Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 18

Snart saluförs en modern, stilsäker och trevlig tvåa på populära Mariehöjd! Lägenheten erbjuder en spännande planlösning med ett modernt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, rymligt sovrum med walk in closet som kan användas som förvaringsutrymme men även hemmakontor! Fräscht helkaklat badrum med tvätt/torkmaskin.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information! 070 280 51 15

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 68.5 kvm
Avgift 3757 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 2018
Pris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Universitetsnära tvåa med modern standard

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 18

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 68.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL:
Stor och rymlig hall med ekparkett på golvet och målade väggar i behaglig kulör. Här finns gott om svängrum och bra förvaring i garderober.

SOVRUM:
Trevligt sovrum med walk-in-closet. Här finns plats för stor dubbelsäng, byrå och tillhörande sovrumsmöblemang. I klädkammaren finns en skjutdörrsgarderob. Målade väggar i grått och ekparkett på golvet.

BADRUM:
Fräscht badrum med ljusgrått klinker och vitt kakel på väggarna. Duschhörn med glasdörrar, handfat med praktisk kommod. Tvättdel med kombinerad tvätt/torkmaskin, avlastningsyta ovanför och förvaringsskåp på väggen.

KÖK/VARDAGSRUM:
Stort och trevligt rum med kök i vinkel, fullt utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, ugn och inbyggd micro. Köket har vita skåpsluckor och mörkbrun laminatskiva. Stänkskydd av vitt kakel.
Köket har en öppen planlösning mot matplatsen och vardagsrumsdelen. Här finns fönster i tre väderstreck och ger känsla av rymd i rummet. Gott om plats för större middagssällskap och goda ytor för vardagsrummets möblemang!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 68.5 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas
Övriga byggnader Förråd på entréplan tillhör lägenheten

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3267-1-60-1 i HSB Brf Mariehöjd 3
Avgift 3757 kr/mån
Kommentar inkl. Värme, kallvatten och TV/internet via Telia triple play (obligatoriskt tillägg 212 kr/mån). Varmvatten och hushållsel debiteras enligt verklig förbrukning
Driftkostnad 3 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 200 kr
  • Hushållsström: 1 800 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,4342%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Mariehöjd 3
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769631-8703
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 3 är en bostadsrättsförening som förfogar över 80 st lägenheter belägna på adress Skärvstensgatan 18-22. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är god. Månadsavgiften höjdes senast med 2% januari 2020 och ingen ytterligare höjning är planerad under 2021 enl ordförande 2021-10-13.

BRF Mariehöjd 1, 2 och 3 planerar att fusionera och den sammanslagna föreningen omfattar då 299 medlemmar. Skälet till den planerade sammanslagningen är en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader. Denna sammanslagning är fortfarande under arbete (ordförande 2021-10-13).

HUSETS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2017-2018. Inga renoveringar planerade i dagsläget. Tvåårsbesiktning av husen/alla lägenheter utfördes och blev klar i september 2020.

GÅRDEN
Det finns en stor innergård med grönytor och lekplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Triple Play via Telia med Internet 100 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st Tv-Kanaler. Detta är ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

TVÄTTSTUGA
Finns ej. Alla lägenheter är utrustade med egen maskin.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Styrelserum och uthyrningsrum. Plats för cyklar på innergården.

P-PLATS
Kallgarage 600:-/månad. HSB Kundservice säger att det är 1 st i kö 2021-10- 13.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS, Universitetet och vackra Nydalasjön. Bra bussförbindelser finns. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd3/ Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2021-10-13). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 80

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende