VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Margretelund, Åkersberga

Skogvaktarvägen 6

Äntligen ett hus till salu på den eftertraktade Skogvaktarvägen! Här bor ni med ett lugnt läge på återvändsgata helt utan genomfartstrafik. Utav de få hus som uppfördes 2004 i området ligger denna villa med perfekt läge i området med baksida med sol från morgon till kväll. Baksidan är som en härlig oas! Soligt, lugnt & högt läge där ni kommer kunna umgås med vänner & familj en stor del av året. Uterummet hjälper till att förlänga årstiderna. Baksidan är insynsskyddad med tät häck och stor altan med en nedsänkt SPA-pool och flertalet sittytor. En nyanlagd köksträdgård finns invid altanen & uterummet. Här kan ni plocka färska kryddor till grillen och vackert blomster till middagsbordet. Eller varför inte njuta av de goda äpplena som växer i äppelträdet på gavelsidan. Kanske göra en äppelpaj till efterrätt?

Här bor du i ett lugnt villaområde invid skog och natur, med förskolor och F-9 skolor på ca 300 meters avstånd. Här behöver ni knappast ha två bilar med bussarna ett stenkast från huset och Margretelund Centrum med välsorterad ICA-Supermarket, Husläkarmottagning och restauranger på ca 15 min gångavstånd.

Runt knuten finner du härliga strövområden i Trastsjöskogen och massvis med fina badplatser, såväl vid badvänliga Valsjön som vid havsbad i Trälhavet.

https://www.osteraker.se/download/18.11c9410c14b776b95ec455/1446720412262/Trastsjoskogen_broschyr_WEB150202.pdf

Denna perfekta familjevilla om 149 kvm består av hela 4 sovrum, varav 3 på övre plan, 2 allrum och 2 badrum varav ena med bastu. Öppen planlösning mellan matplatsdel, kök och vardagsrum. Vattenburen golvvärme på nedre plan och vattenburet system med radiatorer på övre plan. Golvvärme även i övre badrum. Stort sovrum eller hemmakontor på nedre plan, ligger ostört i huset med egen ingång från baksidan och dörr in från tvättstugan. Perfekt för hemmajobbaren, egna företagaren eller tonåringen. Här kommer hela familjen trivas!

Senaste året (2022) har köket med HTH stommar genomgått en renovering med nya specialbeställda luckor. Dessutom utökat köket med en helt ny platsbyggd sektion med härlig sittbänk. Även hallens intilliggande kapprum har renoverats med nya ytskikt samt installation av garderob i form av skjutdörrar med spegelglas från Elfa.

Stort varmbonat förråd, egen uppfart med plats för två bilar samt nyuppfört redskapsförråd på gaveln. För mer info om renoveringarna se nedan info.

Invändiga bilder kommer senare. Kontakta mäklaren för mer information.Renoveringar /åtgärder utförda senaste åren:

2014: Tujjahäck planterad på framsidan.
Avenbokshäck planterad på baksidan.
2015: Ny köksfläkt och diskmaskin installerades.
2016: Tvättstuga renoverad med många specialfinesser såsom inbyggda USB-uttag och extra eluttag nedsänkta i bänkskivan.
2017: Garage ombyggt till uppdelning mindre garage/förråd och sovrum/kontor. Rummet har tilläggsisolerats och inretts. Bygglov finns.
Bubbel-/Spapool installerades (Ny pump 2020). Altanen byggdes.
2018: Uterum byggdes. Ny kyl och frys installerades.
2019: Balkong nytt golv och nytt räcke. Ny Tvättmaskin installerades.
2020: Inglasning av uterum utfördes. Ny induktionsspis och inbyggnadsmicro installerades.
2021: Nätverksdragning utförd med Fiberdosa till TV nere, till TV uppe, till ena sovrummet uppe, till sovrum/kontor nere.


Renoveringar /åtgärder utförda via nuvarande ägare:

2021: Sedan nuvarande ägare har flyttat in har dem hunnit utöka köket i form av nya skåp med vitrindel med belysning och härlig sittbänk. Nya luckor har satts in i tidigare befintliga kök. Nya beslag. Samtliga ytskikt, väggar, tak och lister är målade. Kompletterat med ett badrumsskåp i nedre badrum. Golvvärmen i nedre badrummet har åtgärdats (fungerade ej tidigare). Monterat ny lådhurts med bänkskiva i tvättstugan (lika som den andra). Samtliga fönsterventiler har bytts ut.

2022: Renoverat kapprummet i hallen såsom målat väggar, tak, golvsocklar och dörrfoder. Byggt in hatthyllan med Elfa skjutdörrar(spegeldörrar). Målat tak i kök, matplats, soffhörnan och hall. Tapetserat.
Målat golvlister, taklister och dörrfoder. Målat väggarna i trappan upp till övervåningen och allrummet. På övervåningen har de tapetserat de 3 sovrummen, målat dörrfoder, golvsocklar och taklister. Målat taket i 1 av sovrummen. Nya garderober i masterbedroom. Måttbeställda persienner i sovrummen på övre plan, vid övre allrum samt vid köksfönstret.

Nya garagedörrar har installerats.
Ytterligare förvaringsytor för trädgårdsredskap och liknande har fått ta form i ett nytt förråd som byggts på husets gavel.
Monterat nya stuprännor vid uterummet och vid gästrummet (fd garaget).

Utvändigt har gräsmattan invid uterummet omvandlats till en ljuvlig köksträdgård med platsbyggda planteringslådor och rosenbåge. Här grävdes gräsmattan bort, markduk, sättsand och sjösten lades. Sedan även marksten invid säljarens grillplats.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 149 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 402 kvm
Byggnadsår 2004
Pris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Perfekt familjevilla med kanonläge i området!

Drönarvy sommartid

Säljarens egna sommarbild Säljarens egna sommarbild Fastighetskarta Badplatsen Fiskartorpet

Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Badplatsen Fiskartorpet
Badplatsen Fiskartorpet

Planritning

Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skogvaktarvägen 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 149 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Tråsättra 1:869
Boarea 149 kvm
Byggnadsår 2004
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2017
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Vattenburet system med frånluftvärmepump & vattenburna värmegolv på entreplan
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2014-03-25
Energikonsumtion 67 kWh/m2 år.

Ekonomi

Taxeringsvärde 3 858 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 139 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 719 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 719 000 kr
Värdeår 2005
Summa inteckningar 3 060 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Elförbrukning 17 902 kWh/år
Driftkostnad 53 492 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 35 804 kr
  • Vatten/avlopp: 11 408 kr
  • Renhållning: 2 280 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 4 000 kr

Räknat på 2 kr/kWh. Med beräknade 17902 kWh/år har SPA-poolen varit igång, 22 grader invändigt året om, samt toktumlare & tvättmaskin som gått varm.

Tomt

Tomtarea 402 kvm
Tomttyp Tomt i två nyvåer
Uteplats Stor altan med SPA-pool och uterum invid huset
Parkering Uppfart med plats för 2 bilar, extra gästparkeringar finns i området

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Tråsättra GA:13 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Övrigt, Samfällighet: Österåker Tråsättra S:9

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

I Margretelund bor du lantligt men samtidigt nära till kommunikationer, mataffär och skola/förskola. Busshållplatser ligger med omedelbar närhet och Roslagsbanan två kilometer bort. Båt och bad med småbåtshamn och badplats finns inom promenadavstånd. Bland annat Breviksbadet, Fiskartorpet och Margretelundsbadet. Likaså härliga skogspromenader med svamp- och bärplockning och Söraspåret med elljusspår. Skolor och förskolor i området är bland andra Bergsättraskolan (F-åk 3), Margretelundsskolan (F-åk 6) och Tråsättraskolan (Åk 4-9)

Närområde

I Margretelunds centrum finns ICA Favoriten med eget bageri och en mycket populär delikatessdisk, pizzeria, restaurang, spelbutik, frisör, apotek samt Husläkarmottagning.

Kommunikation

Bussar till Åkersberga centrum, Danderyds sjukhus och Stockholm.

Övrigt

Margretelund ligger ca 3 kilometer från Åkersberga centrum och är en av Österåkers störta bostadsområde. Här finns en blandning mellan små bostadsrätter till enorma villor längs havet.

VOHV-BY-MOHV
Området har en hög VOHV-faktor! Denna märkning innebär att även din fyrbenta vän, hunden, har en mycket god levnadsstandard här. Hela Margretelund är omringat av grönområden och promenadstråk för pälsklingen. Skog, öppna ytor och vatten. Här finns Sabelbackens hundrastgård som är ca 2000 kvm. Rastgården är omgärdad av skog och belyst. Här finns både sittplatser och bänkar.

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se