VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Abrahamsberg, Bromma

Arkitektvägen 86

- Unik chans! Totalrenoverad
- 2 öppna spisar
- 2 badrum
- 2 balkonger
- Gavelläge
- Nära kommunikationer
- Lekpark strax intill

Välkomna till en av Abrahamsbergs större lägenheter! Bostaden präglas av en härlig atmosfär med underbart fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i tre väderstreck. Detta är en bostad bestående av två ihopbyggda lägenheter och betraktas fortfarande som två lägenheter i enlighet med föreningens ekonomiska plan och register. Man har alltså hela våning 1 på Arkitektvägen 86 för sig själv då det endast är två lägenheter per våning. Det finns inte någon bostad under lägenheten. Den ena lägenheten är en 2:a på 40 kvm och den andra är en 3:a på 55 kvm med en total boarea på 95 kvm.

Lägenheten har genomgått en omfattande renovering: Originalgolven i vardagsrummen har renoverats och nya golv i fiskbensparkett har satts in i resten av lägenheten förutom i kök och badrum. Köket har renoverats och byggts ut där det tidigare varit ett mindre sovrum. Båda badrummen är renoverade och ett av dem är förlängt. Ett sovrum har byggts ut och en klädkammare har skapats. Takspotlights installerat i samtliga rum mm.

Idag använder man entrédörren till den mindre lägenheten (högra ingången på planskissen) men den vänstra entrédörren finns kvar (sitter endast en täckskiva för den entrédörrens insida). I den större lägenheten har tidigare innehavare valt att ta bort köket och använda den delen som genomgångsrum istället. Idag är det en hall då man byggt ut intilliggande sovrum. Alla stammar och eldragningar finns fortfarande kvar om man vill bygga upp ett kök. Öppningen mellan lägenheterna är skapad just mellan denna plats där det tidigare köket låg och hallen till mindre lägenheten.

Föreningen Brf Läsecirkeln 3 har totalt 18 lägenheter och 2 lokaler. Stabil förening med låg belåning!

Lägenheten är belägen i populära stadsdelen Abrahamsberg, som gränsar till Riksby, Stora Mossen, Ålsten, Olovslund och Åkeslund. På bara 2-3 minuters promenad ned till Abrahamsbergs lilla centrum har ni bl.a. ICA-mataffär, småbutiker, stort nytt gym, caféer, pizzeria, sushi och T-bana som snabbt och smidigt tar er till city via Alvik på ca 16 minuter. 7 minuter från lägenheten finns Lillsjöns grönområde med härlig natur och avkopplande motionsslingor.

För mer information, läs vidare på hemsidan under de olika flikarna Beskrivning, Bostadsfakta, Förening mm.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 95 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7346 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1938
Pris 6 995 000 kr föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Daniel Fredricson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 25
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Unik gavellägenhet i hjärtat av Abrahamsberg!

Planritning

Daniel Fredricson

Daniel Fredricson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Arkitektvägen 86

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 95 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 95 kvm
Byggnadsår 1938
Uppvärmning Markvärmepump (el) och eldningsolja
Ventilation Självdrag

Rum

2:an:

Hall

Här har vi entrédörren som används i dagsläget. Bra avhängningsplats.

Badrum

Renoverat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med spotlights i taket, WC, dusch, tvättställ, spegelskåp och handdukstork.

Kök

Nytt kök med fint ljusinsläpp och bra bänkytor. Plats för stort matbord. Gott om förvaring i flertalet över- och underskåp samt vitrinskåp. Utrustat med vinkyl, diskmaskin, spishäll, spisfläkt, ugn, mikro och kyl/frys. Klinkergolv och spotlight i taket.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med öppen spis som idag används som master bedroom. Renoverat originalgolv i fiskbensparkett. Spotlights i taket. Flertalet garderober. Utgång till balkong.

Balkong

Soldränkt balkong i sydvästläge med plats för balkongmöbel eller caféset.

3:an:

Hall

Från den rymliga tvådelade hallen når man den större lägenhetens samtliga rum. Inbyggda garderober. Nytt golv i fiskbensparkett och spotlights i taket.

Sovrum (alternativt kök)

Rymligt sovrum med plats för större säng och andra möbler. Nytt golv i fiskbensparkett och spotlights i taket.
Gamla köket borttaget av tidigare ägare men alla stammar och eldragningar finns fortfarande kvar om man vill bygga upp ett kök och separera/återställa lägenheterna.

Klädkammare

Separat klädkammare där mycket får plats.

Badrum

Renoverat och förlängt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med spotlights i taket, WC, dusch, tvättställ, spegelskåp och handdukstork.

Sovrum

Master bedroom med underbart ljusinsläpp genom stora hörnfönster. Olika möjligheter till möblering. Plats för fullstor dubbelsäng men även garderober, hyllor eller andra möbler om man så vill. Nytt golv i fiskbensparkett och spotlights i taket.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med en vacker öppen spis och renoverat originalgolv i fiskbensparkett. Spotlights i taket. Utgång till stor balkong.

Balkong

Njut av många eftermiddags- och kvällstimmar på denna soldränkta och stora balkong i västläge. Plats för större balkongmöbler.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-12-03

Ekonomi

Lägenhetsnummer 00294-01-01-0014
Pris 6 995 000 kr föreslagen budstart
Avgift 7346 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Värme, VA
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.

Förening

Föreningsnamn Brf Läsecirkeln nr 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716419-2366
Gatuadress Arkitektvägen 86
Postnummer 16832
Ort Bromma
Hemsida https://lasecirkeln3.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Läsecirkeln 3 är en mycket välskött och stabil förening med god ekonomi som bildades 1985 när fastigheten förvärvades av föreningen. Med adresserna Arkitektvägen 82 - 86 upplåter föreningen 16 lägenheter med bostadsrätt, två lokaler samt två lägenheter med hyresrätt. Föreningen är lågt belånad med dolda tillgångar i form av två hyresrätter och dessutom fina hyresintäkter från lokalerna.
Föreningens ekonomi Föreningen har inga beslutade avgiftshöjningar men kan inte utesluta en mindre höjning under 2024.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt som omförhandlas under 2028.
Antal lägenheter 18
Antal hyresrätter 2
Antal lokaler 2
Renoveringar 1990 Takrenovering
1993 Stambyte
2003 Elstigarna
2006 Renovering av balkonger
2009 Fönstermålning
2009 OVK
2010 Stammar i källarplan byttes ut
2010 Tvättstugan renoverades
2011 Brandskyddskontroll av öppen spis
2015 OVK
2018 Fiber indragning
2019 Energideklaration
2020 Provtryckning av samtliga rökgångar
2020 Stamspolning
2020 Nya tvättmaskiner i tvättstugan
2022- Installation av fjärrvärme
2023/2024 - Renovering av fönster och installation av energiglas.
Parkering Föreningen har på två egna parkeringsplatser mellan träden på gaveln, Arkitektvägen 82. Dessa hyrs ut på ett-årskontrakt från 1/7 År 1 – 30/6 År 2. Hyran är 400 kr/månad.
Tv och bredband Fastigheten är ansluten till kabel-tv via Tele 2 (fd Com Hem). I månadsavgiften/hyran för alla lägenheter ingår basutbudet (digitala tv-kanaler). Internet finns via fiber från GlobalConnect (fd IP-Only) alternativt via Tele 2 (fd Com Hem).
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats På gården finns en fin uteplats med flertalet grillar samt sittgrupper. Uteplatsen nyttjas flitigt av föreningens medlemmar och är ypperlig för grillkvällar och umgänge i solen.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns gemensamt tvättstuga, cykelförråd samt lägenhetsförråd.

Övrigt

Allmänt om bostaden Säljaren disponerar två förråd på vindsplan, det är ett till vardera lägenhet.

Hos förvaltaren är bostaden registrerad som två bostadsrätter men är sammanslagen och disponeras som en lägenhet. Det finns således en möjlighet att dela av bostadsrätterna och disponera som två separata om så önskas. Köparen förvärvar båda bostadsrätterna och priset avser båda tillsammans. Priset fördelas på dem båda efter pris/kvm. De två bostadsrätterna är uppdelade enligt följande:

Lägenhetsnummer 00294-01-01-0014
Lägenhetsyta: 55 kvm (3rok)
Andelstal: 7,31018 %
Månadsavgift: 4146 kr

Lägenhetsnummer 00294-01-01-0015
Lägenhetsyta: 40 (2rok)
Andelstal: 5,61389 %
Månadsavgift: 3200 kr
Balkong Totalt 2 balkonger

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.

Parkering

Taxa 5 gäller i området. Möjlighet till boendeparkering för 300 Kr i månaden.

Räkna på ditt nya boende