Visningar

Söndag 3 December KL: 12:00 - 12:30 Välkomna på visning!
  • Dela via:
Svinninge, Åkersberga

Svinningeuddsvägen 53

Välkommen till Svinningeuddsvägen 53!
+Panoramautsikt över havet
+200 m till den delägda bryggan
+Energi klass B = möjlighet till gröna bolånet
+Orangeri
I detta arkitektritade hus med tydliga danska influenser såsom Danskt läkttak och Velfac-fönster hittar ni ett hus utöver det vanliga. Huset uppfördes 2019 och består av 206 kvm boarea samt en biarea i form av ett orangeri som sitter ihop med huset om 18 kvm. Förutom orangeriet finns altandel som sträcker sig runt husets 3 sidor samt två stora terrasser på övre plan med såväl dags- som kvällssol. Utöver huset finns gästhus/förråd i två delar, varav ena delen är fullt isolerad och den andra delvis isolerad.

Välkommen in i den rymliga hallen med gott om avhängningsmöjligheter, hela golvet på hela nedre våningen är slipad betong i ett terazzomönster. Redan från hallen får ni en överblick in i köket och ut över havet. Öppningen mellan hall och kök har platsbyggts efter måtten på de prästgårdsdörrar från Roslagens 1800-tal som här har installerats. Köket är stilrent med svarta skåp och massiv bänkskiva i gråoljad ask. Den stora köksön utgör en naturlig samlingspunkt för samvaro. Från köket ser ni ut över havet via stora fönsterpartier som inramar köksbänken. Med influenser av fransk bistro hittar ni en rejäl gasspis med stor fläktkåpa ovan, båda från Smeg, samt ett fantastiskt kakel bakom upp till tak. Ett praktiskt skafferi är byggt inunder trappen som leder till övervåningen. Kök och matsal/vardagsrum ligger i öppen planlösning vid varandra även här är det stora fönsterpartier som släpper in ljuset och visar upp havet. Härifrån finns dörr ut till altanen samt till Orangeriet.

På nedre plan finner ni master bedroom med egen walk-in-closet samt dörr in till undervåningens badrum. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handukstork samt kommod med specialbeställt handfat i Carrera marmor.

Via den ljusa ek trappan når ni övre plan och här hänförs ni direkt av den milsvida panoramautsikten över hav och land. Vardagsrummet på övre plan har fönster i 3 väderstreck samt utgång till en stor balkong med magisk utsikt för härliga sommarkvällar. Djupa fönsternischer inbjuder till mysiga läshörnor. I fönsternas övre kanter finns det integrerade spotlights.

På övre plan finner ni tre sovrum, alla med havsutsikt, plats för säng, litet skrivbord samt garderob. Här finns även ett badrum med ett inbjudande klinkergolv i marrakechmönster dusch, wc och kommod. Tvättstugan är praktiskt förlagd till övre plan, även här med likadant klinkers som i badrummet, här finns en kombimaskin för tvätt och tork, praktisk bänkyta med vask samt rejäl förvaring.

Huset är ett platsbyggt Eco-hus utan plaster! Husets ytterväggar är 45 cm tjocka och byggda med en speciell teknik (isolerade med eco/cellulosa-fiber) detta låter huset andas vilket bidrar till husets låga energiförbrukning om 8000 kWh /år (11500 kWh/år inkl. elbilsladdning). Fasad i Norrländsk granpanel behandlad med Roslags-mahogny. Innerväggar är byggda i OSB-skivor och gips för att lätt kunna sätta upp tunga tavlor/hyllor och dylikt samt slippa lyhördhet. Huset värms upp via luft-/vattenvärmepump från NIBE 320 med vattenburna värmegolv i entréplan.

Stor tomt med högt läge. Uppfarten inrymmer flertalet bilar och här finns El-bilsladdare samt plats för garage- eller carportbygge.

Den lilla samfälligheten Sandviken är tillsammans delägare (12 fastigheter) i den massiva ångbåts- och badbryggan ca 200 m från huset. Här har man tillsammans låtit bygga en gedigen brygga med riktig stenkista och ordentliga pollare så att båtar kan lägga till invid bryggan. Här finns badstege och trevliga bänkar och bord som bjuder in till trevliga fikastunder vid havet!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 206 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 1681 kvm
Byggnadsår 2019
Pris 11 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Panoramautsikt över havet & 200 m till bryggan!

Gemensam delägd brygga
Gemensam delägd brygga
Gemensam delägd brygga
Gemensam delägd brygga
FASTOUT AB Svinningeuddsvägen 45
FASTOUT AB Svinningeuddsvägen 45
Svinningeudds tomtägarförening 2 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 2 badplats, strand
Kort gångavstånd - Svinningeudds tomtägarförening 4 badplats, strand
Kort gångavstånd - Svinningeudds tomtägarförening 4 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 1 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 1 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 3 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 3 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 5 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 5 badplats, strand
Svinninge marina drönarvy - Stor båt- & badplats
Svinninge marina drönarvy - Stor båt- & badplats
Björnhammarvarvet - Båtplatser
Björnhammarvarvet - Båtplatser
Fastighetskarta svinningeuddsv 53
Fastighetskarta svinningeuddsv 53

Planritning

Alternativ planritning övre plan
Alternativ planritning övre plan
Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Svinningeuddsvägen 53

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 206 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Svinninge 1:267
Boarea 206 kvm
Byggnadsår 2019
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Danskt läkttak (40-års garanti)
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Luft/vattenvärme. Vattenburen golvvärme
Ventilation FTX-aggregat
Övrigt om byggnaden Husets väggar är extra tjocka med sina 45 cm med öppen diffusionsspärr fyllt med cellulosa vilket gör att huset "andas".

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2023-02-24
Energikonsumtion 36 kWh/m2 år.
Primärenergital 65

Ekonomi

Pris 11 995 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 7 083 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 3 991 000 kr
  • Småhusmark: 3 092 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 991 000 kr
Värdeår 2019
Summa inteckningar 10 370 000 kr
Elförbrukning 8 000 kWh/år
Driftkostnad 31 380 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 16 000 kr
  • Vatten/avlopp: 10 000 kr
  • Renhållning: 2 500 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 2 880 kr

Schablon-beräkning uppvärmning med 2 kr/kWh. Väg/samfällighetsavgift: Svinningeudds vägsamfällighet

Tomt

Tomtarea 1681 kvm
Tomttyp Terrasserad tomt i fler nivåer
Parkering Rymlig uppfart med plats för flera bilar

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:16 ändamål: Vägar, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:17 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:24

Planbestämmelser Detaljplan (2011-03-07)

Dokument

Området

Svinninge är beläget i Österåker kommun, en naturskön del som omges av vackra vattendrag och frodig grönska. Med närhet till havet och en mångfald av butiker erbjuder Svinninge en perfekt kombination av naturskönhet och bekvämlighet. En av de mest framträdande egenskaperna hos Svinninge är dess närhet till havet. Endast en kort bilresa bort från Östersjökusten, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av strandlivet och maritima aktiviteter. Här finns flera underbara badplatser att utforska, där man kan koppla av på sandstränderna, ta ett uppfriskande dopp i det klara vattnet eller kanske till och med prova på vindsurfing eller kajakpaddling. Utöver det natursköna läget erbjuder Svinninge också en bekväm tillgång till olika butiker och affärer. Det finns ett brett utbud av lokala butiker och stormarknader där man kan hitta allt från dagligvaror till kläder och andra hushållsprodukter. Svinninge är också omgivet av en vacker natur, vilket gör det till en idealisk plats för friluftsentusiaster. Det finns gott om grönområden, skogar och vandringsleder som erbjuder möjligheter till promenader, löpning och cykelturer. Invånarna kan njuta av den friska luften och den natursköna omgivningen samtidigt som de utforskar den omgivande landsbygden. För dem som söker kulturella och historiska upplevelser finns det också flera intressanta platser att besöka i närheten av Svinninge. Dessutom arrangeras olika evenemang och marknader i kommunen, vilket ger invånarna och besökarna möjlighet att delta i gemenskapliga aktiviteter och uppleva lokal kultur. Sammanfattningsvis är Svinninge i Österåker idylliskt med närhet till havet och bekvämligheter som butiker och affärer. Dess natursköna omgivningar och närheten till badplatser ger möjlighet till avkoppling och rekreation. Medan den omgivande naturen bjuder in till friluftsaktiviteter och det finns kulturella upplevelser att utforska i närområdet. Svinninge erbjuder en harmonisk livsstil som kombinerar naturens skönhet med bekvämligheten av stadens närhet. I Svinninge med omnejd finns flera privata familjedaghem och vid Skåvsjöholm finns en förskola.

Kommunikation

Buss 683 går mot Danderyds sjukhus och Åkersberga. Vid Kulla Vägskäl finns även infartsparkering, där kan man även ta buss 670, 680 samt nattbuss 699, snabbussar från Vaxholm. Rydbo finns Roslagsbanan som går mot Östra station och Österskär.

Övrigt

För möjlighet till båtplatser se gärna Svinninge Marinas hemsida:
https://svinningemarina.se

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se

Räkna på ditt nya boende