VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Svinninge, Åkersberga

Svinningeuddsvägen 53

Välkommen till Svinningeuddsvägen 53.
Panoramautsikt över havet & 200 m till den delägda bryggan!
I detta arkitektritade hus med tydliga danska influenser såsom Danskt läkttak och Velfac-fönster hittar ni ett hus utöver det vanliga. Huset uppfördes 2019 och består av 206 kvm boarea samt en biarea iform av ett orangeri som sitter ihop med huset om 18 kvm. Förutom orangeriet finns altandel som sträcker sig runt husets 3 sidor samt två stora terrasser på övre plan med såväl dags- som kvällsol. Utöver huset finns gästhus/förråd i två delar, varav ena delen är fullt isolerad.

Ni kommer in i den väl tilltagna hallen med gott om avhängningsmöjligheter, golvet på hela nedre våningen är slipad betong i ett terazzomönster. Från hallen får ni en överblick in i köket och ut över havet. Öppningen mellan hall och kök har platsbyggts efter måtten på de prästgårdsdörrar från Roslagens 1800-tal som här har installerats. Köket är stilrent med svarta skåp och massiv bänkskiva i gråoljad ask. Den stora köksön utgör en naturlig samlingspunkt för samvaro. Från köket ser ni ut över havet via stora fönsterpartier som inramar köksbänken. Med influenser av fransk bistro hittar ni en rejäl gasspis med stor fläktkåpa ovan, båda från Smeg, samt ett fantastiskt kakel bakom upp till tak. Ett praktiskt skafferi är byggt inunder trappen som leder till övervåningen. Kök och matsal/vardagsrum ligger i öppen planlösning vid varandra även här är det stora fönsterpartier som släpper in ljuset och visar upp havet. Härifrån finns dörr ut till altanen samt till det inglasade uterummet.

På nedre plan hittar ni även master bedroom med walk-in-closet samt dörr in till undervåningens badrum. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handukstork samt kommod med handfat i Carrera marmor.

Via den ljusa ek trappan når ni övre plan och här slås ni direkt av den milsvida utsikten över hav och land. Vardagsrummet har fönster i 3 väderstreck samt utgång till en stor balkong. Djupa fönsternischer inbjuder till mysig läshörna. I fönsternas övre kanter finns det integrerade spotlights.

På övre plan finner ni tre sovrum, alla med havsutsikt, plats för säng, litet skrivbord samt garderob. Här finns även ett badrum med dusch, wc och kommod. Tvättstugan är förlagd till övre plan, stilrent kakelgolv, kombimaskin tvätt och tork, praktisk bänkyta med vask samt rejäl förvaring.

Huset är ett platsbyggt sk Eco-hus utan plaster! Husets ytterväggar är 45 cm tjocka och byggda med en speciell teknik (isolerade med eco/cellulosa-fiber) som låter huset andas som talar om husets låga energiförbrukning om 8000 kWh /år (11500 kWh/år inkl elbilsladdning). Fasad i Norrländsk granpanel behandlad med Roslags-mahogny. Innerväggar är byggda i OSB-skivor och gips för att lätt kunna sätta upp tunga tavlor/hyllor och dylikt samt slippa lyhördhet. Huset värms upp via luft-/vattenvärmepump från NIBE 320 med vattenburna värmegolv i entréplan.

Stor tomt med högt läge. Uppfarten inrymmer flertalet bilar och här finns plats för garage- eller carportbygge.

Den lilla samfälligheten Sandviken är tillsammans delägare (12 fastigheter) i den massiva ångbåts- och badbryggan ca 200 m från huset. Här har man tillsammans låtit bygga en gedigen brygga med riktig stenkista och ordentliga pollare så att båtar kan lägga till invid bryggan. Här finns badstege och trevliga bänkar och bord som bjuder in till trevliga fikastunder vid havet!

Inom kort öppnar den närliggande ”Svinninge Saluhall” med fullt sortiment av livsmedel! För mer info: svinningesaluhall.se/presentation

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 206 kvm + 18 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 1681 kvm
Byggnadsår 2019
Pris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Panoramautsikt över havet & 200 m till bryggan! Låga driftkostnader, 8000 kWh/år & hus om 206 kvm

Drönarvy

Fastighetskarta svinningeuddsv 53 FASTOUT AB_Svinningeuddsvägen 45 byggan FASTOUT AB_Svinningeuddsvägen 45

Fastighetskarta svinningeuddsv 53
Fastighetskarta svinningeuddsv 53
FASTOUT AB_Svinningeuddsvägen 45 byggan
FASTOUT AB_Svinningeuddsvägen 45 byggan
FASTOUT AB_Svinningeuddsvägen 45
FASTOUT AB_Svinningeuddsvägen 45

Planritning

Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Svinningeuddsvägen 53

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 206 kvm. taxeringsinformation & säljarens info

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Svinninge 1:267
Boarea 206 kvm
Biarea 18 kvm
Byggnadsår 2019
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fasad Trä
Fönster 3-glas (Velfac-energy 200 med U-värde 0,5-0,6)
Tak Danskt läkttak (40-års garanti)
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Luft-/vattenvärme.Vattenburen golvvärme entrépl & vattenburna radiatorer på ö pl
Ventilation FTX-aggregat
Övrigt om byggnaden Husets väggar är extra tjocka med sina 45 cm med öppen diffusionsspärr fyllt med cellulosa vilket gör att huset "andas".

Ekonomi

Taxeringsvärde 7 083 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 3 991 000 kr
  • Småhusmark: 3 092 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 991 000 kr
Värdeår 2019
Summa inteckningar 6 211 000 kr
Elförbrukning 8 000 kWh/år
Driftkostnad 31 380 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 16 000 kr
  • Vatten/avlopp: 10 000 kr
  • Renhållning: 2 500 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 2 880 kr

Schablon-beräkning uppvärmning med 2 kr/kWh. Väg/samfällighetsavgift: Svinningeudds vägsamfällighet

Tomt

Tomtarea 1681 kvm
Tomttyp Terrasserad tomt i fler nivåer
Parkering Rymlig uppfart med plats för flera bilar

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:16 ändamål: Vägar, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:17 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:24

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

Välkommen till Svinninge! Svinninge är en tätort i Österåkers kommun, Stockholms län, belägen mellan Åkersberga och Vaxholm. Svinninge var tidigare ett populärt fritidshusområde med många sommarbostäder, men har under åren omvandlats till majoritet av permanentbostäder med många vackra villor i området. Svinninge ligger med direkt närhet till havet och skärgården med bara ca 25 min från Roslagstull gör Svinninge till ett mycket populärt område. Oavsett var man bor i området, är det bara några minuters väg till närmsta bad- eller båtplats. I Svinninge med omnejd finns flera privata familjedaghem och vid Skåvsjöholm finns en förskola.

Kommunikation

Buss 683 går mot Danderyds sjukhus och Åkersberga. Vid Kulla Vägskäl finns även infartsparkering, där kan man även ta buss 670, 680 samt nattbuss 699, snabbussar från Vaxholm. Rydbo finns Roslagsbanan som går mot Östra station och Österskär.

Övrigt

För möjlighet till båtplatser se gärna Svinninge Marinas hemsida:
https://svinningemarina.se

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se