VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Mariehäll, BROMMA

Alpvägen 16

Nu saluförs denna välplanerade trerummare med en härlig uteplats som bjuder på den ljuva kvällssolen. Bostaden har en sällskaplig och öppen planlösning som ger perfekta ytor för umgänge med familj och vänner. Från vardagsrummet når du uteplatsen som rymmer både mat och loungegrupp, uteplatsen nyttjas som ett trivsamt extra vardagsrum under årets varmare månader. Utöver de sociala ytorna och uteplatsen erbjuds två rymliga sovrum som har bra med förvaring samt ett helkaklat badrum med tvättmaskin samt torktumlare installerad. Bostaden är genomgående ljus och stilren, det är därav enkel att sätta sin egen prägel med färgsättning och material. I lägenheten finns ett förråd i anslutning till hallen som ger praktisk förvaring bakom stängd dörr.

Bostaden är belägen i trivsamma Mariehäll på lugna och lummiga Alpvägen. Här bor du bara ett par minuter från Sundbybergs centrumkärna samtidigt som du har närhet till flertalet populära skolor/förskolor och grönskande parker. Handelsplats Bromma blocks ligger även det inom ett fåtal minuter och erbjuder både stormarknad och detaljhandel. Ett av få områden som erbjuder allt inom gångavstånd och därav ett högt uppskattat område för både stora och små.

Är du intresserad eller har frågor om denna bostad, kontakta ansvarig mäklare!:
Lovisa Ek
076 - 176 2021

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 76 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5056 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2008
Pris 4 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Planritning

Planritning
Planritning
Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Alpvägen 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 76 kvm
Byggnadsår 2008
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft

Rum

Hall

I hallen möts du av en stor öppen yta som ger plats för både öppen avhängning men även garderobsyta om så önskas. Golvet är av parkett och väggar vita.

Förråd

Från hallen når du bostadens inbyggda förråd, detta utrymme bidrar till praktisk förvaring av prylar. Väggar är även här inne vita och golv av parkett, garderob samt vägghängda hyllor finns.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och luftigt, genomgående vita väggar och parkett som löper vidare. I vardagsrummet finns utrymma för ordentligt soffgrupp samt tillhörande småmöbler och bokhylla alt annan förvaring. Ytskikten är gamla och är i behov av renovering.

Kök

Köket bjuder på gott om arbetsyta på bänkar av trä, köket är fullt utrustat med kyl/fyrs, ugn, spis samt diskmaskin. Förvaring finns bakom vita luckor i både under och överskåp. Vägg är klädd i mosaik i röd ton ovan bänk och övriga väggar är vitmålade. Golvet fortsätter i parkett, även här är golv och ytskikt av äldre sort och behöver renovering. I köket finns plats för matgrupp för 6-8 personer.

Sovrum 1

Bostadens första sovrum finner du till vänster från den inre hallen, rummet är stort och bjuder på yta för både dubbelsäng, småmöbler, arbetsplats och ordentlig garderobsvägg. Golvet är av parkett och väggar vitmålade.

Sovrum 2

Det andra sovrummet ligger till höger från den inre hallen, här finns yta för 1-2 sängar samt förvaring. Golv av parkett och väggar vita.

Badrum

Badrummet är stort och välutrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Här finns dusch, toalett, handfat med kommod samt ovanhängande spegelskåp. Ovanliggande tvättmaskin/tumlare finns bänkyta perfekt för hantering av tvätt, ovan denne finns skåp för förvaring.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-11-02
Primärenergital 84

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-2523-1-1623-3
Pris 4 195 000 kr
Avgift 5056 kr/mån
Kommentar Värme, vatten samt bredband (via fiber) upp till 1 Gbps och TV från Ownit ingår i månadsavgiften.
Andel i förening 1,05863%
Andel av årsavgift 1,197%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Bällstablick 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769614-9280
Gatuadress Alpvägen 16
Postnummer 16865
Ort BROMMA
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Bällstablick 1 är en äkta bostadsrättsförening belägen på höjden i det vackra Mariehäll som gränsar till Sundbyberg. Föreningen äger fastigheten Linaberg 22 och består av 3 bostadshus innehållande 86 stycken lägenheter vilka var färdiga för inflyttning under våren och sommaren 2008. Föreningen äger marken.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam innergård med sittplatser samt sandlåda mm. Föreningen har 2 stycken cykelrum och 4 stycken barnvagnsrum
Äger föreningen marken Föreningen äger marken.
Antal lägenheter 86
Renoveringar Fastigheten färdigställdes under 2008 och belastas därav inte med några planer av större renoveringar.

Utförda renoveringar/upprustningar:
2021 Uteplatser och lekplats. Genomfört byte av rötskadat plank/vindskydd
2021 Förråd. Målat förråd och barnvagnsförråd
2021 Ventilation, genomfört OVK
2021 Ventilation. Bytt och reparerat tre centralfläktar för ventilation på taken
2021 Inpassering. Uppdaterat skalskydd via nytt inpasseringssystem för portar och garage
2020 Garage. Åtgärd av beständighetsbrister
2020 Lekplats, byte av bänkar och bord
2020 Utebelysning, byte av ljuskällor utomhus

Kommande Renoveringar/upprustningar:
2022 Gård. Fortsatt arbete med utredning av utemiljön/innergården
2022 Energi, Utredning energibesparande åtgärder utifrån de uppdaterade energideklarationerna
2022 Trapphus, översyn inomhusmiljö i entréer
2022 VVS. Stamspolning i alla hus och lägenheter
2022Åtgärda rostskadad garageport, pollare intill miljöstugan och balkongfästen
2022 Förråd, rengöra och underhålla taken på förråd
Parkering Föreningen har följande parkeringsplatser: 32 st garageplatser för 850 kr. Fyra av platserna har laddstolpar och kostar 950 kr / mån. 30 st parkeringsplatser ute för 500 kr /mån med uttag för motorvärmare. Fyra av platserna har laddstolpar och kostar 600 kr / mån. 3 st parkeringsplatser ute för 450 kr / mån. Det är för närvarande kö till alla platser. Kötiden varierar och är beroende på avflyttning och uppsägning. Du kan ställa dig i kö från inflyttningsdagen.
Tv och bredband Bredband (via fiber) upp till 1 Gbps och TV från Ownit ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1690 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Välkommen till Bromma och Mariehäll som är ett populärt och modernt område. I området växer moderna och vackra bostadsområden fram. Förutom moderna fastigheter finns natursköna omgivningar där Bällstaån rinner igenom och mynnar ut i Mälaren. Längs ån finns promenadstråk och strandbryggor som är populära att sitta vid. Kring området är det promenadavstånd till shoppingbutiker och servicebutiker. Smidigt med området är att det finns väldigt bra kommunikationer till vart du än ska i Stockholm via Tvärbanan och bussar

Närområde

På gångavstånd från Mariehäll finner du Sundbybergs centrum. Köpstråk Sundbyberg har över 120 butiker och över 35 restauranger och caféer, en teater och allmän service. Köpstråk Sundbyberg erbjuder en annorlunda och unik mix av kända märkesbutiker, småbutiker, hantverkare, restauranger och nattklubbar endast 8 minuter från Stockholm City.
Ytterligare ett promenadavstånd bortom bostaden finns Bromma Blocks och även här ett stort utbud av shoppingbutiker, mataffärer, gym, restauranger och diverse butiker

Kommunikation

Tvärbanans nya hållplatsen vid Bromma blocks är bara några minuter bort och tar er vidare till tex Alvik. Tvärbana finns även vid Bällsta Bro som går mellan Alvik och Solna C. Tunnelbanans blå linje går ifrån Sundbyberg C in till T-centralen på ungefär 10 minuter. Pendeltåg går via Sundbyberg C till T-centralen.
Med buss 509, 152 & 112 tar du dig till Bällsta Bro och sedan vidare till bland annat Liljeholmen, Alvik, Brommaplan och Spånga.
Cykelväg går ifrån bostaden till Karlbergs Slott och Pampas Marina vidare in till Stockholm C.
Brommas flygplats ligger ungefär 5 minuters färdväg bort.

Parkering

På gatorna i området råder boendeparkering, för mer information se www.stockholm.se/parkering.

Räkna på ditt nya boende