Norrängen, Huskvarna

Hagstensgatan 12A

Möjlighet till snabbt tillträde finns!

Brf Norrängens byggnader var på 1950-talet arkitektoniskt nytänkande och än idag lockar de till en närmare bekantskap med bostäderna innanför tegelfasaderna. På Hagstensgatan 12 A hittar du denna fin-fina 1,5:a där ursprungskänslan dröjer sig kvar. Lägenheten fick ett ansiktslyft och en optimering av planlösningen 2017, dock med varsam hand som lät de där charmiga 50-talsdetaljerna bestå.

På 41 kvadrat ryms allt som du kan tänkas behöva i det lilla hushållet. Smarta förvaringslösningar samt sovrum i den inbyggda sovalkoven gör att övriga ytor kan agera umgängesplats för hela kompisgänget. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar ytterligare till den sociala känslan. Utsikten mot Vättern är slående i hela hemmet, helt klart en häftig känsla att sitta i sängen och titta ner mot vattnet. I badrummet saknas dock fönster så där får du vara helt ifred. Balkongen är i modell större och under sommaren blir detta som en naturlig förlängning av ditt vardagsrum, här smyger solen sig fram på förmiddagen för att stanna ända fram till kvällen. Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd som gör plats för det som inte ryms i lägenheten. Stort plus i kanten för välskött förening med fina gemensamhetsanläggningar.

Området ger dig en perfekt blandning av natur och stad. I ditt direkta närområde finns pizzeria, badplats i Brunstorp och fina promenadstråk. Bussen går med bra avgångstider från närliggande stationen Grännavägen och tar dig hela vägen in till Jönköping, eller Gränna för den delen om du väljer att åka åt andra hållet. Till centrala Huskvarna tar en promenad cirka 20 minuter, väljer du cykeln är du där där på några minuter. Cykelvägen sträcker sig dessutom hela vägen till Jönköping för dig som vill få vardagsmotion.

Sammanfattningsvis en bostad med det lilla extra som passar utmärkt som förstabostad!

Visningar sker löpande.

Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 41 kvm
Avgift 2306 kr/mån
Rum 1,5
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1951-1952
Pris 1 200 000 kr

Ansvarig mäklare
Julia Stael von Holstein
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Fantastisk balkong med sjöutsikt!

Planritning

Julia Stael von Holstein

Julia Stael von Holstein

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hagstensgatan 12A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 41 kvm.
Hiss Nej

Byggnad

Boarea 41 kvm
Byggnadsår 1951-1952
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkommen in i hallen där ytterkläderna kan hängas av direkt till höger. Plats för hallmöbel med sitt- eller förvaringsmöjlighet. Infällda spotlights ger fin belysning. Mörkt golv kombineras med ljusa väggar.

VARDAGSRUM

Från hallen nås bostadens vardagsrum. Här finns gott om rum för soffa med tillhörande möblemang samt exempelvis en kontorshörna. Infällda spotlights ger ett fint ljusflöde. Mörkt golv kombineras med ljusa väggar.

KÖK

I köket möter klassiska 50-talsluckor vitt kakel och arbetsbänk i trä. Delvis öppen förvaring ger en klassisk känsla och ett extra djup. Utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn samt fläkt. Mörkt golv kombineras med ljusa väggar.

ALKOV

Sovalkoven har en platsbyggd säng samt förvaring i såväl väggfasta skåp som lådor. Tack vare fönster samt glasad dörr blir detta som ett rum i rummet. Mörkt golv kombineras med ljusa väggar.

BADRUM

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte och känns fortfarande fräscht. Utrustat med duschkabin, wc, tvättställ samt handdukstork. På golvet ligger ljus klinker och väggarna är kaklade med blå detalj.

BALKONG

Sist men inte minst: bostadens balkong! Här ryms ett större utemöblemang samt exempelvis odling för den med gröna fingrar. Fantastisk utsikt mot både småbåtshamnen och Vättern. Här kan du njuta av sol större delen av dagen. Vill du förlänga säsongen ytterligare är det fullt möjligt att glasa in balkongen på egen bekostnad.

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8-2043-2-169-3 i HSB Brf Norrängen
Pris 1 200 000 kr
Avgift 2306 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten och tv.
Driftkostnad 3 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 2 400 kr

Andel i förening 0,31251%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Norrängen
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 726000-3509
Epostadress brfnorrangen@gmail.com
Hemsida http://www.brfhsbnorrangen.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningens fastigheter Vetekornet 2 och Kroatorpet 2 bebyggdes 1951-1952. Flerfamiljshus Hagstensgatan 3, 5 och 12 samt Strandvägen 14, 16 och 18. 6 radhuslängor med adress: Hagstensgatan 1 - 2, 4, 6, 8, 10 och 12. Allt som allt 12 bostadshus med 58 uppgångar.
http://www.brfhsbnorrangen.se/

GEMENSAMHETSLOKALER:
2 övernattningsrum på Strandvägen 14 som kan hyras för 150 kr/natt. Rummen är utrustade med kaffebryggare, kylskåp och gemensamt duschrum och toalett. Det finns tre bäddar i vardera rum med madrass, täcke och kudde.

Gym med bastu och dusch (Strandvägen 16). Kostnad per år för att utnyttja bastu och gym: 500 kr/år. Då ingår en tag. Vill man sedan i sin familj ha flera tagar så kan man köpa till extra tagar för 100 kr/st (det är då en engångskostnad för dessa).

Fritidslokal som är utrustad med diskmaskin, kyl och frys samt porslin, glas och bestick för 60 personer. Kan hyras för 200 kronor/dygn. Finns i källarplanet på Strandvägen 18

Tvättstugor i alla flerfamiljshus

Till varje lägenhet i flerfamiljshusen finns förråd i både källare och vind.
Till varje lägenhet i radhusen finns förråd i källare.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 214
Antal lokaler 5
Renoveringar GJORDA RENOVERINGAR
Fönsterbyte 1996
Stambyte 2000-2004
Balkongrenovering 2010/2011
Markanläggning och sanering av mögel i garage 2012
Markanläggning, Totalrenovering av samtliga radhuskällare, ny belysning samtliga trappuppgångar, målning och belysning i samtliga garage 2013
Ny ledbelysning i och utanför entréer 2014
Ny belysning i trapphus och källare 2015
Uppfräschning av tvättstugor, övernattningsrum, fritidslokal samt motionsrum. 2016/2017
Nya källardörrar på radhusen 2017
Genomgång av samtliga skorstenar och tak 2017
Nya kulvertar, nya fjärrvärmecentraler, nya sopstationer 2018
Nya vinds- och källardörrar, trädgårdsunderhåll 2019
Takbyte radhus 6-10

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Indragning av fiber
Fortsättning Takbyte radhus 1-5
Laddstolpar för el
målning trapphus - inom några år
elsanering - beslut ej taget ännu
Parkering 56 garage längs med Hagstensgatan och Strandvägen/E4:an. Separat kö. Kostnad 250 kr/mån. From 1 juni 2021, 375 kr/mån 86 parkeringsplatser bl.a. längs med Hagstensgatan och Grännavägen. Separat kö. Utan elstolpe 100 kr/mån & med elstolpe 140 kr/mån. From 1 juni 2021, 150 kr utan elstolpe och 210 med elstolpe.
Tv och bredband Avtal med Comhem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband kan tecknas separat med hastighet upp till 500 Mbit/s
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Beläget norr om och i anslutning till Huskvarna. Hit kommer man smidigt via motorvägen med en avfart i närheten, stadsvägarna Strandvägen eller Grännavägen, eller gång och cykelbanan längst med vattenbrynet. Beläget precis vid Vätterns kant med fantastisk utsikt.

Närområde

I närområdet finns tempererat utomhusbad, båthamn, förskola ,skola 1-6 och gym. Trevliga vandringsleder med utsiktspunkt uppe i Huskvarnabergens naturreservat, stor motionsanläggning med motionsspår och skidspår, utflyktsmål såsom Kroatorpet och Brunstorps gård.

Kommunikation

Närliggande busshållsplatser där busslinje 71, 101 & 121 stannar.

Parkering

Fri parkering på gatorna.

Räkna på ditt nya boende