Budgivning pågår

Senaste bud:
5 300 000 kr
Visa historik

Budhistorik

Tidpunkt
Budgivare
Bud
5 300 000
1
15/9 12:40
5 200 000
2
13/9 09:40
5 000 000
1
7/9 16:38

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Lervik, Åkersberga

Hamnvägen 12

Välkommen till Hamnvägen 12 i idylliska Lervik.
Det första som fångar din uppmärksamhet är det oslagbara läget.

Här bor du med vacker vy över sandstrand, bryggor och klippbad intill tomten. Bara promenera ner i badkläder för ett härligt dopp.

Hela två fritidshus samt ett lusthus finns på tomten. Det ena fritidshuset har anor från sekelskiftet och en fantastisk bevarad charm i varsamt renoverat skick. Det andra fritidshuset ”Sportstugan”, som ligger högst upp på tomten, är från 1947. Detta har en härlig öppen spis och stora panoramafönster ut mot havet. Huset har ett pentry (ej anslutet vatten idagsläget), allrum och två sovrum. I anslutning till huset finns ett äldre dass och en verkstad /förråd.

Dessutom har det getts ok till att bygga ett till hus om ca 120 kvm i byggarea med en 1,5-planslösning vilket ger en boarean om ca 180 kvm. Här kan ni skapa ert eget ”Lilla Bullerbyn”. Föreställ dig att forma ditt eget paradis precis intill havet.

Perfekt för er som letar fritidshus, vill bygga nytt för att skapa generationsboende eller få plats med den egna verksamheten. Eller varför inte hyra ut det gulliga sekelskifteshuset till sommargäster?

En oslagbar möjlighet att äga ett fantastiskt sekelskifteshus med en historia som sträcker sig tillbaka till 1922. Detta unika hus är inte bara ett hus, det är en möjlighet att omfamna en livsstil där havet, naturen och den charmiga omgivningen blir din dagliga följeslagare.

Detta sekelskifteshus är ett av de äldsta husen i Lervik och står som en tidskapsel till en svunnen era samtidigt som det har anpassats för det moderna livet. Här är varje hörn genomträngt av karaktär och historia som sträcker sig över generationer.

Tomten är en skatt som är sällsynt i dagens samhälle. Med direkt anslutning till den vackra och välvårdade stranden och känslan av egen strandtomt (ca 100 meter) som sköts av Lerviks samfällighet är detta inte bara ett hem, det är en plats där dina dagar kan fyllas med soliga strandpromenader och uppfriskande dopp i havet.

Med utsikt över det glittrande havet, den välvårdade omgivande naturen och ängen intill som ej är bebyggbar, så kommer din utsikt förbli just det – privat och oförändrad.

Fastigheten är belägen sist vid en återvändsgata och därmed skyddad från genomfartstrafik. Du kommer ostört kunna njuta av en fridfull tillvaro med ljudet från vågor och fågelsång. Den vackra havsutsikten tar andan ur dig och ger dig möjlighet att låta tankarna vandra fritt, medan du kopplar av på verandan eller i trädgården.

Till ursprungshuset från 1922 finns en 3-kammarbrunn med filtrering kopplad (installerad 1994, godkänd av kommunen). I dagsläget finns inget året-runt-vatten aktiverat. Tidigare ägare har haft sommarvatten från den intilliggande gemensamhetsanläggningens vattenbrunn. Vill man koppla in denna igen så kan man få nyttjanderätt (10-årsperiod) för 5000 kr. I somras gjordes en ansökan om att få borra egen brunn för året runt användning som godkänts av kommunen.

Ursprungshuset från 1922 med dess tre eldstäder har genomgått en genomtänkt renovering som bevarar dess karaktär samtidigt som det erbjuder moderna bekvämligheter. Med tidsenliga tapeter och vackra trägolv skapar detta hus en varm och inbjudande atmosfär. Det charmiga lantköket är hjärtat i huset, och från punchverandan kan du njuta av frukost medan solen går upp över hav och äng. Med två sovrum/TV-rum på bottenvåningen och tre sovrum på loftet finns det gott om plats för hela familjen eller gäster.

Trädgården är som en förlängning av det omgivande landskapet. Växtligheten inkluderar äppelträd, krusbär, hallon och fläder. På våren kan du även njuta av dofter från såväl hägg, syren, pion, liljekonvalj och vildkaprifol. Den gamla jordkällaren erbjuder möjligheten att skapa din egen vinkällare eller varför inte för att förvara egengjord saft och sylt.

Underbara natur- och vandringsstråk utmed havet. Här kan du ta en promenad till Lerviks brygga för att sedan ta en härlig båttur med någon Waxholmsbåt till t ex Vaxholm, ut i skärgården eller kanske in till Stockholm.

För mer info kring Lerviks samfällighetsförening och bryggor mm, se gärna:
www.lerviks.se

Sammanfattningsvis är Hamnvägen 12 inte bara ett hem, det är en livsstil. Ett sällsynt tillfälle att äga en fastighet med historia, potential och en oslagbar placering vid havet. Denna pärla i Lervik bjuder in dig att skapa ditt eget paradis, där varje dag blir en påminnelse om naturens skönhet och lugnande närvaro.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 50 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 3 varav 2-3 sovrum
Tomt 2570 kvm
Byggnadsår 1922 /1947
Pris 5 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Exklusivt skyddat läge med vackra vyer över hav och ängar i eftertraktade Lervik!

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Lerviks brygga
Lerviks brygga
Lerviks brygga
Lerviks brygga

Planritning

Planritning
Planritning
Planritning Sportstugan
Planritning Sportstugan
Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hamnvägen 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2-3 sovrum
Boarea 50 kvm. taxeringsinformation Plus sovloft med var sitt fönster, dock ej ståhöjd i dessa utrymmen.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Fastighet Lervik 1:79
Boarea 50 kvm
Byggnadsår 1922 /1947
Vatten & avlopp Kommunalt/enskilt sommarvatten. Enskilt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas och 1-glas
Tak Tegel
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Oljefyllda radiatorer och 4 spisar i olika utföranden
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Renoveringar / åtgärder utförda senaste åren:

Tomten var eftersatt och igenväxt när säljarna tillträdde. Det har röjts otroligt mycket från såväl sly som träd för att få fram en luftigare tomt. Lyckats få fram äldre vattenpump, bärbuskar och ett äppelträd som varit gömda. Grinden vid samfälligheten har tagits fram. Mellan lusthuset och fritidshuset var det högt buskage som skymde havsutsikten som även har röjts.

Invändigt i sekelskifteshuset har detta gjorts:
I rummet med svarta spisen har furutaket spacklats, grundats med prime och målats. Fönsterfoder fönsterbrädor, golvsocklar och dörrfoder slipats och målats. Tapetserats om.
Dörren var skev och gick inte att stänga, vilket nu är åtgärdat. Nytt oljeelement. Kaminen har svärtats in och skyddsplåten på golvet har målats med värmetålig färg som tål 800 grader.

Punchverandan i huset har innertaket spacklats och målats. Fönsterfoder, fönsterbrädor, golvsocklar och dörrfoder har spacklars, slipats och målats. Tapetserats om. Nytt oljeelement.

I rummet vid trappan har väggarna spacklats och målats.

I sovrummet har innertak rivits ner och befintliga taket har spacklats och målats. Fönsterfoder fönsterbrädor, golvsocklar och dörrfoder slipats och målats. På dörren satt en plywoodskiva som rivits ner så den vackra spegeldörren tagits fram. Tapetserats om. Nytt oljeelement.

I entrén har tapet rivits ner och pärlspontsskiva satts upp och väggarna bredvid har målats. Socklar och dörrfodret har målats.

I Köket satt invid murstocken en ” vinylmatta” som rivits ner. Sedan har det slipats, spacklats och målats. Vedspisen har förra ägaren aldrig eldat i. Där har det lagts på en plywoodskiva med plastdelar och använt som avställningsyta. Ytan var otroligt rostig och emaljen förstörd. Genomgått en slipning, målning och svärtning. Samma värmetåliga målarfärg som svarta spisen. Fakeskiva som skulle föreställa kakel har ryckts bort och riktig kakel ditsatt. Stommar o luckor är slipade, spacklade och målade vid diskbänken. Taket är även målat.

Spisen i köket och sovrummet besiktigades i juni/juli. Den svarta kaminen och i sportstugan besiktigades för några år sedan (runt 2020/21).

Spisen i sovrummet är eldningsbar, här behöver man bara få in ett anslutningrör , sedan är det bara att elda.

Vedspisen i köket har fått ok att elda men spjället har rostats fast.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 5 495 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 435 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 418 000 kr
  • Småhusmark: 2 017 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 418 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 4 000 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Driftkostnad 7 688 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Renhållning: 479 kr
  • Hushållsström: 1 359 kr
  • Sotning: 500 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 3 175 kr
  • Övrigt: 2 175 kr

”Övrigt” innehåller vägavgiftskostnad per år. ”Soptömning” inkluderar sommartömning per år för fritidsboende.

Tomt

Tomtarea 2570 kvm
Tomttyp Tomt i två nivåer
Parkering Uppfart med plats för 2 bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Brevik GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Bad och/eller båtanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Österåker Lervik GA:2 ändamål: Vattenförsörjning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Bad och/eller båtanläggning

Planbestämmelser Nybyggnadsförbud (1987-06-30) Byggnadsplan (1962-03-24)

Dokument

Området

Lervik ligger vid Trälhavet, nordost om Stockholm. Det ligger på fastlandet men är en del av skärgården. Från Lerviksudde har man utsikt över farleden in mot Stockholm. Lervik har förbindelse med Waxholmsbåt direkt till Vaxholm och Stockholm eller med SL-buss efter ett par kilometers promenad. Bilvägen är det cirka 40 km in till Stockholm.

Övrigt

I området finns Lerviks Samfällighetsförening (LSF), ”tomtsamfällighetsföreningen” som är en samfällighetsförening med syfte att sköta lerviksbornas gemensamma anläggningar i Lervik i form av grönområden, lek- och badplatser, båtbryggor och byggnader på den allmänna marken och bevaka medlemmarnas gemensamma intressen med avseende på anläggningarna och marken.

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se

Räkna på ditt nya boende