VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Boda, Åkersberga

Bodastigen 6

Välkommen till Boda och till detta unika lösvirkeshus byggt efter egen ritning! På Bodastigen 6 bor ni i direkt närhet med naturen på högt och fritt läge. Tomten erbjuder såväl lekpark som odlingslådor och stora möjligheter att utveckla vidare till ert eget paradis. Utemiljön är i fokus och de stora uteplatserna är byggda i harmoni med berg och natur likväl som träfasaden som är stilrent behandlad med järnvitriol. Uteköket under pergolan är sommarens naturliga samlingsplats, härifrån ser ni barnen leka i lekparken, lekstugan eller på den stora gräsmattan i er egen insynsfria glänta i kanten av skogen. Här njuter ni sommaren igenom på vad naturen ger i form av frukt och bär från från trädgårdens mångfald med så väl äppelträd, körsbärsträd, persikoträd, björnbär, hallonbuskar samt blåbärsris.

+ Dubbelgarage om ca 63 kvm med förråd och loft
+ Centraldammsugare
+ Bergvärme
+ Högt läge
+ Invändig takhöjd på som lägst 2,70 m
+ Fantastiskt tomt för självhushåll
+ Egen lekpark
+ Direktbuss till Danderyd

I huset entré slås ni direkt över de öppna ytorna genom huset. Under trappan finns en smart platsbyggd avhängning. Hela nedre plan har ett gjutet betonggolv vilket ger en elegant rustik känsla och det har dessutom vattenburen värme för behaglig komfort. Belysning finns genomgående i form av integrerade spotlights. Nedre plan är byggt med en helt öppen planlösning där vardagsrum, matsal och kök går i ett för optimala sociala ytor detta med hela 13,5 meter vägg till vägg. Stora glaspartier och flertalet dörrar med fönsterglas som leder ut till altanen med sitt höga läge. På sommaren suddas gränserna mellan ute och inne bort. Köket är välplanerat och har en stor köksö som blir den naturliga samlingspunkten vid matlagning och social samvaro. Något som gör huset unikt är partierna med hela 6,4m i takhöjd i öppning vid matplats/hall. På nedre plan finns även två stora sovrum varav det ena med egen utgång till altanen. Badrummet på nedre plan är elegant med sina granitplattor på väggarna och är utrustat med wc, duschväggar i glas, kommod och spegel med belysning. I linje med köket finns även husets tvättstuga, här finns tvättmaskin, torktumlare, stor bänkyta med vask, många skåp för praktiskt förvaring och hantering av tvätt. Givetvis finns även här en in/utgång för leriga dagar.

Via trappan kommer ni upp till övre plan, vid husets mitt är det öppet till knock och detta ger en fantastisk rymd, på övre våningen hittar ni ett allrum samt 3 stora sovrum alla med fantastisk takhöjd. Badrummet, som uppfördes 2022, på övre plan är utrustat med wc, kommod, spegel med belysning, badkar och dusch. En praktisk klädkammare finns också här uppe.

Garaget är ett rymligt varmgarage med en separat arbetshörna, loft finns till förvaring och ett härligt extra ljusinsläpp med stora fönster.
Elbilsladdare finns installerad. Fastigheten är ansluten till Österåkers Stadsnät (fiber).

Utförda renoveringar och förbättringar:
2024 - Renovering av flera ytskikt på övervåningen
2024 - Inbyggd micro
2023 - Översyn samt reparationer av tak
2022 - Byggt till två sovrum på övervåningen samt byggt om ett tidigare sovrum till badrum
2022 - Solskyddsfilm på nedervåning
2021 - Ny motor till garageport
2020 - Installerat snörasskydd
2020 - Diskmaskin och tvättmaskin
2020 - Utbyggnad av del av altanen där paviljongen står
2019 - Nytt avlopp från Topas, minireningsverk
2018 - Spishäll

Från Bodas lantliga läge med åkrar och hästgårdar så tar det endast 15 minuter med bil att nå Åkersberga Centrum och dess stora utbud. Goda kommunikationer finns via buss bara några 100 meter bort.
Boda präglas av sin natursköna omgivning, med frodiga skogar, glittrande sjöar och öppna landskap. Det är ett område som erbjuder en fridfull tillflykt från stadens hektiska puls. Många fritidsboende har valt att etablera sig här, lockade av den vackra naturen och närheten till skärgården.

Det permanenta boendet i Boda består av en blandning av äldre charmiga hus och moderna bostäder. Här finns ett starkt gemenskapssinne bland invånarna, vilket uttrycks genom olika lokala evenemang och föreningar. Samtidigt erbjuder området goda kommunikationsmöjligheter till Åkersberga centrum och Stockholm, vilket gör det attraktivt för dem som arbetar i staden men föredrar lugnet på landsbygden.
Välkomna!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 178 kvm + 29 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 5 sovrum
Tomt 3602 kvm
Byggnadsår 2011
Pris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bodastigen 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 178 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Boda 1:78
Boarea 178 kvm
Biarea 29 kvm
Byggnadsår 2011
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Lackad plåttak
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Bergvärme

Ekonomi

Taxeringsvärde 4 227 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 3 197 000 kr
  • Småhusmark: 1 030 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 197 000 kr
Värdeår 2011
Summa inteckningar 4 048 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 18 619 kWh/år
Driftkostnad 33 444 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 24 620 kr
  • Vatten/avlopp: 5 858 kr
  • Renhållning: 2 512 kr
  • Sotning: 454 kr

El inklusive elbil

Tomt

Tomtarea 3602 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Förmån: Officialservitut Väg, 0117-99/46.1

Dokument

Området

Boda, beläget cirka 10 km norr om Åkerberga centrum, är ett område i Österåker med en unik mix av fritidsboende, permanentboende, jordbruk och industri. Med sin rika historia lockar Boda både lokalbefolkningen och besökare med sin charm och mångfaldiga atmosfär. Boda präglas av sin natursköna omgivning, med frodiga skogar, glittrande sjöar och öppna landskap. Det är ett område som erbjuder en fridfull tillflykt från stadens hektiska puls. Många fritidsboende har valt att etablera sig här, lockade av den vackra naturen och närheten till skärgården. Det permanenta boendet i Boda består av en blandning av äldre charmiga hus och moderna bostäder. Här finns ett starkt gemenskapssinne bland invånarna, vilket uttrycks genom olika lokala evenemang och föreningar. Samtidigt erbjuder området goda kommunikationsmöjligheter till Åkerberga centrum och Stockholm, vilket gör det attraktivt för dem som arbetar i staden men föredrar lugnet på landsbygden. Jordbruket har en viktig roll i Boda och präglar landskapet med sina åkrar och betesmarker. Boda hyser även en del industriell verksamhet, som bidrar till områdets ekonomi och sysselsättning. Trots detta har man lyckats bevara den harmoniska balansen mellan natur och industri, vilket gör att området behåller sin charm och attraktionskraft. Den rika historien i Boda är tydlig genom de gamla byggnader och platser som finns bevarade. Här kan man utforska historiska sevärdheter. Boda har spelat en betydande roll i regionens utveckling och har en berättelse att berätta för dem som är intresserade av lokalhistoria. Boda är ett område som erbjuder en mångfaldig mix av fritidsboende, permanentboende, jordbruk och industri. Med sin natursköna omgivning och rika historia är det en plats som lockar både lokalbefolkningen och besökare. Här kan man uppleva lugnet på landsbygden samtidigt som man har närhet till stadens bekvämligheter och skärgården. Flera stall inom gångavstånd för hästägare Närhet till fina badsjöar (Gångavstånd till badstrand vid Ruggen) Här bor ni naturnära med närhet till bland annat Dyviks Marina: https://www.dyvik.se och Åsättra Motorcross klubb: https://asatramk.se

Kommunikation

Kommunikation till Åkersberga Centrum, Norrtälje med omnejd finns via Buss.

Övrigt

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se