VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Abrahamsberg, BROMMA

Arkitektvägen 83

- Hjärtat av Abrahamsberg
- Öppen spis
- Balkong i sydväst med kvällssol
- Välplanerad med två bra sovrum
- Välskött BRF med låg belåning
- 3 min gångväg till tunnelbana

Med ett tilltalande läge mitt i hjärtat av Abrahamsberg finns denna smakfulla 3:a i genomgående bra skick. Här finns en gedigen öppen spis samt en fantastisk balkong som har ett skyddat läge intill föreningens gröna bakgård. Balkongen vetter mot sydväst och ger vacker kvällssol som sommartid bjuder in till en avkopplande plats att vistas vid. Lägenheten har varsamt renoverats under årens gång och här är det bara att ställa in tandborsten. Helkaklat och stambytt badrum, snyggt och modernt kök och vackra trägolv. Stabil Brf med en låg belåning och en välskött fastighet. De fantastiska fönsterpartierna som detta hus erbjuder är verkligen något utöver det vanliga och skapar ett unikt boende på omtyckt läge mitt i Abrahamsberg.

På endast tre minuters gångväg finns livsmedelsbutik, caféer och tunnelbana som tar endast 14 minuter in till mitt i city. Bara några hundra meter från lägenheten finns Abrahamsbergsskolan för årskurs F-9 samt ett flertal förskolor. Området präglas annars mycket av sin grönska och lummiga parkmiljö. Ett lugnt och populärt område där man även på gångavstånd kan nå till Mälaren och exempelvis Solviksbadet.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Daniel Fredricson för mer info och intresseanmälan.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 62 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4117 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1938
Pris 4 195 000 kr föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Daniel Fredricson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 25
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad trerummare med alla rätt; balkong i SV, öppen spis och vackra attribut från 30-talet!

Planritning

Daniel Fredricson

Daniel Fredricson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Arkitektvägen 83

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 62 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 62 kvm
Byggnadsår 1938
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Hall med plats för avhängning och generösa förvaringsmöjligheter genom inbyggda garderober. Golvet består av slittålig marmor i hexagonform och i övrigt trägolv. Målade väggar. Säkerhetsdörr.

Kök

Kök som renoverats och moderniserats på ett stilfullt sätt med maskinell utrustning i from av integrerad kyl/frys, gasspis, kolfilterfläkt, ugn och diskmaskin. Gott om förvaring genom över- och underskåp bakom via skåpsluckor med beslag från Buster and punch. Kaklade väggar i vitt med tegelförband är praktiskt och skapar en härlig bistrokänsla. Mörk målad fondvägg bryter snyggt mot de i övriga ljusa materialen.

Vardagsrum

Vardagsrummet erbjuds gott om plats för både matgrupp och sällskapshörna. Här finns öppen spis centralt placerad som utgör en extra mysfaktor att elda i under vinterhalvåret. Ekparkett på golv och snyggt målade väggar. Här finns även utgång till den skyddade och möblerbara balkongen i sydväst mot bakgården.

Sovrum 1

Det stora sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring genom inbyggd garderob. Här finns även gott om plats för extra förvaringsmöbler såsom byrå, garderob alternativt skrivbord. Fantastiskt fönsterparti med utsikt mot grönskan intill. Parkettgolv och målade väggar i grå ton.

Sovrum 2

Det mindre sovrummet kan med fördel även användas som arbetsrum och gästrum vid behov. Här finns plats för säng och annat möblemang. Parkett på golv och målade väggar samt en mönstrad fondtapet från Svenskt Tenn.

Badrum

Badrummet är ljust och fräscht med kaklade väggar i samt golv med klinker. Här finns badkar, WC, kommod, spegelskåp och handdukstork. Fönster ger både ljus och vädringsmöjlighet.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-07-04
Primärenergital 155

Ekonomi

Lägenhetsnummer 00008
Pris 4 195 000 kr föreslagen budstart
Avgift 4117 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, VA, TV/Bredband, sophantering och förråd
Driftkostnad 4 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 950 kr
  • Hushållsström: 2 650 kr

Utöver månadsavgiften tillkommer kostnaden för hushållsel, hemförsäkring samt hushållsgas. Kostnaderna är individuella och kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning. Kostnaderna som presenteras är en uppskattning. Kostnaden för övrigt avser kostnaden för gas.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 8,04192%
Andel av årsavgift 7,99713%

Förening

Föreningsnamn Brf Tidskriften 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716418-7762
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen BRF Tidskriften är en mycket välskött förening belägen på populär adress i lugna Abrahamsberg. Man fick sin nuvarande ekonomiska plan registrerad 1988 och har sedan dess skött sin ekonomi väl och underhållit byggnaderna på ett bra sätt. Man består av ett flerbostadshus på Arkitektvägen 83-85 med totalt 12 lägenheter som alla upplåtes med bostadsrätt. Storlekarna varierar från 2-4 rok.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.
Föreningens ekonomi Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar men utvärderar detta löpande sett till ökande fasta kostnader, underhållsbehov m.m.
Äger föreningen marken Nej, man innehar marken med tomträtt. Nuvarande avgäldsperiod sträcker sig fram till 2029.
Antal lägenheter 12
Renoveringar Föreningen har löpande underhållit sin byggnad och följer en underhållsplan som gäller fram till 2030. Bland annat har följande utförts:

1996 - Renovering balkonger
1996 - Rörstambyte
1996 - Elstambyte
1996 - Omläggning yttertak
2007 - Installation bergvärme
2010 - Renovering fönster
2012 - Nya garageportar
2013 - Fiberinstallation
2018 - Ny varmvattenberedare
2019 - OVK
2020 - Ny bergvärmepump
2020 – Nya Miele tvättmaskiner, 2st
2021- Stamspolning
2022- Injustering av värmesystemet
2022- Isolering av varmvattenledningar

Föreningen planerar att renovera trapphusen.
Parkering Föreningen har 4 garageplatser (från 800 kr/mån) och 5 p-platser (450 kr/mån) som medlemmarna kan hyra. För närvarande är är alla plaster, två personer i kö.
Tv och bredband Fiber genom Telenor där basutbud för TV och Bredband ingår i avgiften. Snabbare hastighet och extra kanaler kan tecknas av medlemmen själv.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I källarplanet finns tvättstuga, mangelrum och cykelförråd samt enskilda förråd för respektive lägenhet.

Övrigt

Allmänt om bostaden Till lägenheten tillhör två förråd i källarplanet. Ett normalstort på ca 4 kvm och ett mindre matkällarförråd. Lägenheten har säkerhetsdörr.

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.

Parkering

Taxa 5 gäller i området. Möjlighet till boendeparkering för 300 Kr i månaden.

Räkna på ditt nya boende