Visningar

Söndag 5 December KL: 13:00 - 13:45 Välkommen på visning! Boka din ankomsttid på MOHV.se, anmälan krävs. Boka
Torpa/Söder, JÖNKÖPING

Gröna gatan 6

Centralt belägen utmed lugna Gröna gatan hittar vi denna trevliga trerummare två trappor upp med västerbalkong mot en lugn och luftig innergård. Härifrån har Ni gångavstånd till skola, butiker och restauranger samt flera grönområden. Häng med in!

"Jag föll för lugnet mitt i stan och en lugn innergård."

Innanför entrén möts vi av en hemtrevlig bostad med effektiv planlösning. Klädkammaren är tillgänglig från hallen och den luftiga matplatsen intill köket skapar en tacksam praktikalitet i vardagen. Rymligt vardagsrum med holländskmönstrad ekparkett som ges ett härligt lyster tack vare det stora ljusinsläppet. Under somrarna finns mycket goda chanser till härligt balkongmys. På den välskötta innergården hittar vi sittgrupp och grillplats tillgängligt för alla medlemmar. Förutom närheten till det mesta så erbjuder även området flertalet busslinjer, otroligt praktiskt!

"Köparen kommer bland annat få uppleva en riktigt modern tvättstuga."

BRF Kronan i Jönköping är en förening som förvaltas både tekniskt och ekonomiskt av HSB. I månadsavgiften på 3 829kr ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, bredband med fiber samt telefoni och ett TV-utbud från Com Hem. Tillgängligt finns 54st parkeringsplatser som fördelas via kösystem. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. Under åren har det utförts flertalet renoveringar och underhållsåtgärder för att följa denna.

Låt nu inte det här chansen glida dig ur händerna utan lämna gärna en intresseanmälan till visning via hemsidan, så hör jag av mig!
Vem vet, detta kanske kan bli just ditt drömhem?

Maybe it's time to MOHV?

(Uppgift om bostadens area baseras på säljarens och föreningens uppgifter. Av olika skäl kan arean vara felaktig och den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning).

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 71.5 kvm
Avgift 3829 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 1957-1959
Pris 2 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Marcus Privén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 75
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Central trea med västerbalkong på Torpa/Söder!

Planritning

Marcus Privén

Marcus Privén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gröna gatan 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 71.5 kvm.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 71.5 kvm
Byggnadsår 1957-1959
Fönster 3-glas & 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft med återvinning
Övriga byggnader Föreningen har tre gemensamma tvättstugor utrustade med moderna tvättmaskiner, torktumlare, mangel & torkrum. Till lägenheten hör ett förråd beläget i källarplan.

Rum

ENTRÉ

Välkommen in! En ljus entré följt av en längre hall som leder oss in i bostaden. Yta för avhängning direkt till vänster, annars finns klädkammaren tillgänglig runt hörnet. Entrén har ljusa väggar med ett mörkare klinkermönstrat laminatgolv och hallen mörkgråa väggar med ett ljusare laminatgolv som mynnar ut till matplatsen.

BADRUM

Angränsar till hallen direkt till höger. Nuvarande ägare har valt att uppdatera utrustningen. Här finns en dusch med glasväggar, handfat med svart kommod, spegelskåp med spotlights samt en toalett. På golvet ligger terrakottafärgad klinker och väggarna har vitt kakel med terrakottafärgade detaljlister.

SOVRUM 1

Intill matplatsen når vi det större sovrummet med plats för dubbelsäng och garderober. Ljusinsläpp från tvådelat fönster i öst. Ljus parkett på golvet och väggarna är ljusgrå med mörkare fondvägg.

KÖK/MATSAL

Vägg i vägg med sovrummet finner vi bostadens kök. Praktisk storlek med flertalet köksluckor i slät finish. Maskinparken består av mikro, ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl- och frys. Bänkskiva i svart laminat med tillhörande mörkt stänkskydd och diskho. Ljusinsläpp från öst. Plats för mindre matbord. Samma golv i köket som i entrén. Matplatsen har ett ljusare laminatgolv. Väggarna är vita och i matsalen sitter en mörkare fondvägg.

VARDAGSRUM

Bostadens vardagsrum har en luftig atmosfär och får ett härligt ljusinsläpp från det större fönsterpartiet. Här finns goda ytor för en soffgrupp och en mindre matgrupp om så önskas. Via vardagsrummet nås västerbalkongen som vetter ut mot innergården, ca 5kvm stor. Väggarna är ljust målade med en tapetserad fondvägg och på golvet ligger holländskmönstrad ekparkett

SOVRUM 2

Idag nyttjas det mindre sovrummet som ett hobbyrum men yta för en mindre säng och garderob finns tillgängligt. Ljusinsläpp från väst. Väggarna är ljusa med tegelmönstrad fondvägg och på golvet ligger en parkettliknande plastmatta.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-09-11
Energikonsumtion 132 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8-2016-1-25-4 i HSB brf Kronan i Jönköping
Pris 2 095 000 kr
Avgift 3829 kr/mån
Kommentar (värme, vatten, bostadsrättstillägg, tv, bredband, telefoni)
Driftkostnad 5 340 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 440 kr
  • Hushållsström: 3 900 kr

Driftkostnaderna är ca uppgifter baserad på en vuxen i hushållet.

Andel i förening 0,44287%

Förening

Föreningsnamn HSB brf Kronan i Jönköping
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 726000-3764
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Kronan i Jönköping består av 215 bostadsrätter samt 8 lokaler på fastigheterna Kronan 8 & 9 som föreningen innehar med äganderätt. Lägenheterna är fördelade över två bostadshus med adresserna Gröna gatan 4,6,8 och Kungsgatan 13,15,17,19,21 och 23. Husen uppfördes 1957-1959 och förvaltas enligt 30-årig underhållsplan senast uppdaterad 2020. Föreningen är stabil och har en låg belåningsgrad. Såväl teknisk som ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

BRF Kronan har en stor och mycket välskött innergård som delas med grannföreningarna HSB Karl och HSB Kronan 10. På denna finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper, möjlighet till grillning och planteringar som kontinuerligt ses över och fixas till. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar för detta.
Föreningens ekonomi Årsavgifterna höjdes fr.o.m 2020-01-01 med 3%. För 2022 har styrelsen beslutat att årsavgifterna ska höjas med 1,5%.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 215
Antal lokaler 8
Renoveringar * Relining (2020)
* Byte av hissar (2020)
* Takbyte på Kungsgatan 13 (2020)
* Nya lås i källare (2020)
* Påbörjad fönster- och fasadrenovering - Kungsgatan 15-23 (2020)
* Dagvattenseparering (2019)
* Isolering och sanering av asbest (2019)
* Nya postboxar (2019)
* Underhåll trapphus (2018)
* Ombildning av lokal till bostadsrätt (2018)
* Inköp av tvättmaskiner & torktumlare (2018)
* Saneringsarbete mot asbest (2018)
* Byte avstängningsventiler i källare (2017)
* Fasadlagning (2017)
* Ventilationsarbeten (2016/2017)
* Ny värmecentral (2016)
* Byte vvc-ventiler (2016)
* OVK besiktning samt åtgärder (2015)
* Ombyggnation av lokal till lägenhet & gästlägenhet (2014)
* Renovering tvättstuga (2013)
* Balkongrenovering (2010)
* Yttertak (2008)
* Relining (2007/2008)
* Fönsterbyte utmed Gröna gatan (2006)
* Fönsterbyte utmed Kungsgatan (1996)

PLANERADE RENOVERINGAR:
* Fortsatt fönster- och fasadbyte
* Fortsatt isoleringsarbete
* Balkonger - Gröna gatan 4-8
Parkering I föreningen finns 54 st parkeringsplatser (300 kr/månad) , separat kösystem tillämpas.
Tv och bredband Fastigheten är ansluten till Com Hem via fiber. I föreningens gruppavtal ingår fast telefoni, bredband 100 mbit/s samt ett grundutbud av TV-kanaler i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Söder i Jönköping, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheter. Dessutom finns flera grönområden för motion och rekreation, exempelvis Idas Park, Munksjöparken och Friaredalen. En kortare promenad eller cykeltur tar dig till hjärtat av Jönköping.

Närområde

I närområdet finns livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, blomsterbutik, apotek och vårdcentral. På lördagar har du handeln på Västra Torget på ett bekvämt avstånd.

Kommunikation

Linje 3 och linje 1 går från närliggande station med täta avgångar. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun, kostnad 660 kr/kvartal.

Räkna på ditt nya boende