Österängen, JÖNKÖPING

Birkagatan 34A

Varmt välkomna till Birkagatan 34A och detta härliga hem beläget högst upp i huset. Bostaden är i genomgående fint skick där badrummet som renoverades så sent som 2018 blir kronan på verket- helkaklat och utrustat med både golvvärme och tvättmaskin. Här erbjuds dessutom en stor inglasad balkong som tack vare sitt trevliga söderläge gör att ni kan njuta av fria vyer och goda solchanser.

Utöver modernt badrum och rymlig inglasad balkong finns även ett trevligt kök med matplats för 4-5 sittande, sovrum med plats för dubbelsäng, vardagsrum med fiskbensparkett och fönster i två väderstreck samt ett extra utrymme i form av det tidigare lägenhetsförrådet som idag nyttjas som gästrum. Lägenheten erbjuder dessutom goda förvaringsmöjligheter tack vare flera platsbyggda garderober samt en rymlig klädkammare.

Här bor ni bra till en oslagbart låg månadsavgift på endast 2473 kr, vilket gör att ni får pengar över till annat. I det direkta närområdet finns det mesta som behövs för att underlätta vardagen. Närhet till busshållplats varifrån flera av stamlinjerna avgår med täta avgångar och på ett smidigt sätt tar er till såväl Jönköping som till Huskvarna centrum och vidare. I Österängens centrum finns flera butiker och diverse service.

Missa inte detta härliga hem- varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information redan idag!

Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 53.5 kvm
Avgift 2473 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1962
Pris 1 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trevlig tvåa med oslagbart låg månadsavgift!

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Birkagatan 34A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 53.5 kvm. föreningens info, se allmänt
Hiss Nej

Byggnad

Boarea 53.5 kvm
Byggnadsår 1962
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett förråd beläget i källarplan.
I källarplan finns även tvättstuga och cykelförråd.

Rum

HALL

Välkomnande entréhall med gott om yta för avhängning av ytterkläder direkt till vänster innanför dörren. I hallen finns förvaringsmöjligheter i form av tre inbyggda garderober med överskåp. I anslutning till hallen finns även en rymlig klädkammare som erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter. På hallgolvet ligger ljust trämönstrad laminat och väggarna är klädda i vacker tapet.

BADRUM

Till vänster från entrén sett ligger badrummet som renoverades i sin helhet så sent som 2018. Stilrent och modernt utförande med vita helkaklade väggar som på ett snyggt sätt bryts av med mosaik-detaljer i blåa nyanser samt gråa klinkers på golv. badrummet är utrustat med dusch bakom duschväggar i klarglas, handfat, överskåp med spegeldörrar, extra badrumsskåp, WC samt tvättmaskin. Badrummet är dessutom utrustat med reglerbar golvvärme.

KÖK

Ljust och trevligt kök med matplats för 4-5 sittande intill stort fönster som bjuder på vackra vyer över närområdet. Köksluckorna är ljusa och ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Köket är utrustat med diskmaskin, spis/ugn med glashäll, köksfläkt samt kyl/frys. Ljust trämönstrat golv och tapaetserade väggar.

SOVRUM

Väl tilltaget sovrum med plats för antingen enkel- eller dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter via tre st helgarderober. På golvet ligger en trämönstrad matta och väggarna är tapetserade i en ljus nyans.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum som får härligt ljusflöde tack vare fönster i två väderstreck. Här finns plats för rejäl soffgrupp och matsalsbord om så önskas. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är tapetserade.

INGLASAD BALKONG

Från vardagsrummet nås den härliga inglasade balkongen belägen i trevligt söderlägex. Här kan du njuta av såväl sol som vackra vyer utan att störas av insyn. Balkongens storlek möjliggör möblemang efter önskemål.

"GÄSTRUM"/FÖRRÅD

I anslutning till vardagsrummet har tidigare ägare öppnat upp mot lägenheten mot det tidigare vindsförrådet för att skapa ett extra utrymme. Nuvarande ägare nyttjar utrymmet som gästrum, möblerat med en enkelsäng, men självklart kan det nyttjas efter önskemål eller behov.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2020-12-28
Primärenergital 108

Ekonomi

Lägenhetsnummer 305787001-0013 i Brf Vapensmeden 10
Pris 1 395 000 kr utgångspris
Avgift 2473 kr/mån
Kommentar Inklusive värme och vatten.
Driftkostnad 3 700 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 2 500 kr

Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på en vuxen i hushållet.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 276 kr
Andel i förening 6%

Förening

Föreningsnamn Brf Vapensmeden 10
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 726000-1495
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Välskött och trivsam förening bestående av 16 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Föreningens medlemmar ombesörjer trappstädning, källarstädning samt "vaktmästarvecka" och rengöring av sopkärl via rullande schema.
Föreningens ekonomi Ekonomiskt stabil bostadsrättsförening med låg belåning. Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar (information från ordförande 21/11-18).
Antal lägenheter 16
Renoveringar 2004 Fönster
2010 Stamrenovering kök/badrum
2011 Tak
2013 Installation av kodlås
2015 Dränering husgrund
2016 Fasad
2017 Nyasfalterad infart
Efter 2017: Fiber intraget
Efter 2017: Låsbyte
Parkering Garageplats kostar 200 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö via föreningen. Parkeringsplats finns att hyra för 100 kr/mån. Gästparkering (3 st) finns på innergården.
Tv och bredband Föreningens fastighet är ansluten till fibernätet (wetternet). Avtal tecknas direkt med valfri leverantör.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Österängen är beläget cirka 5 kilometer från centrala Jönköping. Området är vackert beläget med natursköna omgivningar och promenadavstånd till naturreservatet Bondberget, Rosenlunds sandbankar, Vätterstranden, Elmia med mera. I området finns huvudsakligen flerfamiljshus.

Närområde

En kort promenad tar dig till Österängens centrum som har en stor Willysbutik, fiskbutik, charkbutik, hårsalong, pizzeria, närlivs, postombud m.m.

Kommunikation

Närliggande busshållsplatser varifrån stadsbussarna nummer 1, 2 och 18 avgår. Till centrala Jönköping tar du dig på cirka 10-15 minuter med lokaltrafik. En promenad på cirka 15 minuter tar dig till Huskvarnas tågstation. E4:an nås på endast ett par minuter med bil.

Parkering

Gratis parkering på omkringliggande gator.

Räkna på ditt nya boende