VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Margretelund, ÅKERSBERGA

Otto bondes väg 108

(!!Säljarna har inte köpt något nytt ännu, de önskar köpa ett fristående hus helst i Margretelund- men övriga områden i Åkersberga kan också vara av intresse, önskemål 4-5 sovrum och modern stil!!).

Radhus i absolut toppskick med 3 sovrum och 2 renoverade badrum. Renoverat kök år 2011 med smakfulla färg & materialval. Det mesta är renoverat i huset senaste åren, såsom ny altan samt en pergola, nya dörrar, renoverat yttertak och samtliga ytskikt! Husets perfekta planlösning rymmer in den stora familjen, Baksida med altan och gräsmatta med insynsskyddade hög Tuija häck. Ett förråd finns även på baksidan samt framsidan.
Huset är genomgående ljust och stilrent. I hallen möts ni av ett glimrande varmt klinkergolv och gott om avhängningsmöjligheter.

Köket finner ni i anslutning till hallen, rymligt stilrent kök med vita luckor, mörk bänkskiva som harmoniserar med golvet, inbyggda vitvaror samt matplats för ca 6 personer.

Vidare kommer ni in till vardagsrummet, här slås ni av det härliga ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna. Här finns gott om plats för den stora familjesoffan. Balkongdörr leder ut till den stora trä däckade altanen.

På nedre plan hittar ni ett av husets två badrum här finns det dusch med vikväggar i glas, wc, kommod och spegel. På nedre plan finns även en tvättstuga med tvättmaskin - 2019, torktumlare, praktisk bänkskiva ovan maskinerna med vask samt gott om förvaring i skåp.

Via trappan kommer ni upp till hallen på övre plan. Här finner ni 3 sovrum, renoverat snyggt badrum samt klädkammare i anslutning till master bedroom.

Här bor ni nära alla bekvämligheter med mycket nära gångavstånd till skolor, förskolor samt härliga strövområden i skog och natur. Trastsjöns härliga badplats med 10 minuters promenadavstånd och härliga havsbad som Trälhavsbadet, Breviksbadet, Fiskartorpet, flertal badplatser och marina på nära cykelavstånd. Margretelund Centrum med stor välsorterad ICA Supermarket Favoriten med postombud och lanthandel, två restauranger, bageri, husläkarmottagning och apotek finns på gångavstånd. Även direktbussar till bl a Tekniska Högskolan (628C) och Danderyd finns ett stenkast från huset.
Carport för egen bil, ingår i avgiften.

Detta är en kommande försäljning-säljarna söker ett hus i Åkersberga. [Flera bilder kommer]

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 106.3 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6193 kr/mån
Rum 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1987
Pris

Ansvarig mäklare
Désirée Tengberg
Reg. Fastighetsmäklare
0707-41 58 29
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ett mycket trevligt gavelradhus med härligt läge mot skogen och dubbla uteplatser!

Säljarens bilder
Säljarens bilder
Badplatsen Fiskartorpet
Badplatsen Fiskartorpet
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Désirée Tengberg

Désirée Tengberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Otto bondes väg 108

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 106.3 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plans-radhus
Boarea 106.3 kvm
Byggnadsår 1987
Fönster 3-glas
Uppvärmning Frånluftsvärmepump samt elradiatorer
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Hösten 2022 - Ny Electrolux ugn installerad.
Höst 2021 - Byte av 3 innerdörr och utrustning till 3 andra innerdörrar.
Sommar 2020 - Nytt staket på sidan och framsidan av huset; utbyte av 3 transformatorer under altan på baksidan av huset, för att lysa upp de inbyggda trädäckets spotlights och ljus på bakaltanens trappor.
5 nya inbyggda lampor i trapporna till bakaltan; 4 nya inbyggda lampor på trapporna upp till framdörren av huset.
Vår 2020 - Ny pergola byggdes på altan vid sidan av huset.
Höst 2019 - Ny Electrolux tvättmaskin.
Sommaren 2016 - Extra förråd byggdes på baksidan.
Våren 2016 - Ny altan på baksidan om ca 50 kvm.
Hösten 2015 - Klädkammare & hall övervåning renoverad. Två sovrum mot baksidan renoverade.
Hela övervåningen är elen jordad i samband med renovering. Led-spottar i sovrummet mot baksidan och klädkammare.
Jordfelsbrytare installerad över el central.
Våren 2015 - Ny altan på framsidan.
Vintern 2014 - Sovrum mot gård nyrenoverat.
2011 - Köket renoverades och nya vitvaror.
Badrummet nere renoverades + värmegolv.
Värmegolv installerad i hallen.
Ny tvättmaskin/torktumlare.
Övriga byggnader Förråd vid entrén samt ett förråd på husets baksida.

Rum

Hall

Stort kök

Tvättstuga

Duschrum 1

Vardagsrum

Sovrum 1

Sovrum 2

Master bedroom

Duschrum 2

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-12-18
Energikonsumtion 437 kWh/m2 år.
Primärenergital 137

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1220
Avgift 6193 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Värme (gäller endast element i hallen) och carportplats. Sopavgift obligatorisk kostnad. Se mer info under drift. Vattenavgift debiteras efter faktiskt förbrukning, avräkning görs i November månad och gäller för efterkommande år. Avgiften sänktes under år 2022 med 10%.
Driftkostnad 28 829 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 5 789 kr
  • Renhållning: 2 040 kr
  • Hushållsström: 21 000 kr

Kostnaden för el är beräknat på 1 750 kr per månad. Renhållning är beräknat på 170 kr per månad. Vattenförbrukning är beräknat på 603 kr per månad.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,9125%
Andel av årsavgift 2,91%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 509 408 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Aspträdet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716420-0474
Gatuadress Otto bondes väg 66
Postnummer 18462
Ort ÅKERSBERGA
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen bildades år 1987 och första inflyttning skedde mars – juni 1990. Namnet Otto Bondes väg kommer av en bonde som hette Otto och hade sina marker här där vi nu bor.
Föreningen består av 43 hus med mellan 2 till 4 rum och kök.
Föreningens ekonomi Inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 43
Antal lokaler 1
Renoveringar Utförda
Ytterdörrar har bytts ut under år 2023.
2021/2022 Takrenovering.
2021: Kontroll av brandsäkerheten av vindarna. Installation av 8 st laddstolpar.
2020: Radonmätning i alla lägenheter
2020: Ny lekplats.
2017: Stamrensning.

Pågående/Kommande
Målning av husen kommer att utföras under 2023
Parkering Till varje bostadsrättslägenhet i föreningen hör en egen carportplats med motorvärmaruttag.
Utöver dessa finns ett antal gemensamma parkeringsplatser avsedda för boende och dess
gäster.
Grundregeln i policyn är att parkering sker i carporten eller på de gemensamma
parkeringsplatserna. Alltså inte på gårdarna framför husen.
Tv och bredband Samtliga bostadsrätter är anslutna till stadsnätet via fiber. IP Only. Föreningen har inget kollektivt abonnemang för kabelTV. Men det finns olika möjligheter att ta emot TV via fiberinstallationen. Läs mer: https://www.brfasptradet.se/it/
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns en lokal som är till för alla medlemmar och den får lånas gratis. Den kan exempelvis användas till privata fester, barnkalas, pingisspel och föreningens gemensamma samvaro

Övrigt

Parkering Till varje bostadsrättslägenhet i föreningen hör en egen carportplats med motorvärmaruttag, ingår i månadsavgiften. Föreningen har även 8 st laddstolpar för elbilar. Kostnad 75kr/mån + 1,50 per kWh. Kontakta föreningen för mer info gällande hyra/kösystem. Utöver dessa finns ett antal gemensamma parkeringsplatser avsedda för boende och dess gäster.
Uteplats Två altaner, nybyggd på framsida & baksida med integrerad belysning. Längs ena husväggen byggdes en fin pergola år 2020.

Dokument

Området

Välkommen till idylliska Margretelund! Här kan du njuta av det bästa av två världar – en lantlig atmosfär samtidigt som du har bekvämt nära till kommunikationer, mataffär och skola/förskola. Området erbjuder en fantastisk livsstil med enkel tillgång till olika faciliteter och naturupplevelser. När det gäller transport är Margretelund mycket väl anslutet. Du hittar busshållplatser i omedelbar närhet, vilket gör det enkelt att ta sig runt i området och komma till närliggande samhällen. Dessutom ligger Roslagsbanan bara två kilometer bort, vilket ger dig möjlighet att enkelt pendla till och från större städer. För de som älskar vatten och bad erbjuder Margretelund en rad möjligheter. Inom promenadavstånd hittar du båtuppläggningar och en underbar badplats vid småbåtshamnen. Breviksbadet, Fiskartorpet och Margretelundsbadet är några av de populära destinationerna där du kan njuta av sol och sand. Naturen runt omkring Margretelund är lika lockande som vattnet. Utforska de omgivande skogarna och njut av avkopplande promenader där du kan plocka svamp och bär. Söraspåret är ett elljusspår som erbjuder möjlighet till jogging eller längdskidåkning beroende på säsong. För familjer med barn finns det flera utmärkta skolor och förskolor att välja mellan. Bergsättraskolan (F-åk 3), Margretelundsskolan (F-åk 6) och Tråsättraskolan (Åk 4-9) är några av de utbildningsinstitutioner som finns i området. Du kan vara trygg med att dina barn får en bra utbildning i närheten av hemmet. I Margretelunds centrum finns ICA Favoriten, en välsorterad mataffär med ett eget bageri och en mycket populär delikatessdisk. Här finns också en pizzeria, restaurang, spelbutik, frisör, apotek och en Husläkarmottagning. Du behöver inte åka långt för att få tillgång till olika tjänster och bekvämligheter. Margretelund är beläget cirka tre kilometer från Åkersberga centrum och utgör ett av Österåkers största bostadsområden. Här finner du en mångfald av bostäder, från små bostadsrätter till imponerande villor vid havet. Du kan hitta en perfekt hemmiljö som passar dina behov och preferenser. Sammanfattningsvis är Margretelund en idealisk plats att bo på. Här kan du uppleva en harmonisk lantlig miljö samtidigt som du har nära till bekvämligheter och naturens skönhet.

Kommunikation

Bussar till Åkersberga centrum, Danderyds sjukhus och Stockholm.

Övrigt

VOHV-BY-MOHV
Området har en hög VOHV-faktor! Denna märkning innebär att även din fyrbenta vän, hunden, har en mycket god levnadsstandard här. Hela Margretelund är omringat av grönområden och promenadstråk för pälsklingen. Skog, öppna ytor och vatten. Här finns Sabelbackens hundrastgård som är ca 2000 kvm. Rastgården är omgärdad av skog och belyst. Här finns både sittplatser och bänkar.

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se