Högaholm, MALMÖ

Kvartettgatan 40

Kommande försäljning - Anmäl gärna erat intresse redan idag!

Nu kan vi med stort nöje presentera denna fyrarummare med en härlig uteplats i västerläge! Genomgående lägenhet som har totalrenoverats med smakfulla och påkostade materialval för dig som vill flytta rakt in. Här erbjuds ni en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum och i direkt anslutning den inglasade balkongen samt uteplatsen. Allt detta ger optimala ytor för sociala tillställningar och tillsammans med de stora fönsterpartierna som ger rikligt med ljusinsläpp skapas här en mycket fin atmosfär. Vidare erbjuder bostaden tre bra sovrum, modernt och stilrent badrum med badkar, gäst-wc samt walk-in-closet. Perfekt för den lilla familjen!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 97 kvm
Avgift 6296 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1971
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Totalrenoverad marklägenhet med härlig uteplats i väster på hörnläge!

Utsikt

Utsikt
Utsikt

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kvartettgatan 40

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 97 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Allmänt

Moderna och stilrena materialval genomgående i hela lägenheten samt med fint grått laminatgolv som även detta är genomgående för ett enhetligt intryck. Ljusa och fina kulörer som inger rymd i lägenheten. Här kan vi inte annat än trivas!

Hall

Vi välkomnas av en stor och öppen hall som direkt leder oss in till de stora öppna ytorna i vardagsrummet. Från hallen nås bostadens samtliga rum och klädkammaren för smidig förvaring.

Kök & Vardagsrum

Vardagsrum och kök smälter harmoniskt samman i öppen planlösning - en naturlig plats för familjen att samlas på. Ljusa kulörer i köket matchas smakfullt med de ljusa väggarna och fina laminatgolvet. Här ges plats för både soffgrupp, större matplats om 6-8 personer och annat möblemang om så önskas. Stora fönsterpartier ger rikligt med ljusinsläpp och skapar en härlig atmosfär i lägenheten. Utgången till den härliga inglasade balkongen och uteplatsen sker direkt från vardagsrummet.

Modernt och stilrent kök i ljusa kulörer. Köket erbjuder generösa arbets- och förvaringsytor tack vare den välplacerade köksön. Köksinredningen består av gråa skåpsluckor som samspelar väl med den vita bänkskivan och stänkskyddet i vitt kakel. All utrustning är integrerad för en stilren känsla och består av mikrovågsugn, ugn, spishäll, spisfläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

Sovrum

På andra sidan bostaden har vi alla tre sovrummen. Ett större master sovrum som ligger längst ner i hallen samt ytterligare två bra sovrum. I master sovrum har vi vita väggar, och de andra två rummen har ljusrosa samt greige på väggarna.

Badrum

Modernt badrum med lyxiga materialval så som stora ljusa kakelplattor och klinker med marmormönster. Utrustningen består av badkar, handfat med kommod, spegel samt toalettstol. Här har vi även ett fönster som möjliggör smidig vädring.

Gäst-wc

Praktisk gäst-wc i anslutning till hallen, även denna i ljusa och moderna materialval. Utrustning består av handfat med underskåp, spegel samt toalettstol.

Walk-in-closet

Via hallen når vi en walk-in-closet för praktisk förvaring.

Balkong & Uteplats

Här erbjuds ni både en inglasad balkong och en härlig uteplats, båda i västerläge med eftermiddagssol. Här finns det utrymme för både matgrupp, loungedel, grill mm. Perfekt för sena sommarkvällar med familj och vänner. Uteplats vetter ut mot föreningens välskötta och grönskande innergård!

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2019-02-15
Energikonsumtion 164 kWh/m2 år.
Primärenergital 203

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208022006-0375
Pris 1 995 000 kr
Avgift 6296 kr/mån
Kommentar inkl. vatten och bostadsrättstillägg (obligatoriskt tilläg om 1 293 kr/mån tillkommer avseende värme, bredband och hyra för uteplats). Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån faktisk förbrukning med individuell mätning. Total månadsavgift inräknat obligatoriskt tillägg: 7 589 kr/mån.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,20511%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 22
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-9942
Gatuadress Box 8057/Riksbyggen S Skåne
Postnummer 20041
Ort Malmö
Epostadress conny.andersson@riksbyggen.se
Hemsida http://www.mhus22.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Malmöhus 22 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967, inflyttning skedde 1971-1972. I föreningen finns 590 bostadsrättslägenheter, samt 1 hyreslokal, på adresserna Serenadgatan 1-30 samt Kvartettgatan 4-56. Lägenheterna är fördelade på 4 höghus (17 våningar) med 80 bostadsrätter i varje plus 15 trevåningshus med vardera 3 trappor och 18 bostadsrätter per hus. Föreningen innehar marken med tomträtt. Ny tomträttsavgäld började gälla 2013 och sträcker sig oförändrat fram tom 2023-01-01. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje byggnad. I låghusen är tvättstugan placerad på markplan där det finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel och strykhörna.

I föreningen finns även bra möjligheter till en aktiv fritid. Boulebanan som ligger centralt på kullens sydsida intill Förskolan.
Dartlokal i höghus nr 24 och styrketräningslokal i höghus nr 30, båda i entréplan. Fritidsverksamheten är till för medlemmarna och är kostnadsfritt.

För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, och även en bollplan som ligger relativt centralt i området.
Föreningens ekonomi Föreningen har höjt grundavgiften med 2% from 2022-01-01. Avgiftshöjningen beror på bland annat relining, spolning av avloppsstammar, PCB-sanering och uppdatering av taggsystem. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.
Antal lägenheter 590
Renoveringar 2012 vattenstammarna i höghusen byttes ut. Avloppsstammar i höghusen samt vatten- och avloppsstammar i låghusen är original.
2014-2015 Fönster/balkongdörrar byttes.
2015 Uppvärmning, fjärrvärme och värmeåtervinning sågs över och värmeåtervinning installerades i höghusen. Samt byttes värmeväxlare för låghusen i två undercentraler.
2016 Målning och ny belysning i undercentraler för låghus. Målning av vindar i höghus och byte av massiv dörr.
2014-2017 Fasad renoverades (ny puts och tilläggsisolering) på höghusen.
2017 Underhållsspolning av avlopp på alla 590 lägenheter, köksstick, badrumsstick, gästtoalettsstick utfördes under november.
Ny takpapp på alla 15 låghusen, arbetet avslutades augusti.
2018 Hissar renoverades.
2019 5 miljöhus färdigbyggda februari. Tvättning och målning av lekplatser utförda.
Radonmätning och markprover tagna i området på PCB.
2019-2020 Renovering av hissar färdigt, man gjorde bl. a. byte till växellös hissmaskin och nya korgdörrar. Målning av tvätthallar och oljeavskiljare installerat i 3 tvätthallar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar PCB sanering i marken, möte med miljöförvaltningen och sedan beslut om sanering. Mer information kommer när föreningen vet vidare åtgärd.
Föreningen planerar att utföra en relining av bottenavfallsledningar/liggande stammar årsskiftet 2021-2022 samt spolning av stående stammar tillhörande samtliga lägenheter. Mer information kommer från föreningen när vidare beslut tagits.
Elstammar- ca år 2024 enligt underhållsplanen planeras elsystem/elstammar eventuellt bytas.

För mer information om kommande eller utförda renoveringar se vidare i årsredovisningen alternativt på föreningens hemsida.
Parkering Föreningen har 473 p-platser (60 kr/mån) och 287 garageplatser (225 kr/mån) samt 9 MC platser på (ca 138 kr/mån) till uthyrning. Kö varierar beroende på vilket garage/område den boende är intresserad av. Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på tre platser inom området, kostnad 3:-/tim max 3 tim. I övrigt finns gratis parkering i närområdet på gatorna.
Tv och bredband Bredband: FiberLAN ViaEuropa (1000/1000 Mbit/sek) 99kr/ mån -obligatoriskt tillägg på avgiften. IP-telefoni kan anslutas via bredbandsnätet. Kabel-TV: Comhem (basutbud ingår i avgiften).
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt GEMENSAM EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras kvartalsvis med en eftersläpning på 4 månader. Medlemmen betalar avin månadsvis i efterskott för förbrukad el samt en administrationskostnad om 23 kr/mån. Ett engångsbelopp för inläsning av el tillkommer om 309 kr/år.

Styrelsen uppmanar de boende att inför renovering anmäla detta till föreningen och styrelsen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.mhus22.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Högaholm är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Högaholm är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Högaholm kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende