Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Granås 120

Tomt på Björkfjällets sida med storlagen utsikt mot Gautan och Ryfjället som kuliss. Närhet till skoterled, fina fiskevatten, vandringar samt fina svamp och bär skogar. Med ca 4 km in till Tärnaby, har du butiker, restauranger och liftar nära till hands. På fastighetens högsta punkt står en gammal byggnad som ej är 'bobar'. På fastigheten står även en mindre förrådsbyggnad. Enligt fastighetstaxeringen har den befintliga stugan ett byggnadsvärde under 50 000 kr. Tomten ligger utanför detaljplan. Enligt Storumans kommun får man bygga 25% av fastighetens storlek. För mer info kring byggrätt, kontakta Storumans kommun. I dagsläget finns ingen väg till fastigheten men det finns servitut för väg. El är draget till fastigheten och i närhet till fastighetens finns fiberanslutning. Det finns idag sommarvatten. Fastigheten saknar avlopp. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Tomt 1530 kvm
Pris 450 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklre
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Tomt på Björkfjällets sida med storlagen utsikt mot Gautan och Ryfjället!

GRANÅS 120-med stjärna AnnaG Digitalt visitkort Fastighetskarta Fastighetskarta Fastighetskarta

GRANÅS 120-med stjärna
GRANÅS 120-med stjärna
AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklre

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Granås 120

Bostadsfakta

Byggnad

Typ av byggnad Stuga
Kommentar till byggnadsår Finns inget dokumenterat byggår.
Vatten & avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas
Stomme Trä
Fasad Trä
Bjälklag Trä
Grundläggning Plintar

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 450 000 kr
Taxeringsvärde 88 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 213, Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000 kr
Summa inteckningar 130 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 88 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1530 kvm
  Tomttyp Natur och fjällmark

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Dokument

  Området

  I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

  Närområde

  I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

  Kommunikation

  Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

  Övrigt

  Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
  Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
  Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
  Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

  Räkna på ditt nya boende