Visningar

Söndag 26 Maj KL: 12:40 - 13:10 Välkomna på visning!
  • Dela via:
Margretelund, Åkersberga

Södra Skogsrundan 63

Välkomna till Södra Skogsrundan 63. Villa om totalt 217 kvm i familjevänligt område med garage & insynsskyddad och solig tomt! Hela 5 sovrum, med möjlighet till ett 6e, inryms i villan vilket gör den som perfekt bostad för den stora familjen! Här bor ni med skogen bokstavligen runt hörnet, men med nära gångavstånd till skolor, förskolor, bra busskommunikationer, bad-och båtplatser samt ICA Supermarket.

Husets tre plan består av ENTRÈPLAN med luftig hall med goda avhängningsmöjligheter, ett sovrum, WC samt tvättstuga med dusch. Här finns även en klädkammare samt ingång till garaget! En trappa upp, på MELLANPLAN finner ni en öppen hallyta, perfekt för möblering av kontor eller liknande, invid finns matplats och kök samt WC och ingång till ett stort sovrum, master bedroom med utgång till baksidans uteplats. På detta plan finns även det stora vardagsrummet samt ytterligare ett rum som idag används som kontor, men som mycket väl skulle kunna nyttjas som ytterligare sovrum för den stora familjen. Även detta rum har utgång till baksidans härliga uteplats! ÖVRE PLAN består av övre möblerbar hall, perfekt för läshörna eller skrivbord. På detta plan finns 3 sovrum i bra storlekar, varav två av rummen har bra förvaringsmöjligheter i form av garderobsvägg och djup inbyggd garderob / klädkammare med skjutdörrar. Här finns även ett badrum med dusch.

Rymlig uppfart med plats för 2 bilar. På husets ena gavel finns 2 trädgårdsförråd, perfekt för krattor, gräsklippare mm. Här finns trappa upp till baksidans stora trädgård och uteplatser i 3 nivåer. Baksidans soliga och lummiga trädgård förgyller sommarhalvåret med vackra planteringar som avlöser varandra i årstid.

Letar ni som familj efter ett område med bra skolor, närhet till fritidsaktiviteter och trygghet för era barn att växa upp i, då har ni hittat hem! Österåkers kommun blev precis rankad som en av de mest barnvänliga kommuner att bo i!

Här bor ni nära alla bekvämligheter med mycket nära gångavstånd till skolor, förskolor samt härliga strövområden i skog och natur. Valsjöns härliga badplats med 10 minuters promenadavstånd och härliga havsbad som Trälhavsbadet, Breviksbadet, Fiskartorpet, flertal badplatser och marina på nära cykelavstånd. Margretelund Centrum med stor välsorterad ICA Supermarket med postombud, Lanthandeln Favoriten, två restauranger, bageri, husläkarmottagning och apotek finns på gångavstånd. Även Direktbussar till bl a Humlegården (628C) finns ett stenkast från huset.

Fiber finns inkopplat till huset.

Besiktning & energideklaration kommer utföras 15/5, protokoll kommer finnas tillgängligt 16/5.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 166 kvm + 51 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 5-6 sovrum
Tomt 482 kvm
Byggnadsår 1972
Pris 4 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Hus om 217 kvm i familjevänligt område med garage & insynsskyddad och solig tomt!

Drönarvy

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Badplatsen Fiskartorpet
Badplatsen Fiskartorpet

Planritning

Mellanplan alternativ planlösning
Mellanplan alternativ planlösning

Mellanplan alternativ planlösning
Mellanplan alternativ planlösning
Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Södra Skogsrundan 63

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5-6 sovrum
Boarea 166 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med souterräng
Fastighet Margretelund 1:79
Boarea 166 kvm
Biarea 51 kvm
Byggnadsår 1972
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong
Fasad Tegel
Fönster 2-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Beställd, 2024-05-15

Ekonomi

Pris 4 895 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 098 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 990 000 kr
  • Småhusmark: 1 108 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 990 000 kr
Värdeår 1972
Summa inteckningar 2 545 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 13 784 kWh/år
Driftkostnad 42 907 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 32 526 kr
  • Vatten/avlopp: 6 500 kr
  • Renhållning: 3 281 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 600 kr

Tomt

Tomtarea 482 kvm
Tomttyp Trädgårds & naturtomt
Övrigt Tomt i 3 nivåer
Uteplats Stenlagda uteplatser i olika nivåer.
Parkering Uppfart med plats för 2 fordon framför det egna garaget.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Margretelund GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden, Samfällighet: Österåker Margretelund S:1, Samfällighet: Österåker Margretelund S:2

Planbestämmelser Stadsplan (1970-07-15)

Övrigt

Allmänt om bostaden Renoveringar /åtgärder utförda senaste åren:

Ytskikt såsom målning och tapetsering runt 2015.
Taket omlades 2010 enligt tidigare ägares utsago.
Köket renoverades runt 2007 enligt tidigare ägares utsago.
Badrum renoverades runt 2007 enligt tidigare ägares utsago.
Dränering hus runt 2007 enligt tidigare ägares utsago.
Garageporten byttes till ny motordriven.

Dokument

Området

Välkommen till idylliska Margretelund! Här kan du njuta av det bästa av två världar – en lantlig atmosfär samtidigt som du har bekvämt nära till kommunikationer, mataffär och skola/förskola. Området erbjuder en fantastisk livsstil med enkel tillgång till olika faciliteter och naturupplevelser. När det gäller transport är Margretelund mycket väl anslutet. Du hittar busshållplatser i omedelbar närhet, vilket gör det enkelt att ta sig runt i området och komma till närliggande samhällen. Dessutom ligger Roslagsbanan bara två kilometer bort, vilket ger dig möjlighet att enkelt pendla till och från större städer. För de som älskar vatten och bad erbjuder Margretelund en rad möjligheter. Inom promenadavstånd hittar du båtuppläggningar och en underbar badplats vid småbåtshamnen. Breviksbadet, Fiskartorpet och Margretelundsbadet är några av de populära destinationerna där du kan njuta av sol och sand. Naturen runt omkring Margretelund är lika lockande som vattnet. Utforska de omgivande skogarna och njut av avkopplande promenader där du kan plocka svamp och bär. Söraspåret är ett elljusspår som erbjuder möjlighet till jogging eller längdskidåkning beroende på säsong. För familjer med barn finns det flera utmärkta skolor och förskolor att välja mellan. Bergsättraskolan (F-åk 3), Margretelundsskolan (F-åk 6) och Tråsättraskolan (Åk 4-9) är några av de utbildningsinstitutioner som finns i området. Du kan vara trygg med att dina barn får en bra utbildning i närheten av hemmet. I Margretelunds centrum finns ICA Favoriten, en välsorterad mataffär med ett eget bageri och en mycket populär delikatessdisk. Här finns också en pizzeria, restaurang, spelbutik, frisör, apotek och en Husläkarmottagning. Du behöver inte åka långt för att få tillgång till olika tjänster och bekvämligheter. Margretelund är beläget cirka tre kilometer från Åkersberga centrum och utgör ett av Österåkers största bostadsområden. Här finner du en mångfald av bostäder, från små bostadsrätter till imponerande villor vid havet. Du kan hitta en perfekt hemmiljö som passar dina behov och preferenser. Sammanfattningsvis är Margretelund en idealisk plats att bo på. Här kan du uppleva en harmonisk lantlig miljö samtidigt som du har nära till bekvämligheter och naturens skönhet.

Kommunikation

Bussar till Åkersberga centrum, Danderyds sjukhus och Stockholm.

Övrigt

VOHV-BY-MOHV
Området har en hög VOHV-faktor! Denna märkning innebär att även din fyrbenta vän, hunden, har en mycket god levnadsstandard här. Hela Margretelund är omringat av grönområden och promenadstråk för pälsklingen. Skog, öppna ytor och vatten. Här finns Sabelbackens hundrastgård som är ca 2000 kvm. Rastgården är omgärdad av skog och belyst. Här finns både sittplatser och bänkar.

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se

Räkna på ditt nya boende