Bankeryd - Sjöåkra, Bankeryd

Sjöåkravägen 34C

Välkommen till denna stilrent renoverade och smart planerade etta belägen högst upp i huset. Här är det verkligen bara att flytta in och börja trivas. Alla tankar på tidskrävande och kostsamma renoveringar kan du släppa. Dessutom säljs lägenheten möblerad om den som köper önskar detta. Smidigare flytt är med andra ord svårt att tänka sig- perfekt för dig som exempelvis flyttar från annan ort eller hemifrån!

Bostaden är som nämnt i mycket gott skick och erbjuder idag helkaklat badrum samt kök med modern maskinpark. Planlösningen har verkligen optimerats så att varje kvadratmeter används. Från smarta förvaringslösningar i form av rymlig skjutdörrsgarderob och platsbyggd sängstomme med underskåp till platsbyggd matplats i form av barbord. Allt är mycket genomtänkt och snyggt utfört. När vi pratar väl använda kvadratmeter bör även den inglasade balkongen nämnas. Tack vare den får du några extra kvadrat "på köpet" som fungerar utmärkt som en förlängning av vardagsrummet från tidig vår till sen höst.

Att bostaden är en del av den stora och mycket välskötta bostadsrättsföreningen HSB Sjöåkra ger extra trygghet. Föreningen har nämligen god koll på såväl fastigheter som på ekonomin. I månadsavgiften ingår förutom uppvärmning och vattenförbrukning även bredband (100 mbit) via Telia fiber, ett grundutbud av TV-kanaler samt bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

Här bor du med närhet till centrala Bankeryds hela utbud av butiker och service och med naturen som närmsta granne. Badrocks-avstånd till badplats! För dig som studerar på högskolan eller jobbar inne i Jönköping erbjuds smidig kommunikation via buss som avgår från närliggande hållplats eller via tåg från centrala Bankeryd. För den med pigga ben finns möjlighet att cykla längs med Vättern hela vägen in till Jönköping (ca 10 km).

Sammanfattningsvis är detta en riktigt trevlig bostad belägen i en mycket välskött bostadsrättsförening. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information redan idag!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 40 kvm
Avgift 2315 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1970-1974
Pris 1 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stilrent renoverad med välplanerad planlösning

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sjöåkravägen 34C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 40 kvm. föreningens information, se allmänt
Hiss Nej

Byggnad

Boarea 40 kvm
Byggnadsår 1970-1974
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Övriga byggnader Stor tvättstuga centralt belägen med 6 fullutrustade tvättrum samt en grovtvättstuga (50A) . Festlokal och övernattningsrum (52C) finns att hyra.
Välskötta och trevliga innergårdar med sittgrupper och lekplatser.

Rum

HALL

Välkomnande entréhall med gott om yta för avhängning av ytterkläder direkt till höger innanför entrén. Hallen erbjuder ytterligare goda förvaringsmöjligheter tack vare en stor skjutdörrsgarderob. På hallgolvet ligger mörk laminat och väggarna är vita.

BADRUM

Snyggt och modernt renoverat badrum med svarta klinkers på golv och helkaklade väggar i vitt och svart. Badrummet är utrustat med dusch bakom duschväggar i klarglas, handfatskommod, överskåp med spegeldörrar, handdukstork, WC samt vädringsfönster med frostat glas.

KÖK

Trevligt kök med vita skåpsluckor och svart kakel ovan arbetsbänk i ljus laminat. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, glashäll samt köksfläkt. Smart lösning med platsbyggt barbord gör möbleringen enkel och det stora köksfönstret bidrar till trevligt ljusinsläpp.

VARDAGSRUM

Ljust och rymligt rum som verkligen har optimerats rent planlösningsmässigt. Här finner ni separat "sovrumsdel" med platsbyggd sängstomme som erbjuder smart förvaring undertill och en vardagsrumsdel med gott om plats för soffa med tillhörande möblemang. Tack vare den öppna planlösningen mot kök och hall upplevs hela bostaden som extra rymlig och ljus. På golvet i vardagsrummet ligger samma stilrena mörka laminat som i övriga delar av bostaden och väggarna är vita.

INGLASAD BALKONG

Från vardagsrummet nås balkongen som tack vare sin storlek och inglasning kan nyttjas från tidig vår till sen höst. En ljuvlig plats som erbjuder vackra vyer över föreningens innergård och hela vägen bort mot Vättern i öst.

Energideklaration

Utförd Ja, 2014-04-05
Energikonsumtion 148 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8-2030-4-334-9
Pris 1 195 000 kr utgångspris
Avgift 2315 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, internet (100 mbit via Telia fiber), grundutbud av TV-kanaler samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen
Driftkostnad 4 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på en person i hushållet.

Inre reparationsfond 1 613 kr
Andel i förening 0,21354%
Andel av årsavgift 0,21354%

Förening

Föreningsnamn Brf Sjöåkra
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 7260003905
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningens hus byggdes 1970-1974 på fastigheten SJöåkra 1:24-1:30 i Bankeryd, som föreningar har med äganderätt. På fastigheten finns totalt 14 st bostadshus med 42 uppgångar med adresserna Sjöåkravägen 34-60 (a,b,c). I föreningen finns 287 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.
Trappstädning och gårdsskötsel utförs av inhyrd personal.
Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.
Radonmätning utförd - låga värden, ingen åtgärd.

Stor tvättstuga centralt belägen med 6 fullutrustade tvättrum med digitalt bokningssystem via telefonen samt en grovtvättstuga (50A).
Festlokal och övernattningsrum (52C) finns att hyra.

Välskötta och trevliga innergårdar med sittgrupper och lekplatser. Grönområde och natur precis utanför fastigheten. Kolonilott finns att hyra.
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2020-2021 Byte av fönster
2018 Nytt bokningssystem tvättstuga
2018 Byte av tak hus 36
2018 Ommålning av tvättstuga samt golv i pannrumm
2018 Byte av fönster och dörrar förrådshus
2017 Revidering av larm i panncentral och föreningslokal, Installation av ny tvättstugebokning, OVK-besiktning, uppdatering av styr och reglersystem, nytt cykelställ med tak, byte av 15 altandörrar
2013-15 Stamrenovering
2015 Ny traktor, köp från HSB av mark mellan Brf Sjöåkra och järnvägen
2014 Renovering av personalutrymmen
2014 Byte av torktumlare i grovtvättstugan, byte av entrébelysning, div. målning, Injustering a värmesystem och övervakningssystem, renovering av takfläktar, underhåll av gårdar
Föreningen har även bytt elcentralen till automatsäkringar med en ny jordfelsbrytare
2013 Relining av hus 3 samt renovering av asfaltsytor
2012 Avslutande takisolering samt byte av garageportar
2011 Nya armaturer med sparbelysning i trapphusen samt postboxar, takisolering ( halva området)

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Underhåll av takplåtar garage, dörrar och cykelbodar vid behov, ommålning av trapphus, byte av låssystem, byte av takfläktar
Parkering I föreningen finns p-platser, garage samt besöksparkeringar (24 timmar). I månadsavgiften ingår en parkeringsplats.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till fiber via Telia. Ett grundutbud av kanaler, ip-telefoni samt bredband 100 mbit/s ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1163 kr
Pantsättningsavgift 465 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Balkong Stor inglasad balkong med Vätterglimt i öst.

Dokument

Området

Sjöåkra är ett område som faller de flesta i smaken med närhet till såväl natur som alla tänkbara bekvämligheter. Oslagbar närhet till Vättern och promenadstråk utmed strandlinjen. Vid Vättern, cirka 150 meter bort, finns även en fin badplats. Boulebana finns i området med många aktiva spelare. Vidablick, med bland annat höghöjdsbana och aktiviteter för hela familjen, nås via en kort promenad eller cykeltur.

Närområde

I Bankeryds centrum finns vårdcentral, apotek, livsmedelsbutiker, shopping, bageri, körskola, frisör med mera. Goda möjligheter till skol- och barnomsorg upp till årskurs 9.

Kommunikation

Från närliggande hållplats avgår regionsbuss nr 112 som tar dig till Jönköping med omnejd. Från tågstationen i Bankeryd kan du även ta tåget till Jönköping eller Falköping.

Räkna på ditt nya boende