Borgmästaregården, Malmö

Albinsrogatan 29

Kommande försäljning - anmäl erat intresse redan idag!

Varmt välkomna till denna ljusa och väldisponerade trea på eftertraktade Borgmästaregården! På tredje våningen finner vi denna genomgående lägenhet som erbjuder en stor inglasad balkong i söderläge med föreningens fina innergård som utsikt. Här erbjuds ni separat kök med goda arbets- och förvaringsytor med utrymme för en matplats om 4 personer, väl tilltaget vardagsrum med bra sällskapsytor, plats för större soffa samt matgrupp om 4-6 personer. Vidare har vi två välplanerade sovrum som ligger på var sida av bostaden, ljust och fräscht halvkaklat badrum samt en stor och praktisk walk-in-closet med ingång både från sovrummet och hallen.

Vi befinner oss i ett lugnt bostadsområde beläget mitt i Malmö. Härifrån är det inte långt till något, alla bekvämligheter så som mataffärer, shoppingcenter, city, Pildammsparken, stadion, skolor och bussförbindelser ligger på kort promenad- eller cykelavstånd samtidigt som man har nära till Inre Ringvägen samt påfart till motorvägen! Perfekt läge, här kan man inte annat än trivas!

Föreningens andelstal:
Andelsprocent: 0,3202%
Andelsprocent kapital: 0,3202%
Andelsprocent årsavgift: 0,31939%

Avgift bostad: 4 056 kr
Obligatoriska tillägg: 677 kr avser uppvärmning

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 74 kvm
Avgift 4056 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1966
Pris 1 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Genomgående trea med inglasad söderbalkong på eftertraktat läge!

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Albinsrogatan 29

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 74 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 74 kvm
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft), inspekterad 2020-06-02

Rum

Hall

Vi välkomnas av en stor och rymlig hall som ger god plats för avhängning och lite extra förvaring. Härifrån nås även den stora walk-in-closet. Väggarna är klädda med ljus tapet och på golvet ligger tegelfärgad klinkers.

Kök

Mycket välutrustat och praktiskt kök i full höjd som erbjuder gott om arbets- och förvaringsytor samt all tänkbar utrustning. Köksinredningen består av fina luckor i ek, bänkskiva i grå laminat och stänkskydd i tegelfärgat kakel som matchar fint med den tegelfärgade klinkersen på golvet som vi har även i köket. Utrustningen består av spis, spisfläkt, kyl/frys, diskmaskin, integrerad mikrovågsugn samt integrerad ugn. Alla vitvaror är i borstat stål för en enhetlig känsla. Väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst till ytan och erbjuder gott om plats för större soffmöblemang, mediamöbel samt matplats om 6-8 personer. På golvet vilar fin originalparkett och väggarna är vitmålade samt med vit/grå mönstrad fondtapet.

Sovrum

Det första sovrummet nås genom vardagsrummet. Här ges plats för en större dubbelsäng samt extra förvaringsmöbel. Härifrån når vi en stor walk-in-closet som erbjuder generöst med förvaringsutrymme. Väggarna är vitmålade samt med vit/svart mönstrad fondtapet och på golvet vilar ekparkett.

Sovrum

Det andra sovrummet nås från hallen och även här ryms större dubbelsäng samt extra förvaringsmöbel. Bra förvaringsmöjligheter tack vare de inbyggda garderoberna. Härifrån når vi även den härliga balkongen.

Badrum

Ljust och fräscht halvkaklat badrum med badkar i ljusa kulörer. Utrustningen består av handfat, toalettstol samt badkar.

Balkong

Stor och härlig inglasad balkong som nås genom sovrummet. Vänd i solsäkert söderläge med föreningens härliga grönskande innergård som utsikt!

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-06-02
Energikonsumtion 125 kWh/m2 år.
Primärenergital 155

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208017003-0293
Pris 1 895 000 kr
Avgift 4056 kr/mån
Kommentar inkl. vatten, värme, kabel-tv och internet (1000/1000 Mbit/s). Tilkommer obligatoriskt tillägg avseende uppvärmning.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus nr 17
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-8316
Gatuadress Albinsrogatan 23
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Malmöhus 17 är en äkta förening som bildades 1969. Föreningen består av tre stycken trevåningshus och två stycken åttavåningshus, innehållande totalt 312 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Bostadsrättstillägg ingår och tecknas av föreningen. Observera att du som köpare ska ha en vanlig hemförsäkring dock.
För med information besök föreningens hemsida: www.malmohus17.se

HUSETS SKICK
Genomförda renoveringar:
- 2020 Renovering av lokaler i föreningen
- 2020 Renovering av hissar och hisschakt med utbyggnad till entré. Hissarna går hela vägen ner till markplan i höghusen.
- 2018/2019 (klart november 2019) Byte av tappvattenstammar och elstammar (ny central i varje lägenhet). Alla lägenheter har nu fått möjlighet att koppla in 3-fas.
- 2016 Nybyggt miljöhus
- 2015 Renovering av hela värmesystemet för att bl.a. uppnå en bättre fördelning av värmen
- 2014 Tvättstugor
- 2012 Brandvägar för räddningtjänsten
- 2012 Obligatorisk ventilationskontroll
- 2011 Installation Digital-tv
- 2011 Installation individuell elmätning
- 2010 Installation bredband och IP telefoni
- 2006 Fönster
- 2000 Balkonger

Pågående renoveringar:
Relining av avloppsstammar

EL
Fr.o.m. 2010-07-01 är föreningen ansluten till gruppinköp av el. Detta innebär att vi tillsammans nu köper in el betydligt billigare än vad man som enskilt hushåll skulle kunna gjort. Man beräknar en besparing per år på c:a 1200-1500 kr. i snitt per hushåll. Varje hushåll betalar för sin egen förbrukning och faktureringen sker via hyresavin.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 5% 2022. Föreningens låneskuld enligt senaste årsredovisning uppgick till 4065kr/kvm.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgiften om 2,5 % av ett prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp. Båda betalas av köparen.

PARKERING
Det finns 87 st garageplatser samt 200 st parkeringsplatser utomhus. För närvarande är det lång kö till garageplats. Garageplats: 285 kr/månad. Utomhusplats: 140 kr/månad. För att reservera en parkeringsplats eller ställa sig i kö till garageplats, maila styrelsen@malmohus17.se

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen är ansluten till bredband och IP-Telefoni via NetAtOnce. 1000 Mbps (1000/1000) bredband ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Det finns tvättstugor i källaren i varje hus. För att boka tvättid låser man fast sin tvättkolv på tavlan bredvid tvättstugan.
Det finns allhobbyrum, fasta hobbyrum samt fritidslokal. Cykelrum finns i källaren.

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida 2022-01-11. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja

Dokument

Området

Borgmästaregården är ett populärt område i centrala Malmö. Området sträcker sig från Stadiongatan ner till John Ericssons väg. Området består endast ett par stora bostadsrättsföreningar. Området är väldigt populärt bland såväl yngre personer som barnfamiljer och pensionärer. Det finns många anledningar som gör att Borgmästaregården är så omtyckt av de boende, men högt upp på mångas lista finns närheten till Pildammsparken. Bor du på Borgmästaregården så tar du dig bara på ett par minuter ner till parken för en promenad, löptur eller picknick. Är du en inbiten MFF-supporter så räcker det att du lämnar lägenheten ett par minuter innan avspark då Eleda Stadion ligger precis intill området.

Närområde

Bor du på Borgmästaregården så har du ett stort utbud av butiker och närservice. På området finns bland annat en vårdcentral, restaurang och skola. Apotek, systembolag och mer shopping finner du på närliggande köpcentrum Mobilia. På Stadiongatan i anslutning till Borgmästaregården så ligger Malmös största Coop-butik.

Kommunikation

Bor du på Borgmästaregården så bor du nära ett flertal busstationer och bara på ett par minuter med cykel tar du dig till Triangeln och Södervärn. Du kan därför vara på Malmö C på under 20 minuter - både ifall du tar cykeln hela vägen eller väljer att stanna till vid Triangeln och ta tåget resten av vägen. Närheten till inre ringvägen och kommunikationen ut och in i Malmö är ett stort plus för de flesta med bil.

Parkering

I området finns fri parkering och vidare möjlighet för parkeringsplats och garageplats i föreningarna.

Räkna på ditt nya boende