Budgivning pågår

Senaste bud:
3 900 000 kr
Visa historik

Budhistorik

Tidpunkt
Budgivare
Bud
3 900 000
1
4/3 20:53

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tuna, Åkersberga

Västra Banvägen 50

Välkommen till Västra Banvägen 50! Detta rymliga radhus har genomgått flertalet imponerande renoveringar, vilket gör det till det perfekta boendet för dig och din familj.
Huset är beläget i ett centralt och barnvänligt område, vilket ger dig närhet till allt du behöver. Här bor du med gångavstånd till såväl Roslagsbanan som Åkersberga Centrum. Egen uppfart & garage med förrådsdel. Stor fin aktivitetspark endast ett par steg ifrån huset, perfekt för barn i alla åldrar. På gångavstånd finns skolor, förskolor samt havet med en mängd härliga havsbad och marinor.

Bland de förbättringarna som utförts märks den energieffektiva bergvärmen och solpanelerna, vilket inte bara minskar din miljöpåverkan utan också ger låga driftskostnader. Enligt senaste åtgärderna såsom installation av solceller, isolering av vind och installation av 3-glas fönster i hela huset samt husets bergvärmeanordning så beräknas huset dra ca 6000 kWh/år exkl försäljning av viss del av genererad el från solcellerna. Med låga driftkostnader och bra energiklassning, ger det dig möjligheten att få tillgång till ränterabatter via "Gröna lånet" hos de flesta banker.

Det moderna köket är renoverat och utrustat med de senaste bekvämligheterna, och det renoverade badrummet med tvättdel och spa-känsla gör vardagen smidigare. Det öppna och ljusa köket skapar en inbjudande atmosfär och skapar med sin helvägg i mosaik en bistroliknande känsla, på entréplanet hittar du vidare ett ljust allrum som är perfekt för avkoppling och som har utgång till baksidan med dess altaner och öppna ytor. På övervåningen väntar tre sovrum, badrum, balkong samt en praktisk klädkammare. Källarplanet välkomnar med en avkopplande bastu och en SPA-avdelning, där du kan njuta av lugn och ro efter en hektisk dag. Här finns även ett extra rum perfekt för tonåringarna eller som hobbyutrymme. Se även alt planritning med 2 sovrum och extra allrum på detta plan.

Uteområdet är lika imponerande med sina nybyggda altaner, som blir den perfekta platsen att tillbringa långa sommarkvällar tillsammans med familj och vänner.

Missa inte chansen att bo i detta drömhem, där modern bekvämlighet och charm möts i en perfekt harmoni. Kontakta oss nu för att boka en visning och upplev Västra Banvägen 50 - ditt nya hem!

Renoveringar utförda senaste åren av nuvarande säljare:
2023 - Nya fönster, samtliga fönster utbytta till 3-glas samt balkongdörrar bytta.
2023 - Tilläggsisolering, tilläggsisolering vind utförd
2023 - Solceller installerade
2023 - 2022 Ytterdörr med sidoljus med Yale doorman lås, även larm via Sector Alarm finns inkopplat
2022 - Kickspace installerad istället för radiator i kök
2019 - Ventilationslösning med tilluft och frånluft på varje plan
2019 - Elbilsladdare samt avlastare
2018 - Skorsten åtgärdad (ej intakt innan)
2018 - Staket runt trädgård byggd
2018 - Asbestsanering källare
2018 - Altan baksida byggd
2017 - Framsida uppfart stenlagd utanför och vid sidan om garaget, altan/farstukvist renoverad och ändrad
2016 - Bergvärme borrad (200 m)
2015 - Tvättstuga /spa med hörnbadkar, dusch mm renoverad

Oljetank nedmonterad och borttagen
Garderober installerade i sovrum övre plan samt förrådsrum i källarplan

Renoveringar utförda via föregående ägare:
2013 - Kök renoverat och planlösning kök ändrad
2013 - Hall och gästtoalett renoverad (golvvärme el)
2006 - Taket bytt
2000 - Badrum övre plan renoverad runt 2000


Besiktning bokad 19/1.

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea/Biarea 101 kvm + 56 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 3-5 sovrum
Tomt 232 kvm
Byggnadsår 1966
Pris 4 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

157 kvm, eget garage & väldigt låga uppvämningskostnader via bergvärme & solpaneler!

Drönarvy

Västra Banvägen 50 1
Västra Banvägen 50 1
Västra Banvägen 50 toalett
Västra Banvägen 50 toalett
Västra Banvägen 50 4
Västra Banvägen 50 4
Västra Banvägen 50 2
Västra Banvägen 50 2
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Västra Banvägen 50 3
Västra Banvägen 50 3
Västra Banvägen Lekpark
Västra Banvägen Lekpark
Åkersberga Centrum
Åkersberga Centrum

Planritning

Västra Banv 50 Planlösning källare
Västra Banv 50 Planlösning källare
Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Västra Banvägen 50

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 3-5 sovrum
Boarea 101 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Radhus med egen uppfart & garage
Fastighet Tuna 6:118
Boarea 101 kvm
Biarea 56 kvm
Byggnadsår 1966
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fasad Tegel
Fönster 3-glas
Tak Betongpannor
Uppvärmning Bergvärme & solceller på taket
Ventilation Från- och tilluft via ventiler (ej mekanisk annat än i badrum)

Energideklaration

Utförd Ja, 2014-05-12
Energikonsumtion 109 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 4 495 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 508 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 320 000 kr
  • Småhusmark: 1 188 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 320 000 kr
Värdeår 1966
Summa inteckningar 2 421 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 6 000 kWh/år
Driftkostnad 23 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 8 400 kr
  • Vatten/avlopp: 10 000 kr
  • Renhållning: 2 700 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 2 400 kr

Schablon-kostnader jämförda med likn hus. Räknad schablon om 1,4 kr/kWh för el. 14 000 kWh/år innan senaste åtgärder såsom installation av solpaneler, isolering vind och installation av 3-glas fönster i hela huset. Enligt beräkningar för i år bör huset dra 6000 kWh/år exkl försäljning av viss del av genererad el från solpanelerna.

Tomt

Tomtarea 232 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Tuna GA:4 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Samfällighet: Österåker Tuna S:10

Planbestämmelser Byggnadsplan (1964-03-20)

Dokument

Området

Tuna är ett villaområde i tätorten Åkersberga i Österåkers kommun, Stockholms län. I Tuna finns tågstationen Tuna Gård med Roslagsbanan som förbinder området med centrala Åkersberga och med Stockholm. Området ligger på en kuperad halvö mellan Trälhavets vikar (Tunaviken och Sätterfjärden). I området finns Tunaborgen med anor till 1200-talet. KOMMUNIKATIONER I Österskär finns två av stationerna på Roslagsbanan som förbinder området med centrala Åkersberga och med Stockholm, Tunagård och Österskär (som också är slutstation på Roslagsbanans linje 28). Roslagsbanan går 2-4 gånger i timmen beroende på tidpunkt och dag. Från Österskär till Stockholms östra tar det cirka 40 minuter och till Åkersberga station tar det endast 4 minuter. RESTAURANGER OCH SERVICE I Österskär finns den populära restaurangen Solbrännan som är belägen precis vid Österskärs Havsbad och har en fin uteservering samt en fantastisk havsutsikt. Här serveras lunch dagligen året om, söndagsbrunch under våren och hösten, BBQ på sommaren samt julbord i November och December. De har även temakvällar året om för allmänheten, så som musikkvällar och modekvällar. Solbrännan går att hyra för fester, bröllop, mindre konferenser och minnesstunder. De ordnar även med catering. Lokalen och terrassen är rullstols- och barnvagnsvänliga! Här finns även en klädbutik och en salong. AutoMat Tuna Livs (vid Tunagård station) https://www.facebook.com/TunaLivs/ Åkersbergas första obemannade livsmedelsbutik. De säljer även lokalproducerade produkter och har färskt bröd och bullar varje morgon. Öppet 05-23 alla dagar året runt. Här ligger även Ida & the cakes. Egendesignade tårtor och cupcakes. https://www.idaandthecakes.se/ Österskärs villaägarförening håller i midsommarfirande vid Strandängen vid Österskärs havsbad. Man anordnar även andra aktiviteter som tex julgransplundring ÖVF har 9 st bryggor med båtplatser som man kan hyra (kö) https://www.ovf.se/ SPORT OCH FRITID Österskär och Tuna är populärt för sin fina skärgårdsmiljö med ett flertal större båtmarinor samt bra bad- och båtplatser. Österskärs havsbad är en fin badstrand med både klippor och sand samt brygga. I området finns flera fotbollsplaner och fina promenadstråk och stigar. I Åkersberga, cirka 3 kilometer från Österskär station, finns ishall, simhall, idrottsplatser och flera större idrottsföreningar. FÖRSKOLA OCH SKOLA I Österskär finns bl.a. Förskolan Tuna, Tärnans förskola, Montessoriförskolan Aquarius och Österskärsskolan (Fskk-årskurs 6) Under 2022 invigdes Åkersbergas multihall med 13 000 kvm. Här finns det plats för en mängd olika idrotter, däribland innebandy, basket, bordtennis, cheerleading, friidrott, skolidrott, gymnastik och trampolin. Titta gärna in på kommunens hemsida: https://www.osteraker.se

Räkna på ditt nya boende