Visningar

Söndag 26 Mars KL: 11:00 - 11:30 Anmäl dig gärna vidare i annonsen, varmt välkommen! Boka
Boka visning
Brandbergen, BRANDBERGEN

Vädurens gata 201

ACCEPTERAT PRIS 1.195.000!

Varmt välkommen till en välplanerad etta om 27 kvm på Vädurens gata! Bostaden genomsyras av hög standard, fina golv och trevliga väggfärger. Lägenheten har ett rymligt kök, helkaklat badrum med dusch och en stor härlig, inglasad balkong belägen mot naturen. Här bor du i ett lugnt familjevänligt område nära till allt! Som boende i brf Väduren bor du i en stor och stabil föreningen - en av Sveriges största föreningar.

Bostaden är belägen i ett lugnt och populärt område. På ett par minuters promenad nås närmsta busshållplats med direktbuss mot Stockholm C, Gullmarsplan och även förbindelser mot Haninge C, Vendelsö, Tyresta by och Tyresö. Bostaden lämpar sig utmärkt för en person eller två personer. Perfekt för den som vill ha goda kommunala förbindelser men samtidigt vill bo i ett lugnt och naturnära område.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 27 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2163 kr/mån
Rum 1
Våning -1 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1970
Pris 1 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Elin Hultman
Reg. Fastighetsmäklare
0706-01 94 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Sara Blomgren
Reg. Fastighetsmäklare
0705-55 01 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stilren etta i populär förening!

Planritning

väduren
väduren
Elin Hultman

Elin Hultman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vädurens gata 201

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 27 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 27 kvm
Byggnadsår 1970
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Tillhörande förråd finns på oxens gata 264.

Rum

Hall

Här välkomnas du in i en rymlig hall med avhängningsmöjligheter till höger. På golvet ligger praktisk klinker och väggarna är målade i vitt.

Badrum

Rymligt och helkaklat badrum med kaklade väggar i vitt och svart klinker på golv. Här finns duschhörna med glasdörrar, handdukstork, WC, kommod, spegelskåp och extra förvaringsskåp på väggen.

ALLRUM/KÖK

Rymligt och ljust allrum med stora fönster som skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för större säng, soffa, tv möbel, matbord eller skrivbordet. Det praktiska köket har vita skåpsluckor och grå bänkskiva. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, inbyggd kyl/frys och micro.

BALKONG

Generös balkong i härligt soligt läge med utsikt mot naturen. Balkongen är inglasad och har en heltäckningsmatta på golvet för extra mysfaktor. Här finns gott om plats för möblemang att njuta i från tidig vår till sen höst!

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-04-29
Primärenergital 107

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-4163-6-903-1
Pris 1 195 000 kr
Avgift 2163 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Värme, Vatten och Kabel- TV (grundutbud). En obligatorisk avgift om 39 kr/ mån för internetuppkoppling tillkommer
Driftkostnad 2 520 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 520 kr

I Brf Väduren har vi el-fördelning. Det innebär att föreningen handlar upp el till hela föreningen och fördelar ut kostnaden till medlemmarna efter förbrukning.

Andel i förening 0,04787%
Andel av årsavgift 0,04787%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 130 558 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Väduren
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 712400-2192
Gatuadress Vädurens gata 224
Postnummer 13663
Ort BRANDBERGEN
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF VÄDUREN
Föreningen består av 912 lägenheter fördelat på 7 höghus med 25 portar och 22 låghus med 69 portar. Brf Väduren är medlem i HSB vilket innebär att alla Brf Vädurens medlemmar även måste vara med i HSB. Föreningen beskattas som äkta och äger marken huset står på.

Grilllplatser finns även på flertalet gårdar, barnvagnsrum i alla hus samt cykelrum finns i området.

Föreningen har en aktivitetsgrupp som anordnar olika aktiviteter för medlemmarna. Bl a fika, loppis samt även resor till Ullared. Varje sommar anordnas en grillfest för medlemmarna.
Föreningens ekonomi Senaste höjning om 6% skedde från 2023-01-01. Detta är i enlighet med HSBs rekommendation utefter inflation, belåningsgrad och framtida projekt. För mer information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen.
Antal lägenheter 912
Renoveringar Utförda renoveringar (ett urval)
2012 Nya orienteringstavlor och fasadnummerskyltar
2013-2014 Fasadtvätt och infärgning
2013-2014 Nya tak och ventilation på låghusen
2013-2014 Byte till LED-belysning i trapphus och källare
2014 Byte till LED-belysning i entréer samt ytterbelysning
2018 Installation av bergvärme

2021
OVK höghus, fortsatt spolning och filmning av stammar, ventilbyte efter stamspolning, renovering av tak höghus.

PLANERADE RENOVERINGAR
2022-2026
Fönsterrenovering, OVK låghus, Byte av entréportar, målning av fasader

Styrelsen har kommit med ett förslag på inriktningsbeslut ang. stambyte. Läs vidare ang. detta här:

https://vaduren.bostadsratterna.se/projekt/stambyte

För mer info gällande utförda samt kommande renoveringar och annan information se föreningens årsredovisning eller föreningen hemsida www.vaduren.se
Parkering Väduren äger och förvaltar 3 garage med varmplatser och kallplatser. Det finns 400 p-platser inom föreningens markområde. Kostnad för P-plats: - P-plats 200 kr - HK plats / bred plats 300 kr - Kallgarage 400 kr (plats i gruppbur eller utan bur) - Varmgarage 500 kr (plats i gruppbur eller utan bur) - Varmgarage 700 kr (stor ensambur) - MC-garage 250 kr (delas med andra hyresgäster) - MC-garage med bur 350-420 kr Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Tv och bredband Kabel-TV levereras via Tele2 där grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras genom ett gruppanslutningsavtal med Ownit där samtliga lägenheter har tillgång till bredband för 39 kronor per månad och lägenhet (obligatorisk kostnad).
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen TVÄTTSTUGA
Flera tvättstugor i föreningen (se nedan adresser). Bokning sker på bokningstavlan vid tvättstugan eller via hemsidan.

Tvättstugor finns på:

Vädurens gata 207
Vädurens gata 228
Oxens gata 248
Oxens gata 257
Vattumannens gata 134
Stenbockens gata 104
Stenbockens gata 110
Stenbockens gata 118
Övrigt Lägenhetsförråd finns i källaren (höghus) eller i trapphuset (låghus). Ett fåtal mindre lägenheter saknar förråd.

Det finns även ett övernattningsrum och en festlokal för föreningens medlemmar att nyttja. Se mer info på föreningens hemsida. http://www.vaduren.se/

Dokument

Området

Området är ett familjevänligt område med närhet till det mesta. I området finns det mesta, stort utbud av lekplatser, parker och utomhusbad. Ett stenkast bort ligger även Tyresta by, Rudans frilufsområde och nära till flertal badplatser.

Närområde

Brandbergen Centrum med affär, apotek, pizzeria och kiosk finns på gångavstånd. I närområdet finns också flertalet förskolor samt grundskola och gymnasium. 5-10 minuters bilväg bort når du flera stora handelsplatser så som Haninge Centrum Ica Maxi, Port 73 och Länna.

Kommunikation

Genom Brandbergen passerar flertalet busslinjer dygnet runt. Flera går till pendeltåget i Haninge och andra till Tyresö förbi Vendelsö. Direktbussar tar dig till Gullmarsplan och centrala Stockholm Central.

Räkna på ditt nya boende