VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Svinninge, Åkersberga

Svinningeuddsvägen 47

Påkostad villa från Rörvikshus byggd 2018 om 220 kvm i herrgårdsstil med panoramautsikt över havet och endast 200 meter till den gemensamma bryggan. Här kan du ta ett dopp i det blå varje morgon och era sommargäster kan lägga till med båten över natten.

Tomten är stor och bra fördelad med en rymlig uppfart med plats för flertalet bilar förutom de två som du får plats med i dubbelgaraget. Elbilsladdare finns även installerad för dig med elbil. Utanför den inhägnade tomtdelen finns även en tomtdel som är passande för byggnation av atterfallshus eller liknande. Från uppfarten tar du dig in till den omgärdade tomten via två separata låsbara grindar, perfekt för våra fyrbenta vänner, men även för småbarnsfamiljen! Stor plan gräsmatta möter trevliga ordnade planteringar. På andra sidan tomten finns en skogsdunge som inte kommer kunna bebyggas, så här har ni ett lugnt och insynsskyddat läge mot härligt grönområde som ägs av Svinningeudds tomtägarförening. Bakom garaget finns även ett helt nybyggt förråd, perfekt för trädgårdsmöblemang, cyklar och redskap mm.

Villan välkomnar med en solig och stor amerikansk veranda med tak samt två markiser som förlänger taken och ger skugga under de varmaste sommarmånaderna. Väl inne i entrén möts man av rymden, öppenheten och ljusinsläppet! En riktigt välkomnande och generös entréhall med gott om förvaring och ingång till pannrum samt groventré. Här finns ett extra duschutrymme, perfekt för att rengöra smutsiga stövlar efter en dag i trädgården eller våra fyrbenta vänner efter en lerig promenad. Invid groventrén finns även extra utrymme för förvaring och ytterkläder, här får den stora familjen plats! I anslutning till hallen finns även ett duschrum samt ingång till såväl köket som det öppna vardagsrummet med härlig havsutsikt från glasdörrarna som tar dig ut till baksidans altan. Köket är skapat för matlagningsfantasten! Stora utrymmen, påkostat och välgenomtänkt med komplett och genomgående Miele-maskinpark, där diskmaskinen nås utan att behöva böja på ryggen. Köket är från Tibro och samtliga bänkytor i vacker marmor. Två diskhoar finns samt en köks-halvö som öppnar upp för samvaro och gemensam matlagning. Ljusinsläpp från hela 3 väderstreck, samt med glasdörr till framsidans altan med kvällssol. Fantastiska förvaringsytor där även en av kökets väggar förgylls med platsbyggda vitrin- och väggskåp. Allt i genomgående herrgårdsstil med ett passande skafferi för extra förvaring av bl a torrvaror. Vid matplatsen får stora sällskap plats. Helt enkelt ett kök att umgås & trivas i! I det luftiga vardagsrummet finns en energisparande och härlig braskamin i täljsten. Från det intilliggande vardagsrummet når du även ett stort sovrum / allrum via praktiska skjutdörrar. Rummet är väl tilltaget och har ljusinsläpp från två väderstreck.

På övre plan möts man av ett luftigt allrum med tak till nock och panoramavy över havet genom glasdörrarna som leder ut till den stora balkongen som löper längst med hela husets baksida. Allrummet är delat i två delar, en större sällskapsdel samt en mindre kontorsdel med ytterligare en balkong mot framsidan. Fantastiskt ljusinsläpp i detta rum med stora fönster från två väderstreck! På övre plan finns tre sovrum och två badrum samt klädkammare. Även tvättstugan är placerad på detta plan. Master bedroom har en egen klädkammare och ett eget stort badrum med dubbelhandfat och dusch samt badkar. Här finns även en separat WC.

Både huset och garaget uppvärms av bergvärmepumpen med vattenburna värmegolv på båda planen samt i garagets golv.

Den lilla samfälligheten Sandviken är tillsammans delägare (12 fastigheter) i den massiva ångbåts- och badbryggan ca 200 m från huset. Här har man tillsammans låtit bygga en gedigen brygga med riktig stenkista och ordentliga pollare så att båtar kan lägga till invid bryggan. Här finns badstege och trevliga bänkar och bord som bjuder in till trevliga fikastunder vid havet! Svinningeudds Villaägarförenings badplats går du även till på några minuter. Här finns en långgrund sandstrand, stor gräsmatta med bollplan och gungställning perfekt för små lekglada barnsben. Här finns även en gemensamhetslokal som går att hyra för festligheter. Se bilder från badplatsen i bildflödet. Flertalet andra bad- och båtplatser finns även i området.

Flertalet förskolor och skolor finns i området samt kringliggande närområden. Tre förskolor finns i området Svinninge på gång-/cykelavstånd. Den nyöppnade Förskola Svartgarn, Tellus Svartgarn samt Kunskapskryssaren Förskolan Skåvaren. Även i närliggande Täljö finns förskola invid den nybyggda F-9 skolan Fredsborg samt i Rydbo finns förskola samt två skolor, Rydbo Friskola (F-6) och Rydbo Skola.

På vägen hem handlar du antingen i Arninge (ca 15 min med bil) eller Pilstugetorget med Stora Coop, nyöppnad Ica Maxi m fl (ca 7 min med bil), vill du handla snabbt och enkelt så finns det två närliggande butiker ”Svinninge Saluhall” med fullt sortiment av livsmedel precis vid infarten till Svinningeområdet, för mer info: svinningesaluhall.se/presentation, samt lilla butiken "24sju" (öppet dygnet runt).

Välkomna att höra av er till mäklaren för bokning av visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 220 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 1714 kvm
Byggnadsår 2018
Pris 12 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Havsutsikt & delägd brygga 200 m från huset! Villa om 220 kvm, dubbelgarage & tomt mot skogsdunge

Drönarvy sommar

Bostadsfilm

Den gemensamma delägda bryggan
Den gemensamma delägda bryggan
Svinningeuddsvägen 47 byggplacering kartvy
Svinningeuddsvägen 47 byggplacering kartvy
Svinningeudds tomtägarförening 2 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 2 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 4 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 4 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 3 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 3 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 1 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 1 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 5 badplats, strand
Svinningeudds tomtägarförening 5 badplats, strand
Svinninge marina drönarvy
Svinninge marina drönarvy

Planritning

Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Svinningeuddsvägen 47

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 220 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Svinninge 1:302
Boarea 220 kvm
Byggnadsår 2018
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Bergvärme med vattenburna värmegolv och braskamin

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Pris 12 995 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 8 098 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 5 000 000 kr
  • Småhusmark: 3 098 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 5 000 000 kr
Värdeår 2018
Summa inteckningar 7 294 000 kr
Elförbrukning 15 000 kWh/år
Driftkostnad 45 880 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 30 000 kr
  • Vatten/avlopp: 10 000 kr
  • Renhållning: 2 500 kr
  • Sotning: 500 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 2 880 kr

Schablon-beräkning uppvärmning med 2 kr/kWh. Väg/samfällighetsavgift: Svinningeudds vägsamfällighet

Tomt

Tomtarea 1714 kvm
Tomttyp Plan trädgårdstomt
Övrigt Förråd finns bakom garaget.
Uteplats Stor altan som går runt hela huset!
Parkering Plats för flertalet bilar /fordon på den stora uppfarten, samt dubbelgarage.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:16 ändamål: Vägar, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:17 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:24

Planbestämmelser Detaljplan (2011-03-07)

Dokument

Området

Svinninge är beläget i Österåker kommun, en naturskön del som omges av vackra vattendrag och frodig grönska. Med närhet till havet och en mångfald av butiker erbjuder Svinninge en perfekt kombination av naturskönhet och bekvämlighet. En av de mest framträdande egenskaperna hos Svinninge är dess närhet till havet. Endast en kort bilresa bort från Östersjökusten, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av strandlivet och maritima aktiviteter. Här finns flera underbara badplatser att utforska, där man kan koppla av på sandstränderna, ta ett uppfriskande dopp i det klara vattnet eller kanske till och med prova på vindsurfing eller kajakpaddling. Utöver det natursköna läget erbjuder Svinninge också en bekväm tillgång till olika butiker och affärer. Det finns ett brett utbud av lokala butiker och stormarknader där man kan hitta allt från dagligvaror till kläder och andra hushållsprodukter. Svinninge är också omgivet av en vacker natur, vilket gör det till en idealisk plats för friluftsentusiaster. Det finns gott om grönområden, skogar och vandringsleder som erbjuder möjligheter till promenader, löpning och cykelturer. Invånarna kan njuta av den friska luften och den natursköna omgivningen samtidigt som de utforskar den omgivande landsbygden. För dem som söker kulturella och historiska upplevelser finns det också flera intressanta platser att besöka i närheten av Svinninge. Dessutom arrangeras olika evenemang och marknader i kommunen, vilket ger invånarna och besökarna möjlighet att delta i gemenskapliga aktiviteter och uppleva lokal kultur. Sammanfattningsvis är Svinninge i Österåker idylliskt med närhet till havet och bekvämligheter som butiker och affärer. Dess natursköna omgivningar och närheten till badplatser ger möjlighet till avkoppling och rekreation. Medan den omgivande naturen bjuder in till friluftsaktiviteter och det finns kulturella upplevelser att utforska i närområdet. Svinninge erbjuder en harmonisk livsstil som kombinerar naturens skönhet med bekvämligheten av stadens närhet. I Svinninge med omnejd finns flera privata familjedaghem och vid Skåvsjöholm finns en förskola.

Kommunikation

Buss 683 går mot Danderyds sjukhus och Åkersberga. Vid Kulla Vägskäl finns även infartsparkering, där kan man även ta buss 670, 680 samt nattbuss 699, snabbussar från Vaxholm. Rydbo finns Roslagsbanan som går mot Östra station och Österskär.

Övrigt

För möjlighet till båtplatser se gärna Svinninge Marinas hemsida:
https://svinningemarina.se

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se

Räkna på ditt nya boende