Visningar

Söndag 22 Maj KL: 12:00 - 12:30 Anmäl dig via mäklarens hemsida Boka
Brandbergen, BRANDBERGEN

Oxens gata 266

Välkomna till Oxens gata 266 och denna stereotvåan på 46 kvm i populära Brf Väduren! Här bor du centralt med närhet till allt du kan tänkas behöva.

-Stabil HSB förening
-Flexibelt tillträde
-Ett tillhörande förråd till bostaden i källarplan i samma fastighet
-Närhet till brandbergen centrum, förskolor/skolor, matbutik, gym och kommunikationer

Snart finns möjligheten att köpa det perfekta boendet för dig som letar efter en tvåa belägen med närhet till allt. Planlösningen är smart upplagd med sovrum och vardagsrum på varsin sida om hallen och köket. Lägenheten är högt belägen med mycket ljusinsläpp från de åt väst belägna fönsterna. Dessa ger eftermiddagssol samt en milsvid utsikt över och förbi skog och byggnader. På sommaren kan man njuta av de grönskande träden utanför.

När du kliver in i bostaden möts du av den öppna hallen med gott om avhängningsmöjligheter. I hallen har du även badrummet som är utrustat med wc, handfat och badkar. Vidare in i lägenheten har vi vardagsrummet som bjuder på en stor socialyta med plats för både soffgrupp och matbord. Från vardagsrummet kommer vi in till köket. Köket har goda arbetsytor och ordentligt med förvaring. Sovrummet är stort och ger gott om plats för sängen, skrivbord och har bra förvaring genom dom platsbyggda garderoberna.

Föreningen
Föreningen består av 913 lägenheter fördelat på 7 höghus med 25 portar och 22 låghus med 69 portar. Brf Väduren är medlem i HSB vilket innebär att alla Brf Vädurens medlemmar även måste vara med i HSB. Föreningen beskattas som äkta och äger marken huset står på. Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum. Grilllplatser finns även på flertalet gårdar, barnvagnsrum i alla hus samt cykelrum finns i området. TVÄTTSTUGA Se separat karta för lokalisering av närmaste tvättstuga. Bokning sker på bokningstavlan vid tvättstugan eller via hemsidan.

Området
Området är ett familjevänligt område med närhet till det mesta. I området finns det mesta, stort utbud av lekplatser, parker och utomhusbad. Friluftsområdet med sjön Rudan vid Haninge C finns 30 min promenad alt 5 min bussresa bort. Tyresta By med intilliggande nationalpark finns även tillgängligt via ca 30 min promenad eller 5 min med buss.Skutans gård med barn och ungdomsverksamhet med inriktning mot hästar och andra djur ligger ca 15 min promenad bort. Här finns stall, betesmarker, skogar och en fågelsjö.

Brandbergen Centrum med affär, apotek, restauranger, hårfrisör och bio på gångavstånd, samt pizzeria och mindre livsmedelsaffär nära bostaden. Läget innebär närhet till fina grönområden. Sörmlandsleden ligger ca 15 min promenad bort.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 46 kvm
Avgift 3237 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 1970
Pris 1 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Felix Winnersjö
Reg. Fastighetsmäklare
0709-19 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Sara Blomgren
Reg. Fastighetsmäklare
0733-595476
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

planlösning oxens gata 266
planlösning oxens gata 266
Felix Winnersjö

Felix Winnersjö

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Oxens gata 266

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 46 kvm. föreningens information
Hiss Ja

två trappor upp

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 46 kvm
Byggnadsår 1970
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme/bergvärme
Ventilation FTX

Rum

Hall

Välkomnande hall och luftig hall med plats för hatthylla, skoställ och yttligare förvaring i garderoben.

Badrum

Rymligt badrum med plats för badkar, förvaring, handfat, kommod och wc.

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum med plats för både matplats och soffgrupp. På väggarna finns tapet och på golvett ligger trämönstrat laminatgolv.

Kök

Ljust kök som är utrustat med allt du behöver. Gott om förvaring i skåp och lådor för alla dina köksattiraljer.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för säng, skrivbord, bokhylla och gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna. På golvet ligger plastmatta med parkettmönster och väggarna är tapetserade.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-04-29
Primärenergital 95

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-4163-5-160-1
Pris 1 295 000 kr utgångspris
Avgift 3237 kr/mån
Kommentar Obligatoriskt tillägg om 59kr/mån för internet.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,07492%
Andel av årsavgift 0,07492%

Förening

Föreningsnamn Brf Väduren
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 712400-2192
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF VÄDUREN
Föreningen består av 913 lägenheter fördelat på 7 höghus med 25 portar och 22 låghus med 69 portar. Brf Väduren är medlem i HSB vilket innebär att alla Brf Vädurens medlemmar även måste vara med i HSB. Föreningen beskattas som äkta och äger marken huset står på.

Grilllplatser finns även på flertalet gårdar, barnvagnsrum i alla hus samt cykelrum finns i området.

TVÄTTSTUGA
Se separat karta för lokalisering av närmaste tvättstuga. Bokning sker på bokningstavlan vid tvättstugan eller via hemsidan.
Föreningens ekonomi Avgiftshöjning om 3 % från och med 2020-01-01. Avgiftshöjning om 4 % från och med 2021-01-01. Senaste höjning om 2% skedde från 2022-01-01. Detta är i enlighet med HSBs rekommendation utefter inflation, belåningsgrad och framtida projekt. Man ligger på en bra nivå avgiftsmässigt och höjer nu ungefär som inflationen som ligger på en takt på 2,8%. För mer information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen.
Antal lägenheter 913
Renoveringar Utförda renoveringar (ett urval)
2012 Nya orienteringstavlor och fasadnummerskyltar
2013-2014 Fasadtvätt och infärgning
2013-2014 Nya tak och ventilation på låghusen
2013-2014 Byte till LED-belysning i trapphus och källare
2014 Byte till LED-belysning i entréer samt ytterbelysning
2018 Installation av bergvärme

2021
OVKhöghus, fortsatt spolning och filmning av stammar, ventilbyte efter stamspolning, renovering av tak höghus.

PLANERADE RENOVERINGAR
2022-2026
Fönsterrenovering, OVK låghus, Byte av entréportar, målning av fasader

En grundlig undersökning av föreningens avloppsstammar och tappvattenledningar visar att föreningen inte behöver åtgärda avlopps- eller tappvattenstammar på cirka 10 - 15 år. Ett fåtal stamledningar i källare behöver åtgärdas men kräver mindre underhållsåtgärder.

För mer info gällande utförda samt kommande renoveringar, se föreningens årsredovisning eller föreningen hemsida www.vaduren.se
Parkering Väduren äger och förvaltar 3 garage med varmplatser och kallplatser. Det finns 400 p-platser inom föreningens markområde. Kostnad för P-plats: P-plats 200 kr - HK plats / bred plats 300 kr - Kallgarage 400 kr (plats i gruppbur eller utan bur) - Varmgarage 500 kr (plats i gruppbur eller utan bur) - Varmgarage 700 kr (stor ensambur) - MC-garage 250 kr (delas med andra hyresgäster) - MC-garage med bur 350-420 kr Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Tv och bredband Kabel-TV levereras via Tele2 där grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras genom ett gruppanslutningsavtal med Ownit där samtliga lägenheter har tillgång till bredband för 59 kronor per månad och lägenhet (obligatorisk kostnad).
Överlåtelseavgift 1108 kr
Pantsättningsavgift 465 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Lägenhetsförråd finns i källaren (höghus) eller i trapphuset (låghus). Ett fåtal mindre lägenheter saknar förråd.

Det finns även ett övernattningsrum och en festlokal för föreningens medlemmar att nyttja. Se mer info på föreningens hemsida.
http://www.vaduren.se/

Dokument

Området

Området är ett familjevänligt område med närhet till det mesta. I området finns det mesta, stort utbud av lekplatser, parker och utomhusbad. Ett stenkast bort ligger även Tyresta by, Rudans frilufsområde och nära till flertal badplatser.

Närområde

Brandbergen Centrum med affär, apotek, pizzeria och kiosk finns på gångavstånd. I närområdet finns också flertalet förskolor samt grundskola och gymnasium. 5-10 minuters bilväg bort når du flera stora handelsplatser så som Haninge Centrum Ica Maxi, Port 73 och Länna.

Kommunikation

Genom Brandbergen passerar flertalet busslinjer dygnet runt. Flera går till pendeltåget i Haninge och andra till Tyresö förbi Vendelsö. Direktbussar tar dig till Gullmarsplan och centrala Stockholm Central.

Räkna på ditt nya boende