Visningar

Söndag 24 Oktober KL: 14:30 - 15:00 Varmt välkommen att boka in dig! Boka
Måndag 25 Oktober KL: 17:30 - 18:00 Varmt välkommen att boka in dig! Boka
Sävedalen, Partille

Oxledsvägen 151

Med ett lugnt läge i området ligger denna ljusa och trevliga trerummare. Bostaden ligger högst upp i huset med inglasad balkong i fritt läge. Lägenheten är genomgående välplanerad med bland annat två sovrum med plats för dubbelsängar samt en egen tvättstuga som nås från köket. Goda förvaringsmöjligheter i flera garderober i sovrummet, större klädkammare samt det praktiska lägenhetsförrådet som är beläget på samma våningsplan som bostaden. Väldigt omtyckt och barnvänligt område där man via promenad och cykelvägar tar sig till förskolor och Oxledsskolan utan att behöva korsa en väg. Populär förening med en bra avgift där värme, VA, kabel-tv, sopor och hushållsel ingår i avgiften.

Sävedalen erbjuder flera natursköna områden och fritidsaktiviteter. Runt husknuten finns bland annat Vallhamra Idrottsplats med både friidrottsanläggning, två fotbollsplaner, en inomhushall och en ishall. Med promenad och cykelavstånd når du Härlanda Tjärn och Delsjöområdet med fina promenadstråk och badmöjligheter. All tänkbar service når du på bland annat Vallhamra torg med ett utbud av matbutik, florist, frisör, restauranger, apotek, BVC och vårdcentral. I närheten finns även Sävedalens köpgata och Allums köpcentrum. Goda kommunikationer med täta avgångar finner ni i området vid hållplats Soldatheden. Därifrån tar Svart Express dig till Göteborgs innerstad på ca 20 min och busslinje 514 tar dig till Partille centrum på ca 15 minuter. Barnomsorg finns lättillgängligt. Förskolorna i närområdet är Kvarnängens förskola samt Soldatängens förskola. Intill Vallhamra torg ligger Vallhamra skola där F - Åk 9 går.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 78.2 kvm
Avgift 4172 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1968
Pris 2 595 000 utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Inglasad balkong i västerläge, egen tvättstuga samt el som ingår i avgiften!

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Oxledsvägen 151

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 78.2 kvm. föreningens information
Hiss Nej

En välplanerad och trevlig 3:a högst upp i huset. Rummen är fördelaktigt placerade, där umgängesytorna är stora och flera till antalet. Sovrummen ligger en bra bit ifrån varandra. Den separata tvättstugan har ett eget fönster för naturligt ljusinsläpp. När du behöver rensa i lägenheten så kan du smidigt stuva undan saker i förrådet som du når direkt utanför dörren.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 78.2 kvm
Byggnadsår 1968
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Rum

Hall

Efter att ha passerat den tysta lummiga innergården och tagit två trappor upp välkomnar hallen med ljust klinkergolv samt ljusa väggar. Till höger innanför dörren finns plats för avhängning samt plats för en hallmöbel om så önskas. Längre in i hallen når du även en rejäl klädkammare för dold förvaring.

Kök

Köket är i grönt utförande som ger goda förvaringsmöjligheter i form av över- och underskåp. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis, spisfläkt, diskmaskin, ugn samt gott om arbetsyta. I köket finns en naturlig matplats vid det stora fönsterpartiet. Från köket nås du bostadens tvättstuga. Utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho med underliggande förvaring, två stycken tvätthängare samt ett fönster för naturligt ljusinsläpp.

Sovrum

Två väl tilltagna sovrum erbjuds med bra avstånd från varandra. Här finns det gott om plats för dubbelsängar. Ett sovrum är utrustat med garderober, det andra sovrummet har tillgång till bostadens klädkammare. Den smarta dispositionen av rummen med vardagsrummet i andra delen av lägenheten gör att en person kan lägga sig och den andra kan se på tv utan att störa.

Med utgång från ett sovrum via en glasad dörr, når ni den inglasade balkongen. Balkongen är väl tilltagen med plats för både bord, stolar, soffa och växter. Läget kan inte vara bättre, med ett rakt västerläge erbjuder balkongen sol från dag till sent på kvällen. Den skyddade innergården gör att balkongen verkligen känns som ett extra rum då man ogenerat kan nyttja den för att äta dagens samtliga måltider eller njuta av en bra bok i solens strålar. Inglasningen suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Badrum

I anslutning till hallen ligger det stora badrummet. Förutom wc-stol finns här ett badkar, handfat med kommod samt översittande spegelskåp.

Vardagsrum

Ett härligt umgängesrum med fantastiskt ljusinsläpp tack vare flertalet fönster som vetter mot grönskan och Oxledsvägen. Den rektangulära formen på rummet gör det lättmöblerat. Här finns plats för soffgrupp, tv-möbel, läshörna med bokhylla och dessutom en matsalsdel som kan anpassas för ett något större sällskap om så önskas.

Förråd

På samma våningsplan som lägenheten finner du förrådet.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja
Datum 2018-11-05
Primärenergital 144

Ekonomi

Lägenhetsnummer 65 i Brf Oxengården
Pris 2 595 000 kr utgångspris
Avgift 4172 kr/mån
Kommentar Inklusive: el, värme, vatten samt kabel-tv

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,755%

Uteplats

Inglasad balkong i västerläge.

Förening

Föreningsnamn Brf Oxengården
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769631-2714
Epostadress oxengarden@outlook.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Varmt välkommen till Brf Oxengården! Föreningens byggnader är belägna på Oxledsvägen 143-187 och består av totalt 138 lägenheter varav 27 av de för närvarande är hyresrätter. Dessa hyresrätter kan ses som en tillgång - när de säljs tillfaller intäkterna föreningen. Föreningen består av 5 separata flerbostadshus med 4 gemensamma innegårdar. Föreningen registrerades 28 november 2015 och ombildningen genomfördes 25 maj 2016.

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett gårdshus med en lokal. Det finns fyra skyddsrum innehållande förrådsutrymmen, varav två i gårdshuset och två i separata källare. Föreningen äger tre cykelrum belägna på gården. Barnvagnsförråd finns direkt till höger i varje portuppgång. Dessa förråd är endast avsedda för barnvagnar. Behöver du få tillgång till cykel/barnvagnsförråd kontakta styrelsen via formulär på hemsidan för beställning. I samband med att du hämtar ut din nyckel lämnar du en depositionsavgift på 500 kr.

TV, bredband & telefoni
I föreningens samtliga lägenheter ingår ett basutbud av tv-kanaler från ComHem i avgiften/hyran via kabel-TV.
Utöver basutbudet finns det framdraget två typer av bredbandsuppkoppling, nämligen fiber och kabel-TV.
Öppen fiber finns framdraget till varje lägenhet vilket innebär att du själv bestämmer vilken leverantör och vilket utbud du vill ha. Mer information finns på föreningens hemsida.

Ekonomi:
I avgiften ingår även el, värme och vatten. Avgiften har varit oförändrad under 2021 och det finns i dagsläget inga planer på att förändra den. Budgetmöte hålls i november.

Under 2020 sålde föreningen 3 av de lägenheter som varit hyresrätter tidigare, och under 2021 har de sålt ytterligare 2 lägenheter.

Urval av utförda renoveringar:
2021 Föreningslokal renoverad
2021 Byte av huvudstam hus 183-187
2019 Byte huvudstam hus 161-175
2019 Diverse dräneringsarbeten
2018 Byte till öppningsbara dagvattenbrunnar samt slamgsugning
2018 Åtgärder från OVK- besiktning 2017 utförs, rensning och justering (FTX-aggregat)
2017 Byte filter i ventilationsaggregat (FTX-aggregat).
2016 Besiktning rörinstallation hus A4.
2016 Renovering och ombyggnation av gårdshuset. Gamla tvättstugan byggs om till två utrymmen. Ett för MC-garage och ett utrymme för övrigt.
2014 Större renovering av fastighet och lägenheter. Byte av alla elledningar i varje lägenhet. Ventilation dras in i lägenheter med FTX system kopplat i varje hus. Ny balkongplatta samt inglasning. Samtliga lägenheter får säkerhetsdörrar och även förrådsdörrar byts ut.
2014 OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) genomförs.
2014 Uppfräschning trapphus, utbyggnad entréer, byte av ventilation till FTX-system.
2011-13 Ombyggnation av förråd i skyddsrum.
1993-94 Badrum renoveras, nytt kakel och plastmatta.
1993-94 Takomläggning med tegel samt kompletteringar av entrétak.
1993 Stuprör, dagvattenledning, vattengång
1967 Byggnation av Oxled område A

Planerade/pågående renoveringar/underhåll:
- OVK -besiktning (slutet 2021)
- Fortsatt byte huvudstam
- Fönster samt markarbete

Föreningen har en långsiktig underhållsplan som de arbetar utefter. Mer information finns i årsredovisningen.

Parkering:
Föreningen hyr 106 parkeringsplatser samt 33 garage av Partillebo AB. Kostnad för parkeringsplats är 404 kr/månad och garage 891 kr/månad. Föreningen har ett eget utrymme med plats för 8 MC/Mopeder, kostnad 175 kr/mån. Separat kö för respektive alternativ. Fåtal lediga parkeringsplatser i dagsläget, till garage är det kö (avstämt 2021-10-05).

Förvaltning:
Riksbyggen är ekonomisk förvaltare. Bredablick Förvaltning AB är teknisk förvaltare.

Övrigt:
Till varje lägenhet tillhör ett intilliggande förråd. Utöver detta kan du hyra källarförråd i föreningens skyddsrum. Till varje lägenhet kan man hyra max 3 förråd, kostnad 85-125 kr/månad.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

På föreningens hemsida finns mycket bra information: https://www.brfoxengarden.se

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2021-10-05.
Överlåtelseavgift betalas av Kopare

Dokument

Området

Sävedalen bjuder på något för de flesta med bl.a storslagen natur, shoppingstråk och sportanläggningar. Närhet till badsjöar, motionsspår och vandringsleder gör Sävedalen idealisk för friluftsliv. Vid Härlanda tjärn kan ni också få sällskap av Göteborgs sportfiskeklubb. Sävedalen ligger precis vid stadsgränsen till Göteborg med Fräntorp och Björkekärr som närmsta granne. Närheten till Östra sjukhuset gör läget utmärkt för alla åldrar.

Närområde

I Sävedalen finns flera matbutiker, pizzerior, frisörer, bageri, glassbar, bensinstationer och fotobutik. Där finns bland annat blomsteraffärer, ATG-butiker, restauranger, frisörer, antikaffär, jaktaffär, färghandel och banker. Glashuset, som är en mindre galleria, finns också här. Göteborgsvägen är en köpgata som går genom centrala Sävedalen och innefattar ett 20-tal butiker och restauranger. Innan köpcentret Allum byggdes bara några kilometer härifrån, var Göteborgsvägen ett viktigt handelscentrum för boende i hela Partille kommun. Vallhamra torg är ett annat handelscentrum i Sävedalen.

På Nya Vallhamra torg finns det mesta du behöver för att göra vardagen både enkel och njutbar. Du behöver aldrig släpa matkassarna speciellt långt för mitt på torget ligger en välsorterade Ica Supermarket med både chark- och fiskdisk. Orkar du inte laga mat kan du testa den ekologiska pizzan på uteserveringen i kvällssolen och varför inte ta en kaffe på maten på caféet nere på torget. Skulle du bli sjuk eller behöva medicin finns här både vårdcentral och apotek och Östra sjukhuset ligger knappt fem minuter bort. Som tur är finns det även biblioteksstation och spelbutik om du skulle bli rastlös när du ligger hemma. Dessutom finns det frisör, fotvård, konfektyr och blomsterbutik. Har du barn i skolåldern behöver de inte ens korsa en väg för att nå både förskola och Vallhamraskolan mellan årskurs 1 – 9. Tänk hur mycket tid du sparar genom att ha allt samlat utanför dörren. Istället för att åka runt med buss eller bil kan du ju spendera den tiden med nära och kära i din nya lägenhet.

Kommunikation

Från Sävedalen till Göteborg City finns flera färdalternativ beroende på vilken del ni väljer att bosätta er i. Förslagsvis kan ni ta SVART EXPRESS mot Amhult från Vallhamra torg med en restid på ca 17 minuter in till centralstationen. Buss 514 går till Östra sjukhuset. Från Östra sjukhuset går spårvagn och buss 17.

Buss 513 tar dig från Göteborgsvägens olika hållplatser, t ex Skolvägen, in mot Heden på ca 20 minuter. Aktuella restider finner ni på västtrafiks hemsida.

Räkna på ditt nya boende