Visningar

Måndag 18 Oktober KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan! Boka
Onsdag 20 Oktober KL: 12:15 - 12:45 Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan! Boka
Öbacka Strand, Umeå

Hoppets gränd 22

Högt upp i huset med enastående älvsutsikt erbjuds nu denna vackra två. Ett högklassigt och stilsäkert boende i det bästa av två världar, i lugn rofylld miljö samtidigt nära till stadens puls. Lägenheten karaktäriseras av hög standard, moderna och påkostade materialval och har fantastiskt ljusinsläpp. I harmoni disponeras öppen och social planering mellan kök, matplats och vardagsrum, rymligt sovrum med access till walk-in-closet, helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättavdelning samt hall med praktiskt klinkers och generös skjutdörrsgarderob. Inglasad balkong om hela 12 kvm ger hänförande utsikt över Umeälven och sätter guldkant på boendet!

Lugn och grönskande omgivning med ett bekvämt promenadavstånd till Umeå Universitet, Norrlands Universitetsjukhus, IKSU, Östra resecentrum och centrumkärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service. Här finns inte mer att önska, en lägenhet som måste upplevas på plats. Välkommen!

Väl tilltagen och inglasad balkong i bästa söderläge och med vacker utsikt över Umeälven.
Till lägenheten hör ett förråd.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 60 kvm
Avgift 3755 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 11
Hiss Ja
Byggnadsår 2015
Pris 2 650 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stilsäker tvåa med hög standard och älvsutsikt!

Info corona Dröanre

Info corona
Info corona
Dröanre
Dröanre

Planritning

PL Hoppets gränd 22
PL Hoppets gränd 22
Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hoppets gränd 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Högt upp i huset med enastående älvsutsikt erbjuds nu denna vackra två. Ett högklassigt och stilsäkert boende i det bästa av två världar, i lugn rofylld miljö samtidigt nära till stadens puls. Lägenheten karaktäriseras av hög standard, moderna och påkostade materialval och har fantastiskt ljusinsläpp. I harmoni disponeras öppen och social planering mellan kök, matplats och vardagsrum, rymligt sovrum med access till walk-in-closet, helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättavdelning samt hall med praktiskt klinkers och generös skjutdörrsgarderob. Inglasad balkong om hela 12 kvm ger hänförande utsikt över Umeälven och sätter guldkant på boendet!

Lugn och grönskande omgivning med ett bekvämt promenadavstånd till Umeå Universitet, Norrlands Universitetsjukhus, IKSU, Östra resecentrum och centrumkärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service. Här finns inte mer att önska, en lägenhet som måste upplevas på plats.

- Högt upp i huset
- Älvsutsikt
- Moderna materialval
- Nära Universitet och sjulkhuset
- Lättmöblerad och rymlig

HALL
Inbjudande hall med utsikt över älven i blickfånget. Mycket bra möjlighet till avhängning av ytterkläder i stor skjutdörrsgarderob med spegelglas, inrett med Elfa-system. Praktiskt klinkergolv i stilsäkert grått utförande och tapetserade väggar.

KÖK
Exklusivt kök med stilsäkra detaljer och materialval. Vita skåpluckor med rostfria handtag och svart kakel ger köket en tidlös karaktär. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och varmluftsugn i bekväm arbetshöjd, fläkt och integrerad diskmaskin. Spotlights ovanför arbetsbänken i modern kvartskomposit ger perfekt arbetsljus till matbestyren. Trivsam plats för matgrupps med öppet läge mot vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Socialt planerat vardagsrum med magiskt ljusinsläpp från stora vackra fönsterpartier med rogivande utsikt över älven. Rummet är lätt att möblera och inrymmer så väl soffa, tv-möbel och skrivbordshörna. Mörkbetsat parkettgolv och tapetserade väggar ramar fint det gästvänliga rummet.
Härifrån nås lägenhetens pärla, den härliga balkongen med inglasning om hela 12 kvadratmeter. Detta blir ett fint extrarum och en förlängning av lägenheten och kan användas större delen av sommarhalvåret.

SOVRUM
Via smart skjutdörr nås lägenhetens mysiga sovrum. Här finns utrymme för dubbelsäng och möblemang. Anslutande klädkammare med hyllplan, stänger och en härlig blommig tapet ger känslan av en lyxig walk in closet och ger mycket god förvaring. Samma stilfulla golv och ljus tapet klär ytskikten.

BADRUM
Påkostat och lyxigt badrum med stora kakelplattor i metallic. Klinkergolvet går i samma gråton som återfinns i hallen men är av mindre variant. Skön golvvärme värmer frusna fötter. Badrummets inredning består av wc, kommod med granitskiva och stort handfat, spegelskåp med belysning, dusch med frostade, vikbara väggar och komfortabel handdukstork. Tvättmaskin, torktumlare, bänk för klädvård och förvaringsskåp underlättar vardagen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 2015
Fönster 3-glas
Ventilation FTX-System

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja
Datum 2017-12-15
Primärenergital 76

Ekonomi

Lägenhetsnummer 25-1402 i Brf Öbacka strand 5
Pris 2 650 000 kr Utgångspris
Avgift 3755 kr/mån
Kommentar ink. värme, vatten, internet och tv
Driftkostnad 2 005 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 005 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening 1,652%

Förening

Föreningsnamn Brf Öbacka strand 5
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769628-0978
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Öbackastrand 5 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2014. Föreningen äger fastigheten Ölöten 2 belägen på adressen Hoppets gränd i Umeå. Föreningen förfogar över 52 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och erbjuder tvåor om 60 respektive 68 kvadratmeter samt treor på 88 kvadrat. Längst upp i varje hus finns två stycken fyror på 138 kvadratmeter. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Fastum och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Inga planerade avgiftshöjningar eller renoveringar då husen är i nyskick, enligt ordförande 2021-09-20.

HUSENS SKICK
Fina hus med ljusa fasader av tegel och skivmaterial, tio våningar höga. 2-årsbesiktning har genomförts och slutfördes under 2019.

GÅRDEN
Lummig omgivning med gräsytor och buskar. Otroligt fin miljö vid Umeälven och vackra strandpromenaden.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till Telia för bredband, IP-telefoni och digital-tv. Kostnaden för grundutbudet ingår i angiven månadsavgift. Utökat abonnemang kan tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

P-PLATS
Föreningens garage och parkeringar är placerade strax bredvid husen, vilket gör hela kvarteret lugnt och tryggt utan störande biltrafik. Kostnad 475 kr / månad. I nuläget en mindre kö, garageplatserna administreras av Björkstadens Ekonomibyrå som kontaktas av ny ägare (styrelsen 2021-09-20).

ÖVRIGT
Till medlemmarnas förfogande finns ett lägenhetsförråd till varje lgh i suterrängvåning alternativt vindsvåning. Cykelrum finns i varje hus. Postbox finns på entréplan och tidningshållare vid respektive lägenhetsdörr. Samtliga lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare. Utrustat soprum för sopsortering finns i kvarteret. I föreningen finns det en gemensamhetslokal för övernattning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar, i försäkringen ingår bostadsrättstillägget. Bostadsrättsinnehavaren tecknar egen hemförsäkring.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2021-09-20). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Öbacka strand! Här bor du med det bästa av två världar: i en lugn, rofylld och vacker miljö precis vid älven samtidigt som du har nära till stadens puls! Går du längs strandpromenaden kommer du till centrum med dess kompletta utbud på tio minuter. Umeå centrum har ett bra kulturellt utbud med fina restauranger, många butiker och fina grönområden för picknick och promenader. Öbacka strand ligger dessutom mycket nära Universitetet, Norrlands universitetssjukhus och järnvägsstationen Umeå Östra som invigdes 2010. I Öbacka strands närområde finns flera förskolor, skolor och gymnasieskolor att välja bland. Exempelvis Östermalmsskolan samt gymnasieskolorna Maja Beskowskolan och Minerva.

Räkna på ditt nya boende