Röda Höja, MALMÖ

Sergeantgatan 16

Nu erbjuder vi chansen att förvärva en av de populära treorna på Röda Höja. Denna bostad har genomgått en total renovering under 2021 med noggrant valda material. Vi erbjuds ett kök som håller högsta standard med kök från IKEA och vitvaror från Siemens. Ett tilltaget vardagsrum som bjuder på stora sociala ytor och utgång till den öppna balkongen. De två sovrummen är båda i rymlig storlek som man enkelt inreder och bjuder på rikligt ljusinsläpp. Ett stort helkaklat badrum i luxuösa materialval samt ett matchande gäst-WC.
Röda Höja är ett lugnt och grönskande område som bjuder på närhet till mindre bekvämligheter. Det finns goda transportmöjligheter med både kommunal transport samt närheten till både inre och yttre ringvägen. Föreningen är stabil med låga månadsavgifter och låg belåningsgrad.
Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 85.5 kvm
Avgift 4121 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1967
Pris 2 195 000 kr föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Nyrenoverad trea i populära Röda Höja!

planritning

planritning
planritning
Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sergeantgatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 85.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 85.5 kvm
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

HALL

Vi välkomnas in i denna nyrenoverade lägenheten via den öppna och ljusa hallen där väggarna är vitmålade ochljus parkett på golvet. Här finner vi god yta för avhängning av ytterkläder samt plats för förvaringsmöbel.

BADRUM

I anslutning till entrén har vi bostadens helkaklade och luxuösa badrum där vi finner stora ljusgråa kakelplattor på väggarna och matchade klinkerplattor på golvet. Badrummet är utrustat med en duschhörna med glasvägg, toalett, spegel samt handfat med kommod.

KÖK

Vidare genom hallen når vi bostadens tilltagna och nyrenoverade kök med inredning från IKEA och vitvaror från Siemens. Inredningen bär en mörkgrå färg som matchas elegant med den mörka arbetsbänken och kakelplattorna ovan bänken. Fönsterna bjuder på rikligt med ljusinsläpp tillsammans med utgången till balkongen. Här möblerar vi med enkelhet med en matgrupp som rymmer det stora sällskapet. Väggarna i köket är målade vitt och på golvet finner vi det ljusa parkettgolvet. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggd ugn, diskmaskin, inbyggd mikro samt hel kyl och frys.

VARDAGSRUM

Vi kliver in i det ljusa vardagsrummet som vi även får finner ett rikligt ljusinsläpp från det stora fönsterparti som vetter ut mot innergården. Vi finner det bekanta ljusa golvet och väggarna är vitmålade. Här inreder vi med soffgruppen med tillhörande soffbord, TV-möblemang samt finns plats för ytterligare möblemang som matsalsbord eller loungedel. Från vardagsrummet når vi ut till balkongen med utsikt över föreningens gröna innergård.

WC

Till vänster i hallen finns lägenhetens gäst-WC som matchar det stora badrummet med stora ljusgråa kakelplattor och matchande klinkerplattor på golvet. Gäst-Wc:n är inredd med toalett, handfat med kommod samt spegel.

SOVRUM

Det ljusa parkettgolvet leder oss vidare in till det första sovrummet med fönster ut mot görningen mellan husen. Detta sovrum är rymligt där man inreder med en större säng samt skrivbord och eventuellt en byrå.

SOVRUM

Till sist har vi bostadens generöst stora sovrum där vi finner det ljusa parkettgolvet och väggarna är målade i vitt. Här får man plats med dubbelsängen med tillhörande sängbord samt ytterligare förvaringsmöbel till förvaring.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-06-01
Energikonsumtion 1872 kWh/m2 år.
Primärenergital 129

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0120 i Riksbyggens Brf Röda Höja
Pris 2 195 000 kr föreslagen budstart
Avgift 4121 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägg
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,26761%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens Brf Röda Höja
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-8159
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Röda Höja är en äkta bostadsrättsförening beläggen i östra delen av Malmö. Föreningen bildades 1967 i samband med uppförandet av föreningens fastighet och består av 366 lägenheter där samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Bostäderna är fördelade på 26 bostadshus med adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan. I föreningen finns även 7 lokaler. Föreningen äger marken.
Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen.
Teknisk förvaltare: Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Föreningen planerar att ha årlig avgiftshöjning vid varje årsskifte för finansiering av kommande renoveringar. Senaste avgiftsändringen skedde 2021-01-01 vilket var en höjning med 5%. Föreningen har bestämt att fr o m 2022-01-01 kommer avgiften höjas med 6%, vilket motsvarar ca 4-4,5% av hela beloppet på månadsavin (eftersom denna är uppdelad i flera delar). Föreningen har gemensam el vilket mäts och debiteras efter faktiskt användning. Det planeras för individuell mätning och debitering av varmvatten.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 366
Antal lokaler 7
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 - Reparation av värmesystem.
2020 - Reparationer dagvattennätet.
2019 - Målning P-platser, ny luftavfuktare i tvättstuga.
2018 - Byte av tvättmaskiner torktumlare samt. tvättstugor.
2018 - byte/renovering av Cirkulationspump.
2017 - Uteplatser.
2017 - Byte av ledlampor (ute och inne) samt.
2016 - Installation av IMD el (individuell mätning och debitering).
2016 - Lekplatser.
2015 - Isolering av vindar.
2013 - Nyckel-och passersystem.
2011 - Garage och parkeringsplatser.
2013 - Fasader.
2009 - Fönster inkl. PCB-sanering.
2008 - Balkongrenovering.
2005 - Miljöhus.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERING
2022 - Relining avloppsstammar.
2023 - Byte av tappvattenstammar.
Föreningen planerar även framtida renoveringar som omfattar:
- Renovering av tak och fasader.
- Installation av solceller och värmeåtervinning.
- Tilläggsisolering på vind.
- Installation av IMD varmvatten (Individuell mätning och debitering).
- översyn av utemiljön och byggande av gemensamhetsanläggning.
Parkering I föreningen finns 127 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 273kr/månad samt 295 parkeringsplatser som går att hyra för ca 61kr/månad och dessa kostnader planeras att höjas med 3% årligen. Kösystem tillämpas till både garageplatser och parkeringsplatser. I övrigt råder fri parkering i området.
Tv och bredband Kabel-tv levereras av Tele2 där det ingår basutbud av TV kanaler samt bredband från Telenor (250/250 Mbit/s) och ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Ett förråd per lägenhet ingår. Extra förråd kan hyras av föreningen i källaren.
Cykelförråd kan hyras i källaren.
Gemensamma tvättstugor finns i källarhusen på varje gård. Där finns tillgång till tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.
På varje gård finns en pergola med sittplatser och grillar som boende kan nyttja.

För med information se föreningens hemsida på: www.rodahoja.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende