla.

Låter detta som en bostad som passar dig?, hör av dig till ansvarig fastighetsmäklare!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 41 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3129 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1944
Pris

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Smakfullt renoverad tvåa med bevarade orginaldetaljer

Planritning

Planritning Klar ASPSTIGEN 3
Planritning Klar ASPSTIGEN 3
Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Aspstigen 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 41 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 41 kvm
Byggnadsår 1944
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft

Rum

Hall

På Aspstigen möts du av en ljus hall med orginalgarderoberna bevarade. Hallen kläds av trägolv och vita väggar, här finns gott om yta för avyttring av kläder och skor.

Vardagsrum

Vardagsrummet finner du direkt in till höger från hallen, här har du yta för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matgrupp. Väggarna är vitmålade och golvet i en vacker stavparkett.

Kök

Det nyrenoverade köket går i mossgröna toner, passande till blir väggarna klädda i en kalkliknande sten. Bänkskivan är av laminat i en mörk ekfärg. Köket är fullt utrustat med ugn, micro, häll, kyl/frys samt diskmaskin. Utöver detta finns givetvis gott om förvaring i skåp och lådor samt en ordentlig arbetsyta som sträcker sig längs två av kökets väggar. Golvet i köket är ett slipat furuträgolv.

Sovrum

I sovrummet finns yta för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt förvaringsmöbler. Väggarna är även här vita och trägolvet löper snyggt vidare från köket in här.

Badrum

I badrummet finner du dusch, toalett, handfat med kommod samt yta för förvaringsmöbler i form av stående hylla allt vägghängd förvaring. Badrummet är klätt i kakel och klinker i vita och grå/beiga toner.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2018-10-07

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-2060-2-40-7
Avgift 3129 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (Tele 2). Bredband 250/250 mbit (Telenor) fås mot obligatoriskt tillägg 125 kr/mån.
Andel i förening 1,18995%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Lödaren i Stockholm
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 7020013632
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Lödaren är en äkta bostadsrättsföreningen som bildades år 1943 och består ut av 74 st bostadsrättslägenheter och 1 lokal.
Föreningens ekonomi Föreningen har inga planerade avgiftsändringar.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 74
Antal lokaler 1
Renoveringar Genomförda renoveringar:
1993 Stambyte badrum/WC
1993 Stambyte kök
1993 Renovering tak
1993 Byte av elstigar/elcentral samt ventilation
1994 och 2007 Renovering av tvättstugor
2002 Installation av fjärrvärme
2007 Renovering av tvättstuga
2008 Samtliga fönster byttes ( energieffektiva och buller-reducerande)
2009 Fläktbyte med injustering i samtliga lägenheter
2013-2014 nya maskiner till tvättstugan
2014 Ommålning av trapphus och källare
2014 Nya elstoplar för p-platserna på Aspstigen och Almstigen
2014 Trädgården samt föreningens mark sågs över ordentligt 2014 med nyplanteringar, ny grillplats, stenbeläggning och trapp rustades upp.
2016 Fasadrenovering på samtliga hus samt omgjutning av alla balkonger.
2016 Tilläggsisolering av vind på samtliga hus
2018 Stamspolning har genomförts i samtliga hus
2019 Ny styrcentral för värme.
2020 Alla sophus har renoverats och målats
Parkering Föreningen äger 37 st parkeringsplatser, samtliga med eluttag för motorvärmare. En parkeringsplats kostar 300 kr/mån och kön hanteras av HSB.
Tv och bredband Kabel-tv levereras av Comhem. Bredband levereras av Telenor. Kostnaden för bredband är 125 kr/mån och är en obligatorisk kostnad som debiteras tillsammans med avgiften.
Överlåtelseavgift 1691 kr
Pantsättningsavgift 725 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Området Johannesfred har ett tilltalande läge likt en holme omsvept av Mälaren och på endast 15 minuters pendlingsavstånd till city då tvärbanan från Solna via Alvik mot Sickla har station här. Ett lugnt och populärt område med närhet till vacker natur och strövområden vid bland annat Lillsjön. På "holmen" finns även lokal båtklubb, badbrygga, skolor och förskolor. Även gångavstånd till bra närservice i form av City Gross, Bauhaus, Ö&B, apotek mm. I området ligger även det vackra Ulfsunda slott som ursprungligen uppfördes mellan år 1644-1647. Slottet fick sitt nuvarande utseende på 1830-talet och bedrivs idag som en konferensanläggning.

Närområde

Johannesfred har verkligen närhet till det mesta. På gångavstånd finns City Gross, apotek, Bauhaus och gym. Vid Bromma Blocks, som endast är några minuters bilresa bort, finns stort shoppingcenter, restauranger, XXL, Elgiganten mm.

Flera skolor och förskolor finns i området. Ulvsundaskolan för årskurs F-3 har ca 100 elever och är en Annexskola till Alviksskolan. Granne med denna ligger Lunaskolan med specialpedagogik för elever i årskurs 4-9. Två förskolor finns i området, Galaxen och förskolan Leklust.

Kommunikation

Från tvärbanestation Johannesfred tar det endast 15 min att komma till Fridhemsplan och ca 20 minuter till Hötorget mitt i city. Tvärbanan trafikerar sträckan Solna - Sickla vilket gör det smidigt att även ta sig till Stockholms södra delar.

Möjlighet finns även att ta en promenad över Huvudstabron till tunnelbanestation Solna strand. På endast några minuters bilfärd från området ligger dessutom Bromma flygplats för den som uppskattar sådana förbindelser. Hösten 2020 planeras en vidare sträckning av tvärbanan till flygplatsen och Bromma Blocks öppnas.

Flygbussar avgår även från hållplats vid området för smidig access till Arlanda.

Parkering

Möjlighet till boendeparkering på gatan eller mot avgift på dagtid de flesta dagar. Städdag en gång per vecka under vintertid.