VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tråsättra, Åkersberga

Vitfåravägen 54

Välskött villa i kedjehusområde på Vitfåravägen!
Med en baksida som vätter mot allmänning ligger denna fina villa med perfekt läge! Optimal planlösning med sovrum, allrum och badrum på både entréplan och övre plan! Öppet härligt vardagsrum och uteplatser på båda sidor av huskroppen! Huset är i fint skick och hit är det bara att flytta in! I ett lugnt område kommer barnen finna kompisar, ha närhet till skola och förskola, gångavstånd till buss och lekplatser! Varmt välkomna hem!

"Säljarna har bott i fastigheten sedan 2009. De berättar att det bästa med området är närheten till affär, skola, skog, sjöar, hav och badplatser. Närmaste lekplats finns precis utanför tomtgränsen på baksidan av huset. Grannarna är fantastiska, trevliga och hjälpsamma. "Smultronställen" i närheten är Margretelunds havsbad, Trastsjöskogen med Södersjön och Kålgärdet."

För mer information vänligen kontakta ansvarig mäklare Vera Safi på 072 555 06 72 alt. vera.safi@mohv.se

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 169 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 5 sovrum
Tomt 459 kvm
Byggnadsår 1972
Pris 4 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Vera Safi
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 06 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Vera Safi

Vera Safi

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vitfåravägen 54

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 169 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Villa
Fastighet Tråsättra 1:71
Boarea 169 kvm
Byggnadsår 1972
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Luftluftvärmepump Nibe2015,täljstenskamin Contura 2007 m fläkt,direktverkande el
Övrigt om byggnaden 2009 Tak
2015 Fasaden målades
2015 Stenlade uppfarten
2016 Badrum på övre plan
2017 Satt in ny ytterdörr
Övriga byggnader Förrådsutrymmen:
Vind med ståhöjd, förvaringsutrymme ovanför farstutrappa, ett varmförråd och ett kallförråd på baksidan.

Fiber finns indraget

Rum

Hall

Stor välkomnande hall. Svart klinker med golvvärme, målade väggar i grått och en fondtapet i ljusgrått. Ny grå ytterdörr från år 2017. Stort fönster släpper in härligt med ljus. I hallen finns plats för både byrå och sittmöbel. Hallen har en helt egen avhängningsdel som ligger undangömd för optimalt första intryck för gäster på besök.

Badrum nedre plan

Badrummet på entréplan renoverades år 2007. Här ligger svart klinkergolv med golvvärme och väggar är helkaklade i vitt. Badrummet har badkar med dusch, vägghängd toalett samt handfat och kommod. Fönster finns för ljusinsläpp och vädring.

Sovrum

Sovrum med mörk vinylmatt på golv och målade väggar i vitt. Plats för säng, byrå, garderob och skrivbord. Dubbla fönster ut mot baksidan för härligt ljusinsläpp.

Kontor/Rum

Utanför sovrummet finns ett genomgångsrum som idag används som kontor. Vid behov kan detta bli ytterligare ett sovrum. Idag finns här en garderob och inbyggt skrivbord. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i grått. Utgång till baksidan altan och tomt.

Vardagsrum

Härligt öppet vardagsrum med vacker slipningsbar enstavsparkett i furu på golv. Väggarna är ljust målade samt har en fin fondvägg mot kök med William Morris tapet. Vardagsrummet har plats för en stor soffgrupp och matgrupp. Här inne står också den värmande och stämningshöjande braskaminen. Utgång från vardagsrummet till framsida altan.

Kök

Kök med vita släta skåpluckor och svarta handtag. Ekbänkskiva och öppna ekhyllor på ena delen och gråa avlånga kakelplattor samt överskåp på andra delen. Infälld belysning under skåp och hyllor. Köket är från Boman och totalrenoverades år 2007. Köksutrustningen från Husqvarna är från år 2007 och innefattar inbyggd ugn, hel kyl och frys samt induktionshäll. Köksfläkten är från Franke, år 2014, och diskmaskin är från Electrolux, år 2022. I köket ligger lamninatgolv och väggarna är ljust målade. Stort fönster finns för härligt ljusinsläpp.

Tvättstuga

Tvättstugan på entréplanet har äldre ytskikt (80-tal) med våtrumsmatta och målade väggar. Här finns torktumlare, torkskåp från år 2007 och tvättmaskin från LG, år 2019. Bra med bänkyta, trådbackar, överskåp och högskåp samt diskho. Fönster för ljusinsläpp.

Allrum

Vitmålad trapp tar dig upp till övre plan. Här finns ett allrum med plats för liten soffa och möbel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger enstavparkett i furu.

Master bedroom

Härligt sovrum med smidig garderobslösning. På golvet ligger ljus heltäckningsmatta och väggarna har delvis vitmålad liggande panel samt delvis målade i ljusblått. Sovrummet har plats för dubbelsäng och nattduksbord. Fönster finns för ljusinsläpp.

Sovrum

Sovrum med plats för säng och skrivbord. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i ljusgrått.

Badrum övre plan

Badrummet på övre plan är från år 2016. Här finns mosaikgolv i hexagonform i marmor med underliggande golvvärme. Väggarna är helkaklade i vitt och målad halvvägg i ljusgrönt ovanför handfat med kommod. Vägghängd toalett samt duschhörna. Hylla och fönsterbänk i Carrara marmor. Dubbla fönster för ljusinsläpp och vädring.

Sovrum öp

Sovrum med plats för säng och skrivbord. Här finns en garderob med dubbeldörrar. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i ljusgrått.

sovrum öp

Sovrum med plats för säng och skrivbord. På golvet ligger enstavparkett och väggarna är målade i vitt och stark turkos färg. Dubbla fönster för ljusinsläpp.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2023-09-14
Primärenergital 133

Ekonomi

Pris 4 895 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 308 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 306 000 kr
  • Småhusmark: 1 002 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 306 000 kr
Värdeår 1972
Summa inteckningar 3 270 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Elförbrukning 14 000 kWh/år
Driftkostnad 39 850 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 20 950 kr
  • Vatten/avlopp: 14 900 kr
  • Sotning: 850 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 3 150 kr

Driftkostnaden är baserad på säljaren förbrukning och uppgifter. Kostnaden för uppvärmning är räknad från år 2022. I kostnaden för VA ingår även sophämtning. Samfälligheten kostar 1150 kr plus ca 2000 kr per år för fiber. Deltar man i städdagar vår/höst återbetalas halva samfälligheten. Kostnaden för försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen.

Tomt

Tomtarea 459 kvm
Uteplats Uteplats framsida i östligt läge med morgonsol. Uteplats baksida i västligt läge med kvällssol.
Parkering Uppfart med plats för 3 bilar

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Tråsättra GA:5 ändamål: Vägar, Grönområden, Övrigt, Samfällighet: Österåker Tråsättra S:1
Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut Ledning Mm, 01-IM4-73/1914.1

Planbestämmelser Stadsplan (1970-12-29)

Dokument

Området

I Tråsättra bor du lantligt men samtidigt nära till kommunikationer, mataffär och skola/förskola. Busshållplatser ligger på krypavstånd och Roslagsbanan två kilometer bort. Båt och bad med småbåtshamn och badplats finns inom promenadavstånd. Bland annat Breviksbadet, Fiskartorpet och Margretelundsbadet. Likaså härliga skogspromenader med svamp- och bärplockning och Söraspåret med elljusspår. Skolor och förskolor i området är bland andra Bergsättraskolan (F-åk 3), Margretelundsskolan (F-åk 6) och Tråsättraskolan (Åk 4-9)

Närområde

I Margretelunds centrum finns ICA Favoriten med eget bageri och en mycket populär delikatessdisk, pizzeria, restaurang, spelbutik, frisör, apotek samt Husläkarmottagning.

Övrigt

Tråsättra ligger ca 3 kilometer från Åkersberga centrum och är en av Österåkers störta bostadsområden.

VOHV-BY-MOHV
Området har en hög VOHV-faktor! Denna märkning innebär att även din fyrbenta vän, hunden, har en mycket god levnadsstandard här. Hela Margretelund är omringat av grönområden och promenadstråk för pälsklingen. Skog, öppna ytor och vatten. Här finns Sabelbackens hundrastgård som är ca 2000 kvm. Rastgården är omgärdad av skog och belyst. Här finns både sittplatser och bänkar.

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se

Räkna på ditt nya boende