Porsön, Luleå

Forskarvägen 151

Välkomna till Forskarvägen 151 med fint gavelläge på markplan! Stor fyra på 91 m² belägen i ett attraktivt läge nära Luleå tekniska universitet. Kök med rymlig matplats, vardagsrum, tre sovrum varav det ena med ingång till klädkammare med god förvaring, badrum i bra storlek med plats för tvättmaskin och torktumlare samt renoverat badrum med wc, dusch och handfat. Rymlig trädäckad altan i anslutning till entrén med soligt sydvästläge. Lägenheten upplevs både ljus och hemtrevligt tack vare stora fönster i två väderstreck som släpper in mycket ljus i bostaden.

Brf Forskarvägen är en stabil och välskött förening med fina gemensamhetsutrymmen i form av renoverade tvättstugor och bastu/relax samt gott om gästparkeringar. I närheten finns förutom universitetet, träningscentret STIL, matvarubutik, restaurang och Teknikens hus. Goda kommunikationer till stadskärnan som även finns på behagligt cykelavstånd! Mjölkuddsberget ligger i närheten och har en motionsslinga med elljus samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla dess håll.

Välkommen att anmäla dig ditt intresse!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 90.5 kvm
Avgift 5812 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Pris 1 345 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Rymlig fyrarummare på 91 kvadratmeter på Porsön!

6-Vardagsrum 7-Vardagsrum 12-Matplats 14-Kok 11-Kok Emma Hemnet 15-Matplats 8-Vardagsrum 10-Badrum 4-Sovrum 5-Omrade 13-Sovrum 9-Omrade 16-Badrum 17-Entre 18-Fasad

6-Vardagsrum
6-Vardagsrum
7-Vardagsrum
7-Vardagsrum
12-Matplats
12-Matplats
14-Kok
14-Kok
11-Kok
11-Kok
Emma Hemnet
Emma Hemnet
15-Matplats
15-Matplats
8-Vardagsrum
8-Vardagsrum
10-Badrum
10-Badrum
4-Sovrum
4-Sovrum
5-Omrade
5-Omrade
13-Sovrum
13-Sovrum
9-Omrade
9-Omrade
16-Badrum
16-Badrum
17-Entre
17-Entre
18-Fasad
18-Fasad

Planritning

Planritning Forskarvägen 151
Planritning Forskarvägen 151
Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Forskarvägen 151

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 90.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Rum

Hall

Hall med plats för avhängning via garderob med praktisk förvaring. Rymlig klädkammare/förråd i anslutning till hall.

Kök

Ett rymligt kök med bra arbetsytor centralt placerat i lägenheten. Luckorna som är gråmålade med vitt kakel som stänkskydd ovan bänkskiva i laminat. Maskinellt finns spis med ugn, fläkt, diskmaskin och hel kyl samt frys. I anslutning till köket finns även en stor yta med plats för större matbord.

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum med ingång från både kök och hall. Ljusa tapeter på väggarna och laminatgolv. Stort fönsterparti som släpper in rikligt med ljus samt en fransk balkong.

3 SOVRUM

Tre sovrum, samtliga i bra storlek, det större sovrummet har ingång till den praktiska klädkammaren med bra förvaringssystem.

Klädkammare

Klädkammare i anslutning till bostadens större sovrum. Här finns ljusa väggar och samma ljusare trägolv som i sovrummet.

Badrum

Badrum med grönblå plastmatta och vitmålade väggar samt våtrumstapet i samma nyans som golvet kring badkaret. Badkar, toalettstol, handfat, spegelskåp och handdukstork. Bra avlastningsyta och tvättmaskin.

Toalett

Renoverad toaletten med ljusgrå våtrumstapet och en mörkare plastmatta på golvet. Här finns toalett, handfat, dusch, handdukstork samt spegelskåp.

Altan

Från hallen når man denna stora och underbara altan. Här erbjuds trätrall, sol fram till tidig kväll och plats för matbord och stolar och övrigt möblemang.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 207264001-0001
Pris 1 345 000 kr utgångspris
Avgift 5812 kr/mån
Andel i förening 0,9876%

Förening

Föreningsnamn Brf RB Forskarvägen
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769632-0345
Ort Luleå
Hemsida https://brfforskarvagen.wordpress.com/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger fastigheterna Porsön 1:228 och Porsön 1:229 i Luleå Kommun. På fastigheterna finns 10 byggnader med 126 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1975. Fastigheternas adress är Forskarvägen 1-93 B samt 97-149 i Luleå.

Fastigheten är upplåten med tomträtt genom tomträttsavtal med Luleå Kommun.

Lägenhetsfördelning:

- 26 st lägenheter med ett rum och kokvrå
- 12 st lägenheter med två rum och kokvrå
- 18 st lägenheter med två rum och kök
- 38 st lägenheter med tre rum och kök
- 16 st lägenheter med fyra rum och kök
- 16 st lägenheter med fem rum och kök

Dessutom tillkommer:
- 8 st lokaler
- 46 st garage
- 54 st p-platser med el
- 16 p-platser utan el

Gemensamma utrymmen så som totalt 5 st tvättstugor med moderna bokningssystem (två i källaren under Forskarvägen 85 och tre i källaren mellan Forskarvägen 19 och 29), bastu med relax (I källarplan mellan Forskarvägen 19 och 29), 2 st lekplatser och en samlingslokal.
Det finns även möjlighet att hyra extra förråd.

Husen är byggda 1975 och har varit hyreslägenheter ägda av Lulebo och Fastighestbolaget Igeln innan de togs över. Under tiden Igeln ägde fastigheterna byttes fasaderna och husen målades om, och nytt plåttak lades ovanpå det gamla taket. Lulebo renoverade våtrummen i mitten på 1990-talet, och ungefär då gjordes också en översyn/renovering av lekplatserna.

BRF Forskarvägen är den enda bostadsrättsföreningen på Porsön, med gångavstånd från universitetet. I Porsö centrum finns Ica Supermarket och Porsöskolan F-6. Det finns också ett flertal förskolor på gångavstånd från föreningen och bra busskommunikationer till centrala Luleå samt direktbuss till Luleå Airport.
Föreningens ekonomi Föreningen följer underhållsplan för fastigheterna och räknar med eventuella framtida avgiftshöjningar mellan 3-5% för att täcka upp detta.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 126
Antal hyresrätter 26
Antal lokaler 8
Renoveringar Planerat underhåll är fönsterbyte samt byte av entrédörrar.

De åtgärder som föreningen har gjort hittills är dessa:

2019
- Satt upp papperskorgar
- Lagat potthål på innergårdarna
- Lagat räcken runt lekplatserna

2018
- Asfalterat om stora parkeringsplatsen
- Bytt ut motorvärmarstyrning och alla motorvärmaruttag
- Bytt ut och kompletterat belysningen på garagen och längs infarten till parkeringen
- Bytt ut dörrarna till samtliga tvättstugor
- Rensat sanden i våra lekplatser från skräp och stenar
- Fällt ett stort antal träd på gårdarna och i dungen vid infarten för att släppa in solljus och skydda husgrunder och dränering mot rötter

2017
- Bytt ut belysningen i källarkorridorerna utanför tvättstugorna
- Monterat fallskydd på samtliga garagetak så att taken går att skotta på ett säkert sätt.
Parkering I föreningen erbjuds följande parkeringsmöjligheter: - Parkeringsplats utan motorvärmare (200 kr/mån) - Parkeringsplats med motorvärmare (250 kr/mån samt 1,5 kr/kWh) - Kallgarage (350 kr/mån samt 1,5 kr/kWh) Det är separat kö till samtliga parkeringsalternativ. Det finns även fem uppställningsplatser för husvagnar etc. att hyra och ett 40-tal platser man får parkera på gratis under de första två timmarna, därefter kostar det 4 kr/timme, men max 20 kr/dygn. Betalning sker antingen via sms eller med Inteleons app SMS Park.
Tv och bredband Kabel-TV via ComHem Bredband via Bredband2 (100/100)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Porsön är en halvö i Norrbotten som till större delen upptas av stadsdelen med samma namn i Luleå. Porsön omges av Björsbyfjärden i öster, Holmsundet/Sellingsundet i norr, Gammelstadsviken i öster och fastland i söder. Här finns bland annat: - Luleå Tekniska Universitet - Ett utbrett centrum med vårdcentral, bibliotek, restauranger, folktandvård, livsmedelsaffär, kyrka mm. - Teknikens hus - Aurorum - Mjölkuddsberget - En LM-skola (F-6) och fyra förskolor - Det är även här som merparten av Luleås studenter bor

Kommunikation

Goda busskommunikationer där 5 st av LLT:s linjenät passerar.

Räkna på ditt nya boende