VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Enviken, Bergshamra

Bivägen 2

Charmigt fritidshus med permanentstandard i det populära området Enviken i Bergshamra utanför Norrtälje. Under 2011 genomgick bostaden en omfattande renovering genom nya innerväggar och innertak med ny och bättre isolering samt att parkettgolv lades. Bostaden är vidare omsorgsfullt underhållen genom åren med bl a nytt Decra-tak som är ett tak av en sorts metall som är täckt av ett speciellt isoleringsmaterial och är lättskött samt helt "tyst" vid regn. Vidare så har elen dragits om och under år 2015 anslöts fastigheten även till kommunalt VA.

Bostaden är uppdelad i två olika delar med separata entréer- en sovdel med två sovrum samt separat wc, och den andra delen beståendes av kök, matsal och vardagsrum. Rymlig öppen planlösning skapar en inbjudande atmosfär där vardagsrum, matplats och kök smälter samman. Vidare finns här en hall med plats för avhängning av ytterkläder samt garderober, duschrum med wc och tvättmaskin, en bastu, ett mycket rymligt kök då man har valt att ta ner en tidigare sovalkov för att öppna upp mer mellan kök och vardagsrum. En härlig atmosfär att umgås i med familj och vänner. Centralt i huset finns en täljstenskamin som värmer gott, och från vardagsrummet kommer du ut till en veranda med plats för utemöbler. Båda delarna har egen wc samt varsin täljstenskamin. Allt bekvämt i ett och samma plan.

Utöver själva huset finns en rymlig trädgård där du kan njuta av grönskan och bara koppla av utomhus. Trädgården är perfekt för grillkvällar, lek och trädgårdsarbete. Här finns även ett växthus för den som vill odla sina egna grönsaker, och likaså ett förråd i anslutning till byggnaden och där du kan förvara trädgårdsmaskiner m.m.

Enviken ligger i vackra Roslagen bara ett par mil söder om Norrtälje och endast . Föreningen består av 468 fastigheter med en blandning av permanent- och fritidsboende. För att området ska underhållas och skötas om så har föreningen en medarbetare anställd på heltid. När du köper en fastighet i Envikens samfällighet så blir du samtidigt delägare i 137 ha skogs- och ängsmarker, ett poolområde med gemensamhetslokaler, tennisbana, fotbollsplan, löpspår, strandbad och en lekplats.

Sammanfattningsvis erbjuder detta fritidshus i Enviken den perfekta kombinationen av avkoppling och närhet till naturen och vackra promenadstråk längs Bergshamraviken och Envikens båtklubb. I Envikens samfällighet finns dessutom både ett poolområde samt tennisbana vilken du bokar via föreningens hemsida.

Ägarna av idag vittnar om en fenomenalt fin grannsämja med hjälpsamhet och omtänksamhet, och just det här huset har uppgraderats med ett helt nytt Decratak under 2011 med hela 30 års garanti (läs mer om Decratak under dokument), omdragning av el samt installation av en luftvärmepump som du finner i kök/vardagsrum.

Välkommen att anmäla dig till visningen!

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea/Biarea 76 kvm + 10 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 3 varav 2-3 sovrum
Tomt 1573 kvm
Byggnadsår 1977
Pris 2 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Ann-Sofie Demander
Reg. Fastighetsmäklare
0703-89 74 83
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fritidshus om 76 kvm med kommunalt VA i populära Enviken i Bergshamra strax utanför Norrtälje

Fastighetskarta
Fastighetskarta
vohv-by-mohv
vohv-by-mohv

Planritning

Planritning 2D
Planritning 2D
Ann-Sofie Demander

Ann-Sofie Demander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bivägen 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2-3 sovrum
Boarea 76 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansfritidshus
Fastighet Bergshamra 1:252
Boarea 76 kvm
Biarea 10 kvm
Byggnadsår 1977
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1982
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Tak Decra Taksystem
Grundläggning Plintar
Uppvärmning Luftvärmepump, täljstenskaminer samt elradiatorer
Övrigt om byggnaden Omlagt tak med Decra Taksystem år 2011 och som har 30 års garantitid. Omdragen el under 2011. Anslutning till kommunalt VA under år 2015.
Övriga byggnader Förråd om 10 kvm samt ett växthus.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 2 695 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 665 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 709 000 kr
  • Småhusbyggnad: 956 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 956 000 kr
Värdeår 1978
Summa inteckningar 1 030 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Elförbrukning 5 000 kWh/år
Driftkostnad 26 300 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 8 000 kr
  • Renhållning: 2 600 kr
  • Hushållsström: 10 000 kr
  • Sotning: 800 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 4 900 kr

Tomt

Tomtarea 1573 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Bergshamra GA:1 ändamål: Grönområden, Kvartersanläggning, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Bergshamra GA:4 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Kraftledning Mm
Last: Avtalsservitut Kraftledning Mm, 01-IM1-75/12855.1

Planbestämmelser Detaljplan (2015-02-16)

Dokument

Området

Ett mycket populärt område med både permanentboende och fritidshus. Den stora fördelen med just Enviken är att här är det klart med kommunalt VA (2015). Områdets välskötta samfällighet erbjuder gemensam 25-meters bassäng, barnpool, bastu, hundrastgård samt tennisbana och fotbollsplan samt en samlingslokal som hyrs ut. Båtklubb med möjlighet till båtplats i havet. Ett boulesällskap med egen bana. Motionsspår, strandbad och lekplats.

Närområde

Nära till Bergshamra centrum där ICA-butik, bygghandel, restaurang/pizzeria, välsorterad Preem-mack samt vårdcentral finns. Två förskolor ligger bara 10 minuter bort med bil, medan Länna skola i Bergshamra, som sträcker sig upp till årskurs 9, är i nära anslutning.

Kommunikation

Lokalbussar mot Norrtälje och Åkersberga finns lättillgängliga, och för den som pendlar till Stockholm är buss 676 från Ledige trafikplats med pendlarparkering ett bra alternativ. Från Ledinge kan man ta pendelbuss 644, och dagtid går bussar till Tekniska högskolan var 15:e minut. Stockholm ligger ca 45 min bort med bil, medan resor till Norrtälje och Åkersberga tar ungefär 20 respektive 25 minuter. Med andra ord, oavsett om du föredrar att resa med bil eller kollektivtrafik, finns det utmärkta pendlingsmöjligheter.

Räkna på ditt nya boende