Visningar

Hisings Backa, Hisings Backa

Båtsman Kapers Gata 44

På ett av områdets bästa lägen ligger denna trevliga gavellägenhet med radhuskaraktär.
Med närhet till lekplatser och fina promenadområden är detta en utmärkt bostad för en barnfamilj.
Lägenheten som ligger i markplan har två uteplatser med morgon- och kvällssol, samt gräsmatta på tre sidor.
Hela bostaden genomsyras av härliga ljusinsläpp, goda förvaringsmöjligheter och bra planlösning.

Välkomna att höra av er!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 77.4 kvm
Avgift 5331 kr/mån
Rum 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1990
Pris 2 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Rebecca Elf
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 35
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Gavellägenhet med radhuskaraktär!

Rebecca Elf

Rebecca Elf

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Båtsman Kapers Gata 44

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 77.4 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 77.4 kvm
Byggnadsår 1990

Rum

Hall

Här välkomnas du av en ljus hall med bra yta och förvaringsmöjligheter. Det finns även en rymlig garderob.

Kök

Hemtrevligt och ljust kök som erbjuder bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Plats för större matgrupp för fyra till sex personer.
Utrustningen består av kyl & frys, ugn, spis och diskmaskin. Från köket når man den ena altanen med plats för matgrupp och grill.

Sovrum 1

Intill köket ligger idag ett barnrum med stor klädkammare. Rummet kan även användas till hemmakontor eller gästrum.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp. Här finns det plats för soffgrupp och annat möblemang. Här finner man även en halvvägg som är uppsatt som en avdelare. Perfekt för kontor, barnrum, läshörna eller vad som önskas. Om man vill ta bort väggen för att öppna upp så går det utmärkt.

Från vardagsrummet finner du utgången till den stora härliga träaltanen med bra avskärmning från omgivningen. Här får man plats med exempelvis loungemöbler.

Sovrum 2

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Sovrummet har fem inbyggda garderober så det finns gott om förvaringsmöjligheter.

Förråd

Till bostaden tillhör det ett förråd om tre till fyra kvadratmeter som är värmeisolerat. Det ligger precis i anslutning till entrédörren.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-01-10
Primärenergital 57

Ekonomi

Lägenhetsnummer 20
Pris 2 895 000 kr
Avgift 5331 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår garage, sophämtning, kabel-tv samt vatten a´conto.
Driftkostnad 10 584 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 10 584 kr

El & nätavgift ca 882kr/ månaden som inkluderar värme och varmvatten. Driftkostnader kan variera beroende på förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,60889%

Förening

Föreningsnamn BRF Matrosen
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716444-5871
Gatuadress Båtsman Kapers Gata
Epostadress info@matrosen.se
Hemsida https://matrosen.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Susanne Lundberg
Telefon Kontaktperson 0706-238445
Allmänt om föreningen BRF Matrosen ligger i Backatorp omgiven av skog och strövområden. Föreningen består av 150 lägenheter fördelade på flerfamiljshus och småhus. Fastighetens adress är Plockerotegatan 201-393 och Båtsman Kapersgata 4-110.

I månadsavgiften ingår garage, sophämtning samt kabel-tv från Tele2. Vattenavgift tving moms, avräkn. kr/år 144 sek + moms 36 sek.
Föreningens ekonomi Avgiftshöjning skedde 2022-01-01.
Antal lägenheter 150
Renoveringar Genomförda renoveringar och underhållsarbeten 2015- Byte av alla garageportar samt utomhusbelysning i området 2015- Plåtdetaljer sågs över samt målades/bytes ut 2016- Besiktning av dörrar, fönster och balkonger 2016- Tvätt av utsatta fasader 2016- Byte av samtliga fönsterbleck 2016- Rensning av hängrännor 2017- Rengöring och skyddsmålning av samtliga tak 2017- Montering av snörasskydd 2017- Byte av paneler och vindskivor på utsatta gavlar gård 2017- Reparation av husets "midja" 2020- Yttertak, översyn och byte av trasiga pannor. Fasad/gavlar, besiktning och åtgärder av ev skador samt målning. Byte av altandörrar. Garage, förrådsutrymmen samt soprum, byte av panel och målning. Byte av 3 värmepumpar. Besiktning av lekplatser.
Parkering Alla bostäder har garage i länga med timer för motorvärmare och motordriven port. Det finns 88 avgiftsfria besöksparkeringar i området. Det finns tre elladdstationer för bil på gård två och det planeras för ytterligare tre mellan gård sju och åtta.
Tv och bredband Ansluten till kabelnät Tele2, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Internet via Tele2, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja/hyra en föreningslokal. I föreningslokalen finns samlingslokal och föreningsexpedition.
Övrigt Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Till varje lägenhet på markplan hör ett skötselområde (markområde) som innehavaren disponerar för planteringar och gräsmattor samt ansvarar för att sköta och underhålla på egen bekostnad. Vid överlåtelse övertar köparen ansvaret från säljaren för planteringar och allt övrigt inom och i omedelbar anslutning till skötselområdet (häckar, staket, stödmur, mm) som anlagts av tidigare innehavare.

Föreningen är mycket välskött och stabil. Styrelsearbetet genomsyras av ett stort engagemang. För att förbättra trivseln och bygga gemenskap bland föreningens medlemmar, anordnas återkommande städdagar och olika arrangemang. Brf Matrosen strävar efter att i så stor utsträcknings som möjligt hålla kostnaderna låga för skötsel och drift av föreningen. Medlemmarna själva sköter bla gräsklippning och vinterväghållning. För ytterligare information se årsredovisningen. Besök gärna föreningens hemsida: http://matrosen.se/

Föreningen accepterar endast fysisk person som medlem vid förvärv av bostadsrätt. Föreningen accepterar delat ägarskap: makar, sambor, förälder och myndigt barn. Högst två (2) delägare per bostadsrätt.

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2021-12-22.

Dokument

Området

Stadsdelen Backa har idag ca 24 000 invånare och består av blandad bebyggelse. Äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/ 70-talet, nya villaområden och bostadsområden i både Skogome och Backa. Stadsdelen står inför ombyggnad och tillbyggnad av området Selma Lagerlöfs torg med omgivning. Förändringen kommer ge hela stadsdelen ett rejält lyft och ge en helt annan stadsbild än idag. Det planeras för 200 studentbostäder, 600 hyres/bostadsrätter, radhus, vårdcentral, bibliotek och även en idrottshall under första etappen. Förskolor, skolor och fritids finns det ett stort utbud av för alla åldrar i stadsdelen.

Närområde

Sporthallar, motionsslingor, gym, fotbollsplaner och golfbanor finns i stadsdelen. I det nybyggda Selma Lagerlöfs Center på Selma Lagerlöfs torg så finner man bland annat kulturskolan med många aktiviteter och bibliotek.

Området erbjuder ett stort utbud av shopping. På Backaplan hittar man mataffärer, klädaffärer, systembolag och sportbutiker. Bäckebol Homecenter ligger inte långt bort och här finns bland annat IKEA, Bauhaus, Media Markt med flera. Selma Lagerlöfs torg har småbutiker, mataffär, apotek och restauranger.

Kommunikation

Använder man bil är det nära till E6:an och föredrar man kollektivtrafiken så finns det mycket goda kommunikationer. Det finns även många bra cykelstråk i området.

Räkna på ditt nya boende