VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Skånsta, Åkersberga

Wedtorpsvägen 82

Välkomna till detta perfekta familjeparhus på Wedtorpsvägen 82!
+ Hörna mot allmänning
+ Yale Dormann
+ Hörnläge
+ Laddbox på garaget
+ Garage
+ Inhägnad gräsmatta, perfekt för dig med hund

Insynsskyddad framsida tack vare garaget på uppfarten, stenlagd uteplats och familjeidylliskt med två gungor. Här finns plats för café set för att kunna ta härliga fikastunder i solen.
I hallen finns det gott om avhängningsmöjligheter samt garderober. Här på husets entréplan finner ni hela tre sovrum, en klädkammare, en mindre toalett med nyligen tillfräschade ytskikt samt en stor praktisk tvättstuga med dusch, tvättmaskin, vask, torkskåp och väldigt gott om utrymme för att skapa perfekt förvaring och tvätthantering.

När ni kommer upp till övre plan slås ni direkt av det otroliga ljusinsläppet samt rymligheten! Här har ni i öppen planlösning kök, vardagsrum och matsal. Köket är stilrent i vitt med gedigna träbänkskivor. En praktisk köksö, med indragen el, ger er dels en extra arbetsyta samt en naturlig social samlingspunkt. Här har ni utblick och direkt kontakt med matsalsdel med plats för stort matsalsbord. Vardagsrummet ger generöst utrymme för stora familjesoffan samt mediamöbel. På övervåningen finns idag ett inbyggt Bose högtalarsystem, det har ej används av nuvarande ägare. Större delen av husets belysningar styrs via Hue från Philips. Här på övervåningen hittar ni även ytterligare ett sovrum med platsbyggda hyllor samt egen utgång till altanen som löper runt huset. Övervåningens badrum är något alldeles extra med spaliknande känsla (det renoverades runt 2016) här har ni dubbelkommod, dubbeldusch, badkar vägghängd wc, spegel med belysning, handukstork och golvvärme.
Sommarmånaderna spenderar ni gärna på husets stora altan som går längs med huset från fram till baksida, med sitt höga läge och allmänningen med skogsstigar precis bredvid tomten är detta den perfekta tillflyktsorten under sommarens varma månader. Här uppe finns plats för loungegrupp, matplats och grill. Huset har en inhägnad gräsplätt med grindar, perfekt för dig som har hund!

Renoveringar och förbättringar som utförts:
2023 - Bytt luft-luftvärmepump + fläkt
2023 - Bytt ut vindskivor på garaget
2023 - Lagt parkett på nedre plan
2023 - Ytskikt invändigt

I detta område är det perfekt för barnfamiljen, dels med sitt skyddade läge men ändå närhet till kommunikationer, förskola, skolor, ridskolor och Ica Skånsta.

Information

Bostadstyp Parhus
Boarea/Biarea 112 kvm + 10 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 345 kvm
Byggnadsår 1982
Pris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Wedtorpsvägen 82

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 112 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Fastighet Smedby 19:587
Boarea 112 kvm
Biarea 10 kvm
Byggnadsår 1982
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Betong
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Luftvärmepump, direkt el
Ventilation Mekanisk

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2022-02-02
Energikonsumtion 90 kWh/m2 år.
Primärenergital 162

Ekonomi

Taxeringsvärde 2 314 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 937 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 377 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 377 000 kr
Värdeår 1982
Summa inteckningar 4 000 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 15 157 kWh/år
Driftkostnad 56 224 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 34 251 kr
  • Vatten/avlopp: 13 461 kr
  • Renhållning: 2 512 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 6 000 kr

Tomt

Tomtarea 345 kvm
Parkering Parkering i garagelänga och med p-skiva

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Smedby GA:29, Gemensamhetsanläggning: Österåker Smedby GA:35, Gemensamhetsanläggning: Österåker Smedby GA:5 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Grönområden, Kvartersanläggning, Samfällighet: Österåker Smedby S:7

Planbestämmelser Stadsplan (1979-05-17)

Dokument

Området

Skånsta i Åkersberga är ett charmigt bostadsområde som ligger i Österåkers kommun, en naturskön del av Sverige. Området byggdes under 1970-talet och består huvudsakligen av villor, radhus och parhus, vilket ger en varierad och mångsidig boendemiljö. En av de trevliga egenskaperna i Skånsta är närheten till naturen. Här finns grönområden, parker och skogar som inbjuder till friluftsliv och rekreation. Många invånare njuter av att ta promenader eller cykelturer längs de vackra stigarna och vägarna som omger området. För dem som älskar hästar och ridning finns det även ridskolor i närheten där man kan lära sig rida och ta del av hästrelaterade aktiviteter. För familjer med barn är Skånsta ett bra område att bo i, eftersom det finns flera skolor i närheten. Barnen kan gå till de närliggande förskolorna och grundskolorna, vilket ger enkel tillgång till utbildning och en trygg och stimulerande lärmiljö. När det gäller bekvämligheter och service finns det också gott om alternativ inom räckhåll. I närområdet finns butiker, restauranger och olika typer av serviceinrättningar som möter invånarnas dagliga behov. För större shopping- och nöjesmöjligheter finns Åkersberga centrum bara en kort bilresa bort, där man kan hitta ett stort utbud av affärer, restauranger och biografer. Transportmässigt är Skånsta också välbeläget. Det finns goda kommunikationer, både med kollektivtrafik och bil. Bussförbindelser gör det enkelt att ta sig till närliggande områden och Åkersberga station ligger inte långt borta, vilket ger smidiga tågförbindelser till Stockholm och andra destinationer. Sammanfattningsvis är Skånsta i Åkersberga ett attraktivt bostadsområde som erbjuder en harmonisk kombination av naturskönhet, närhet till skolor och bekvämligheter samt bra kommunikationsmöjligheter. Det är ett idealiskt val för dem som söker en fridfull och familjevänlig miljö att bo i.

Närområde

Ica Skånsta i Åkersberga är en välsorterad livsmedelsbutik som ligger i Skånsta-området i Åkersberga.
Ica Skånsta erbjuder ett brett utbud av dagligvaror och livsmedel. Du hittar färska frukt och grönsaker, mejeriprodukter, kött- och charkvaror, bröd och bakverk. Butiken har också en avdelning för frysvaror och en välutrustad delikatess disk där du kan hitta olika sorters chark, ostar och färdiga maträtter.

Kommunikation

Bussar 623 till Åkersberga Centrum, 624 till Danderyds sjukhus

Parkering

Parkering i garagelänga och med p-skiva

Övrigt

Flertal förskolor och dagmammor i området. Närmaste skola är Akers Friskola (tidigare Skånstaskolan). Ytterligare skolor i närområdet är Sjökarbyskolan och Solskiftesskolan.
Området kryllar av barnfamiljer och här finns lekparker, skogar, ängar och underbar natur!

Ridskolan Skånsta Ryttare finns i området:
https://www.skanstaryttare.se

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se