VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
ÅRSTA

Siljansvägen 78, 3,5 tr

Välkommen till en smakfullt renoverad 3:a med milsvid utsikt från alla fönster i lägenheten. Lägenheten är högt belägen i lugnt men centralt läge i en fastighet med hiss. Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt en rymligt klädkammare i anslutning. I den inre hallen finns ett antal inbyggda garderober samt en ytterdörr till i den delen som skulle kunna fungera som uthyrningsdel. Fint kök i halvöppen social planlösning mot vardagsrummet. Gott om förvaring i köket och bra med arbetsytor. Full maskinell utrustning. Matplats för 4-6 personer. Ljust och rymligt vardagsrum i gavel med fin utsikt och fransk balkong för vädringsmöjligheter. Två väldisponerade sovrum med utgång från det ena sovrummet till balkongen med kvällssol. Det andra sovrummet rymmer dubbelsäng. Stambytt och helkaklat badrum samt en separat WC i den möjliga uthyrningsdelen. Stor och stabil Brf med en låg belåning om ca 2 800 kr/kvm. I fastigheten finns hiss och i avgiften så ingår kabel-TV. Bredband via fiber 700-1 000 Mbit/s. På bottenplan finns lägenhetens två förråd. Föreningen har flera gemensamma utrymmen så som takterrasser, bastu, hobbylokaler, festlokal med övernattningsmöjligheter samt cykel och barnvagnsförråd.

- Högt och insynsskyddat gavelläge
- Uthyrningsdel
- Smakfullt renoverad
- Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
- Balkong med kvällssol och fransk balkong
- Helkaklat badrum samt separat WC
- Två förråd
- Stabil brf med en låg belåning om ca 2 800 kr/kvm
- Hiss
- Gemensam takterass, gym, bastu, gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter, hobbylokal
- Bredband via fiber 700-1 000 Mbit/s
- Kabel-TV är inkluderat i avgiften

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 74 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5376 kr/mån
Rum 3
Våning 3.5 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1948
Pris /Bud

Ansvarig mäklare
Jonas Danielsson
Reg. Fastighetsmäklare
0732-554 554
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fin 3:a med möjlig uthyrningsdel och milsvid utsikt från samtliga fönster

nedladdning
nedladdning

Planritning

Planlösning
Planlösning
Jonas Danielsson

Jonas Danielsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Siljansvägen 78, 3,5 tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 74 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3.5 av 7

Byggnad

Boarea 74 kvm
Byggnadsår 1948

Rum

Entré

Välkomnande entré med plats för avhängning av ytterkläder samt skoförvaring. I anslutning till entrén finns en rymlig klädkammare för ytterligare förvaring. I entrén ligger det en praktisk matta som är både slitstark och tar upp väta. Säkerhetsdörr.

Inre hall

Ljus inre hall med vitmålade väggar som öppnar upp till samtliga rum i lägenheten. I den inre hallen finns det två inbyggda originalgarderober med överskåp samt ett städskåp. Från den inre hallen finns det en ytterdörr som kan användas som ingång om man vill nyttja uthyrningsdelen för ett extra inkomst.

Kök

Väl tilltaget kök med full maskinell utrustning som renoverades 2013. Social öppen planlösning mot vardagsrummet som även bidrar till ett väldigt ljust och luftigt intryck. Gott om förvaringsmöjligheter i bänkskåp samt överskåp ända upp till taket. Matplats framför fönstret med plats för hela familjen. Den maskinella utrustningen beslår av spis, spishäll, diskmaskin, "side by side" kyl och frys samt mikro och ugn i högskåp.

Vardagsrum

Luftigt och lättmöblerat vardagsrum i gavel med flera fönster i två väderstreck. Det finns även en fransk balkong för enkel vädring och kontakt med utemiljön. Slående milsvid utsikt från alla fönster och minimal insyn från omliggande fastigheter. På golvet ligger ett vackert parkettgolv i original och väggarna är målade i ljus kulört.

Sovrum 1

Väldisponerat sovrum med plats för säng, arbetshörna samt förvaringsmöbel. Väggarna är målade i rosa kulört och golvet är av trä. Från sovrummet nås den mysiga balkongen med milsvid utsikt och fantastisk kvällssol.

Sovrum 2

Rymligt "Master Bedroom" med plats för dubbelsäng och garderobslösning. Högt läge helt utan insyn. Väggarna är målade i blå kulört och golvet är av trä.

Badrum

Smakfullt renoverat badrum från 2016 med stilsäkra och fina materialval. Helkaklade väggar i vitt och klinkers på golvet i grå kulört. Badrumsinredningen består av WC, tvättställ, handdukstork, tvättmaskin samt duschhörna med glasvägg.

Separat WC

Separat WC med klinkergolv, vitmålade väggar, tvättställ med kommod samt skötbord. Denna WC används med fördel ifall man beslutar att utnyttja möjligheten till en uthyrningsdel.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-06-25
Primärenergital 146

Ekonomi

Lägenhetsnummer 232
Avgift 5376 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Värme, Vatten, Internet, Kabel-TV
Driftkostnad 9 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 3 600 kr
  • Hushållsström: 6 000 kr

Andel i förening 0,45885%
Andel av årsavgift 0,45918%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Siljan i Stockholm
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 784400-1060
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB
För att bli medlem i Brf Siljan krävs att man även är medlem i HSB Stockholm.

Energideklaration
Utförd 2020-06-25
Energiprestanda: 146 kWh / kvm och år

Överlåtelseavgift
3,25 % av ett prisbasbelopp, betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
1,25 % av ett prisbasblopp, betalas av pantsättaren

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Inga lån att överta.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.
Föreningens ekonomi Föreningen har väldigt stabil ekonomi och en väldigt låg belåning om ca 2 800 kr/kvm. Årsavgiften styrs av vilket andelstal respektive lägenhet har. Den senaste avgiftsändringen var den 1 april 2023 (höjning med 6 %). Inga avgiftsändringar är för närvarande planerade.
Äger föreningen marken Nej, tomträtt som omförhandlas 2027
Antal lägenheter 258
Antal hyresrätter 55
Renoveringar Genomförda renoveringar
1992–1994 genomfördes omfattande renoveringsarbeten:

Stambyte
Renovering av badrum och kök
Omläggning av tak
Byte av el
Fasadrenoveringar
Renovering av balkonger

2001–2002. Spillvattensledningar i samtliga fastigheter byttes
2009 Fönstren i alla lägenheter byttes till treglasfönster i alla lägenheter
2011 Trapphusbelysning med LED-ljuskällor monterades
2012 Fläktarna för ventilationen byttes till temperatur- och tryckstyrda
2013-2015 Målning av samtliga trapphus genomfördes
2015 Stamspolning genomfördes i samtliga lägenheter (både vertikala och horisontella stammar). Radiatorer på Årstavägen 119-127 byttes 2015 eftersom de ursprungliga hade en bristfällig konstruktion. Plåttaken på höghusen målades och taket på Ottsjövägen 1–7 byttes helt 2015. All utomhusbelysning byttes 2015. Pollarbelysningen renoverades och försågs med lågenergilampor. Övrig belysning runt bland annat entréer byttes till LED.
2016-2018 Dränering kring föreningens hus.
2016 En stor del av föreningens asfaltsytor gjordes om 2016. Lås på alla dörrar till gemensamma utrymmen byttes till ett elektroniskt låssystem.
2018 Föreningslokalen Siljansgården totalrenoverades.
2016–2020 Vi dränerade utmed hela grunden till alla låghusen under.
2019–2020 Trapphusbelysningen i höghusen byttes.
2021 Stamspolning
2022 Ventilationsåtgärd - byte av ljudkanaler i fönstren samt rensning av ventilationsschakt låghus
2022 Upprustning av allmänna utrymmen för nya ändamål: nödtvättstuga, gym, cykelrum

Planerade större åtgärder
En preliminär syn av höghusens fasader 2015 indikerade att putsen släppt delvis från huskroppen och att vi inom tio år behöver putsa om fasaderna. Styrelsen kommer att undersöka detta närmare under kommande år.
Parkering Det finns inte några lediga garageplatser inom föreningen. Det finns fyra parkeringsplatser som samtliga är uthyrda. Intresserade medlemmar kan ställa sig i kö till dessa.
Tv och bredband Grundutbud av tv-kanaler från Tele2 (f.d. Com Hem) ingår i månadsavgiften. Ytterligare tv-kanaler och eventuella andra tjänster från Tele2 bekostas av respektive bostadsrättshavare. Alla lägenheter har också internetuppkoppling genom gruppanslutning från Ownit. En obligatorisk kostnad på 57 kr/mån tas ut tillsammans med månadsavgiften för lägenheten. Hastigheten på internetuppkopplingen är 700–1000 Mbit/s. I gruppanslutningen ingår fast telefoni utan månadsavgift (samtalsavgift tillkommer dock). Ownit har även tv-tjänster. Telefoni och tv kräver att bostadsrättshavaren tecknar separat abonnemang hos Ownit och köper deras router.
Överlåtelseavgift 1641 kr
Pantsättningsavgift 656 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Tvättstugor
I föreningen finns 3 tvättstugor.

Siljansvägen 75 används av dem som bor på Siljansvägen 74, 75 och 77. Om du inte bor i huset går du in i tvättstugan från gaveln av Siljansvägen 75.

Siljansvägen 78 används av dem som bor på Siljansvägen 78–84 och 79–85. Om du inte bor i huset går du in i tvättstugan från baksidan av Siljansvägen 78.

Årstavägen 121 används av dem som bor på Siljansvägen 68–72, Årstavägen 119–129 och Ottsjövägen 1–7. Om du inte bor i huset går du in i källargången via källardörren mellan nummer 125 och 127 på framsidan eller mellan nummer 121 och 123 på baksidan.

Gym
Gymmet ligger på Årstavägen 129. Det kostar 300 kr per hushåll och kalenderår att använda gymmet. Betalar du i november eller december, får du tillträde resten av innevarande år och hela nästa år. Du väljer själv vilken eller vilka av lägenhetens nycklar som ska få behörigheten

Bastu
Bastu finns belägen på Siljansvägen 77 och kan nyttjas av de som betalar den årliga avgiften om 300 kr.

Takterrass
Högst upp i varje höghus finns en inglasad terrass med fantastisk utsikt som kan bokas för fester och möten.

Hobbylokal
Hobbylokal finns på Siljansvägen 79-81

Siljansgården
Siljansgården är en gemensam lokal där du kan ha möten, fester m m för upp till 35 personer.
Den ligger på Siljansvägen 74 med ingång runt hörnet till höger. Lokalen bokas via
föreningens webbplats och nyckel kvitteras ut på expeditionen till ett pris om 250 kr per dygn.
Övernattningsmöjlighet finns genom en större bäddsoffa och sängar.

Dokument

Området