Brandbergen, Brandbergen

Vattumannens gata 134, Accepterat pris!

**ACCEPTERAT PRIS** Välkommen till denna välplanerade tvåa i fint skick i populära Brf Väduren. Äntligen erbjuds en av de sällsynta bostäderna på 55 kvm med stort vardagsrum, möblerbart kök, balkong och ett rymligt sovrum. Detta är en lägenhet att trivas i. Välkommen!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 55 kvm
Avgift 3618 kr/mån
Rum 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1969-1972
Pris 1 645 000 kr ACCEPTERAT PRIS

Ansvarig mäklare
Samuel Söderling
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 24
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

VÄLPLANERAD TVÅA I FINT SKICK

Planritning

alternativ plan
alternativ plan
Samuel Söderling

Samuel Söderling

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vattumannens gata 134, Accepterat pris!

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 55 kvm. föreningens information
Hiss Nej

YTTERST VÄLPLANERAD

MÖJLIG 3:A (SE ALTERNATIV PLANRITNING)

FRÄSCHT KÖK

HÄRLIG BALKONG MOT GRÖNSKA

MARKPLAN I SUTTERÄNG = HÖGT LÄGE UTAN INSYN

Äntligen erbjuds en välplanerad tvåa om 55 kvm i de populära treplanshusen på Vattumannens gata. Bostaden är ljus och smart planerad med fräscht kök, rymligt vardagsrum, en väl tilltagen balkong, ett stort sovrum och ett halvkaklat badrum. Bostaden är genomgående och har rikligt ljusinsläpp från två håll. Här bor du i en stabil förening med närhet till det mesta. Föreningen är en av de större i Sverige och anses mycket populär. Cykel- och barnvagnsförråd finns på samma våningsplan som bostaden.

Området ligger utmed Klockarleden, en trivsam del av Brandbergen med Tyresta Nationalpark inpå knuten. I Brandbergen centrum finns apotek, restauranger, post, affärer och livsmedelsbutik. Inom gång- och cykelavstånd finns också två stormarknader, COOP Forum och Ica Maxi.

Här har man nära till allmänna kommunikationer och serviceinrättningar. Busslinjer finns till Haninge Centrum, pendeltågsstationen, Stockholm, Tyresö etc. Restid till Stockholm är ca 20 minuter.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 55 kvm
Byggnadsår 1969-1972
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och plats för mindre möblemang. Från hallen öppnar bostaden upp sig med kök och sovrumsdel till höger medan allrum och balkong nås till vänster. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

KÖK

Modernt och praktiskt kök med plats för köksmöblemang. Flertalet lådor och skåp ger plats för diverse köksattiraljer. Skåps- och lådluckor i ek matchas elegant med mosaikkakel och mörkare bänkskiva. Maskinell utrustning från 2007 i form av spis, fläkt och kyl/frys.

SOVRUM

Stort sovrum med goda förvaringsmöjligheter i form av flertalet garderober längs rummets ena kortsida. Här ryms utan problem en stor dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbler som så önskas. På golvet återfinns samma parkett som i resten av lägenheten och väggarna är vita. Fönster ut mot avskilda ytor erbjuder rikligt ljusinsläpp. Ingen insyn.

VARDAGSRUM

Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för soff- och tv-möblemang. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett. Balkong mot lugn gård i västerläge med vikbart solskyddstak. Väggfasta skåp ingår i köpet.

BADRUM

Halvkaklat badrum med ljusgult kakel på väggarna och blå plastmatta på golvet. Här finns badkar, wc och handfat. Tvättstuga finns i samma hus (en trappa ned).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-04-29
Energikonsumtion 107 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0645
Pris 1 645 000 kr ACCEPTERAT PRIS
Avgift 3618 kr/mån
Kommentar inkl värme, vatten och kabel-TV (59 kr/mån tillkommer i obligatorisk avgift för bredband).
Driftkostnad 3 444 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 644 kr
  • Hushållsström: 1 800 kr

Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 1 141 kr
Andel i förening 0,08325%
Andel av årsavgift 0,08325%

Förening

Föreningsnamn Brf Väduren
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 712400-2192
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF VÄDUREN
Föreningen består av 913 lägenheter fördelat på 7 höghus med 25 portar och 22 låghus med 69 portar. Brf Väduren är medlem i HSB vilket innebär att alla Brf Vädurens medlemmar även måste vara med i HSB. Föreningen beskattas som äkta och äger marken huset står på.

Grilllplatser finns även på flertalet gårdar, barnvagnsrum i alla hus samt cykelrum finns i området.

TVÄTTSTUGA
Flera tvättstugor i föreningen. På Vattumannens gata 134 finns tvättstuga i källarplan. Bokning sker på bokningstavlan vid tvättstugan eller via hemsidan.
Föreningens ekonomi Senaste höjning om 2% skedde från 2022-01-01. Detta är i enlighet med HSBs rekommendation utefter inflation, belåningsgrad och framtida projekt. För mer information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen.
Antal lägenheter 913
Renoveringar Utförda renoveringar (ett urval)
2012 Nya orienteringstavlor och fasadnummerskyltar
2013-2014 Fasadtvätt och infärgning
2013-2014 Nya tak och ventilation på låghusen
2013-2014 Byte till LED-belysning i trapphus och källare
2014 Byte till LED-belysning i entréer samt ytterbelysning
2018 Installation av bergvärme

2021
OVKhöghus, fortsatt spolning och filmning av stammar, ventilbyte efter stamspolning, renovering av tak höghus.

PLANERADE RENOVERINGAR
2022-2026
Fönsterrenovering, OVK låghus, Byte av entréportar, målning av fasader

En grundlig undersökning av föreningens avloppsstammar och tappvattenledningar visar att föreningen inte behöver åtgärda avlopps- eller tappvattenstammar på cirka 10 - 15 år. Ett fåtal stamledningar i källare behöver åtgärdas men kräver mindre underhållsåtgärder.

För mer info gällande utförda samt kommande renoveringar, se föreningens årsredovisning eller föreningen hemsida www.vaduren.se
Parkering Väduren äger och förvaltar 3 garage med varmplatser och kallplatser. Det finns 400 p-platser inom föreningens markområde. Kostnad för P-plats: P-plats 200 kr - HK plats / bred plats 300 kr - Kallgarage 400 kr (plats i gruppbur eller utan bur) - Varmgarage 500 kr (plats i gruppbur eller utan bur) - Varmgarage 700 kr (stor ensambur) - MC-garage 250 kr (delas med andra hyresgäster) - MC-garage med bur 350-420 kr Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Tv och bredband Kabel-TV levereras via Tele2 där grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras genom ett gruppanslutningsavtal med Ownit där samtliga lägenheter har tillgång till bredband för 59 kronor per månad och lägenhet (obligatorisk kostnad).
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Lägenhetsförråd finns i källaren (höghus) eller i trapphuset (låghus). Ett fåtal mindre lägenheter saknar förråd.

Det finns även ett övernattningsrum och en festlokal för föreningens medlemmar att nyttja. Se mer info på föreningens hemsida.
http://www.vaduren.se/

Övrigt

Allmänt om bostaden Säljaren disponerar ett förrådsutrymme. En obligatorisk kostnad om 59 kr/mån tillkommer för bredband.

Dokument

Området

Området är ett familjevänligt område med närhet till det mesta. I området finns det mesta, stort utbud av lekplatser, parker och utomhusbad. Ett stenkast bort ligger även Tyresta by, Rudans frilufsområde och nära till flertal badplatser.

Närområde

Brandbergen Centrum med affär, apotek, pizzeria och kiosk finns på gångavstånd. I närområdet finns också flertalet förskolor samt grundskola och gymnasium. 5-10 minuters bilväg bort når du flera stora handelsplatser så som Haninge Centrum Ica Maxi, Port 73 och Länna.

Kommunikation

Genom Brandbergen passerar flertalet busslinjer dygnet runt. Flera går till pendeltåget i Haninge och andra till Tyresö förbi Vendelsö. Direktbussar tar dig till Gullmarsplan och centrala Stockholm Central.

Räkna på ditt nya boende