VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Åstorp, Åstorp

Kyrkbacken 6

På ett enastående och ostört läge finner ni denna rymliga villa i östa delen av Åstorp. Här bor ni på lugn återvändsgata med stor trädgård, pool och garage. Här finns fem sovrum och stora sällskapsytor med kamin. Ett perfekt boende för hela familjen med närhet till både skola- och förskola. Ett trivsamt boende för familjen som önskar en välskött villa med generösa ytor. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 171 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 5 sovrum
Tomt 844 kvm
Byggnadsår 1982
Pris 3 095 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Elin Carlson
Reg. Fastighetsmäklare
0731-54 29 46
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymlig villa på lugn återvändsgata med stor trädgård, pool och garage.

Planritning

Elin Carlson

Elin Carlson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kyrkbacken 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 171 kvm. taxeringsinformation

På ett enastående läge finner ni denna rymliga villa på ostört läge i östa delen av Åstorp. Här bor ni på lugn återvändsgata med stor trädgård, pool och garage. Här finns fem sovrum och stora sällskapsytor med kamin. Ett perfekt boende för hela familjen med närhet till både skola- och förskola. Ett trivsamt boende för familjen som önskar en välskött villa med generösa ytor. Varmt välkommen på visning!

Bostaden disponeras enligt följande:

Bottenvåning

ENTRÈ
Ni kliver in genom huvudentrén och möts av en stor och välkomnande hall. Här finns goda avhängningsmöjligheter i garderob med spegeldörrar. På golvet ligger ett vackert laminatgolv och väggarna är vitmålade.
Från hallen når ni även bostaden ovanvåning. Trappan är nyrenoverad och målad i vitt.

BADRUM
Rakt fram finns bottenvåningens totlrenoverde badrum (2023) med vägghängdtoalett, dusch, handfat med stor vit kommod och spegel ovan. Här finns även ett fönster som ger badrummet ett härligt ljus. Förvaringsutrymme i form av högskåp. Badrummet är renoverat i en stilren grå våtrumsmatta.


VARDAGSRUM
Från hallen når ni husets väl tilltagna sällskapsrum. Här finns gott plats för såväl soffgrupp som större matbord. En vacker kamin (2013) pryder rummet och nyttjas bäst under vinterhalvåret. Här finns gott om plats för socialt umgänge, de många fönsterpartierna ger oss ett stort ljusinsläpp och skapar ett härligt rum att vistas i. På golvet fortsätter hallens vackra laminatgolv och väggarna är vitmålade. Här finner vi även utgång till bostadens uteplats på baksidan av huset.

KÖK
I anslutning till vardagsrummet och belägen mot husets framsida ligger villans kök med stor matplats. Ett totalutrustat kök renoverat 2020 med spishäll, fläkt, kyl- och frys, inbyggandsugn, inbyggnadsmicro och diskmaskin. Ett ljust kök med dubbelvask i rostfritt stål, bänkskiva i mörkt laminat. Ett trevligt kök med matplats för sex personer. Här är det lätt att umgås och trivas. Ett vackert vitrinskåp pryder kökets ena väg. På golvet fortsätter det vackra laminatgolvet och väggarna är tapetserade i en ljus tapet.

GROVKÖK/TVÄTTSTUGA
Vägg i vägg med köket ligger grovköket, renoverat 2022. Här finns tvättpelare, vask och goda arbetsytor för klädvård. Från grovköket finns även en extra utgång till husets framsida.

SOVRUM
I direkt anslutning till hallen ligger ett av husets fem sovrum med stort fönster ut mot bostadens framsida. Ett perfekt barnrum alternativt kontor. Längs den ena väggen finns en garderob med skjutdörrar som erbjuder förvaring för det mesta. På golvet ligger ett ljust laminat och väggarna tapetserade i en ljusrosa nyans.

SOVRUM
Mitt emot ligger ytterligare ett sovrum som idag används som master bedroom. Ett mysigt sovrum med utsikt mot husets baksida. Här finns plats för såväl säng som skrivbord. Från detta rum finns även en altandörr ut till villans baksida. På golvet ligger en parkett och väggarna är tapetserade i en ljus ton.

OVANVÅNING
Från hallen tar ni er upp till ovanvåningen. Genomgående för hela ovanvåningen är ljusgrå laminat.

MASTER BEDROOM
Direkt till vänster när ni kommit upp för trappan ligger ovanvåningens största sovrum. Två fönsterpartier gör rummet ljust och trivsamt. Här finns gott om plats för en rejäl dubbelsäng samt goda möbleringsmöjligheter för förvaring. Väggarna är målade i grått.

ALLRUM
Här finns ett allrum med plats för stor soffa. Rummet är rymligt och erbjuder många olika möbleringsalternativ. Idag nyttjas det som datarum. Väggarna är vita med fondvägg i blått och grönt och i taket finns ett takfönster.

SOVRUM
Från allrummet når ni ett av barnrummen, ett mysigt sovrum med stort fönster och plats för såväl säng som mindre skrivhörna. Väggarna är målade en vitt.

SOVRUM
Vägg i vägg ligger ett liknande sovrum också försett med stort fönster ut mot trädgården. Väggarna är målade i grått. Idag används rummet som barnrum.

BADRUM
Husets andra badrum finner ni på ovanvåningen i anslutning till allrummet. Ett badrum med grå våtrumsmatta och vita väggar. Badrummet är utrustat med toalett, handfat samt gedigen hörndusch som även är kaklad.

GARAGE
Ett isolerat garage med plats för en bil samt förråd. Stor asfalterad uppfart.

´ALTAN
Utanför entrén finns en härlig uteplats med ett nylagt trädäck. Hela den lummiga trädgården med ett stort körsbärsträd är inhägnad med staket. Runt hörnet finns bostdens generösa pool.

Här är kombinationen av närhet till service och kommunikationer och lugnt och naturskönt läge fulländad! Beläget i Åstorps östra delar ett stenkast från Söderåsen finner vi denna pärla. Gångavstånd till förskolor och skolor. Goda kommunikationer med tåg och buss till bl.a. Helsingborg. Närlivsbutik och lekplats bara en stenkast bort.

Till denna rymliga bostad finns en stor trädgård som erbjuder såväl stenlagd uteplats som stora gräsytor. Fiber finns indraget 2014.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Fastighet Legatet 4
Boarea 171 kvm
Byggnadsår 1982
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Plåt
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Jordvärmeanläggning 2016
Ventilation Mekanisk frånluft
Övrigt om byggnaden Fiber finns.

Nytt kök 2020 utfört av säljaren.
Nya fönster 2020 utfört av Mockfjärd.
Nytt golv 2020.
Renoverat grovkök 2022 utfört av Kvidinge golv.
Renoverat badrum nere 2023 utfört av Bjuvs golv och kakel AB.
Ny panel gavel samt målning 2022 utfört av säljaren.
Installerat solpaneler 2022 av Certna Care.
Garaget renoverades 2020 av föregången ägare.
Byggt pool på husets baksida.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2015-05-08
Energikonsumtion 28 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 3 095 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 640 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 232 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 408 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 408 000 kr
Värdeår 1982
Summa inteckningar 1 808 500 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Elförbrukning 13 000 kWh/år
Driftkostnad 40 650 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 7 500 kr
  • Försäkring: 6 000 kr
  • Renhållning: 4 000 kr
  • Hushållsström: 22 750 kr
  • Sotning: 400 kr

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Tomt

Tomtarea 844 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Stadsplan (1975-01-22) Vattenskyddsområde (1974-06-11)

Dokument

Området

Lugnt område med återvändsgata. Nära till skola- och förskola.

Kommunikation

Järnväg och buss inom gångavstånd.

Övrigt

I Åstorp finns även sportarena och ishall.

Räkna på ditt nya boende