Minneberg, BROMMA

Svartviksslingan 116

SJÖUTSIKT!
- Stor inglasad balkong i bästa solläge
- Fantastisk utsikt över Mälaren och naturen
- Helt insynsskyddad med högt fritt läge
- Våning 5/6
- Ca 40 kvm vardagsrum
- Drömboende vid Mälaren
- Badrum och separat wc
- Två-tre sovrum
- Gavellägenhet med fönster i tre väderstreck
- Förening med mycket god ekonomi och ägd mark

***Kommande försäljning. Kontakta mäklaren om intresse finns.***

Ett av Minnebergs i särklass mest attraktiva läge! Högt fritt läge med underbar sjöutsikt över Mälarens glittrande vatten och passerande båtar men också mot grönskande rogivande natur. Stor inglasad balkong i bästa söderläge med sol från morgon till sen eftermiddag. Magiskt! Den stora unika fördelen med denna lägenhet och dess läge är att du blir väldigt privat. Högts fritt läge och ingen lägenhet inpå dig. Lägenheten disponeras i nuläget som 3 rok men kan med mycket enkla medel återställas till 4 rok som den ursprungligen är. Läget ett par hundra meter från Mälaren för ett morgondopp i det blå ger en enastående boendekvalité. Fönster i tre väderstreck, helt insynsskyddad, Två stora sovrum och stort badrum samt separat wc. Läget blir inte bättre än så här så missa för allt i världen inte denna! Se även bifogade alternativa planritningar.

Gångavstånd eller några minuters busstur till Alvik med bl.a. T-bana, som tar dig till city på ca 12 minuter, Tvärbanan, affärer, restauranger, gym, caféer m.m. Vid torget finns Coop och runt husknuten finns badplatser och underbara promenadstråk längs både vattenlinjen och naturen samtidigt som stadens puls väntar på andra sidan bron. Det bästa av två världar helt enkelt! Stabil förening med mycket god ekonomi, ägd mark och många faciliteter så som hela fem övernattningslägenheter, välutrustat gym, bastu, två festlokaler, fullt utrustat snickeri m.m.

- Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd om ca sex kvm.
- Tvättstuga finns i huset. Lätt att få tider.
- Cykelförråd finns i port 110.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 90.5 kvm
Avgift 5079 kr/mån
Rum 3
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 1986
Pris

Ansvarig mäklare
Jimmie Rönnbäck
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 30 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Enastående läge! Magisk sjöutsikt & inglasad balkong i söder. Våning 5 av 6.

Planritning

Planritning
Planritning
Planritning alt 3rok
Planritning alt 3rok
Planritning alt 4  rok
Planritning alt 4 rok
Planritning alt 4 rok
Planritning alt 4 rok
Jimmie Rönnbäck

Jimmie Rönnbäck

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Svartviksslingan 116

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 90.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

RUMSBESKRIVNING
-Rymlig möblerbar entréhall med gott om plats för avhängning av ytterkläderna. Här finns också plats för byrå, garderober eller arbetsplats. Säkerhetsdörr.

-Rymligt badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta. Badkar, handdukstork, toalett och handfat med kommod. Förberett för tvättmaskin.

-Separat wc med toalett och handfat.

-I anslutning till hallen ligger sovrum 1. Rummet rymmer gott och väl dubbelsäng, är insynsskyddat och fönstret bjuder på magnifik utsikt över Mälaren och passerande båtar. Underbar utsikt på dagen när solen glittrar i vattnet men också på kvällen när Kungsholmen speglar sig i det blå. Måste vara härligt att mötas av denna vy varje dag man kliver upp ur sängen..

-Kök med ljusgrå skåpluckor och vitt kakel på väggen ovanför diskbänken. Maskinellt finns; kyl och frysskåp, spis, fläkt och diskmaskin. Mycket praktisk med avfallskvarn som fungerar ypperligt. Insynsskyddat med fönster som vetter mot naturen. Vacker utsikt över grönskan och strosande rådjur. Från köket kan du även via vardagsrummet se Mälaren vilket ger en härlig känsla.

-Enormt vardagsrum om ca 40 kvm med underbart ljusinsläpp och härliga ytor för väl tilltagna sällskapsmöbler samt matsalsmöbel som rymmer familj och släkt när de kommer på besök. Samtliga fönster erbjuder en makalös utsikt. Det är som en tavla där utsikten är lika fin på dagen där solen speglar sig i vattnet som på kvällen när lamporna från Kungsholmen blänker i kapp. Ett skådespel vilket som. Via vardagsrummet kommer du ut till lägenhetens oas, balkongen, som ligger högt och fritt i soligt söderläge med magnifik utsikt över Mälarens glittrande vatten åt ena hållet och naturen åt det andra. Väl tilltagen storlek gör den lättmöblerad med gott om plats för utemöblerna. Härlig förlängning av lägenheten som ger ett ytterligare ”rum”. Harmonisk plats för en avkopplande drink, en god middag eller bra bok så gör detta till ett härligt uterum under långa sköna dagar. Inglasningen gör också att balkongen kan nyttjas under större delen av året. Trätrall gör den även mer ombonad.

-Sovrum 2 är även det ett perfekt sovrum för dubbelsäng och sängmöbler. Precis som i köket vetter fönstret mot naturen med rogivande utsikt. Insynsskyddat.

OMRÅDE
Här finns allt vad ett kvalitativt boende innebär med en lugn trygg miljö vid Mälaren och samtidigt nära City och Alviks Torg.

Ett mycket populärt och omtyckt område med härliga grönområden, trevliga lekplatser och populära badplatser med både badbrygga och sandstrand. Omåttligt uppskattade inslag av alla boenden i området! Runt knuten finns härliga promenadstråk längs Mälarens stränder och för den båtintresserade finns båtklubb och båthamn på ett par minuters avstånd. Längs vattenbrynet finns även flera väldigt uppskattade grillplatser. Samfälligheten har ett mycket påkostat och populärt gym för den som gillar att träna. Gymmet finns vid badviken bara meter från badbryggan för ett härligt dopp efter passet. Finns även bastu här för den som är lite frusen eller bara vill ha det lite skönt.
I Minneberg och närområdet finns flera populära förskolor.
På torget finns en välsorterad Coop livsmedelsbutik som har öppet till kl. 21.00.

På ca 10 minuters promenad, alternativt några minuters busstur med nr 114, ligger Alvik med T-banans samtliga tre gröna linjer som snabbt och smidigt tar dig till City på ca 12 minuter. Även Tvärbanan avgår härifrån med spårvagn mot Globen/Hammarby Sjöstad via Liljeholmen samt mot Solna C via Bromma Blocks och Sundbyberg. Vidare kan man ta 12:ans spårvagn genom idylliska villaområden via Äppelviken och Ålsten till Nockeby. Flera busslinjer avgår också härifrån till bl.a. Spånga station och Bromma flygplats.
Mysiga Alviks Torg erbjuder caféer, butiker, banker, två gym, SALK-hallen, mataffär och ett par högklassiga restauranger vid vattnet.
Vid Tranebergsplan finns butiker, restauranger, pizzeria och apotek.
En kort cykeltur över Tranebergsbron och ni når Kungsholmen och vidare mot City.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 90.5 kvm
Byggnadsår 1986
Fönster 3-glas
Uppvärmning Värmepump, olja och el
Ventilation Mekanisk frånluft

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2019-03-27
Primärenergital 117

Ekonomi

Lägenhetsnummer 20 i HSB Brf Sandvik
Avgift 5079 kr/mån
Kommentar inkl värme, V/A , kabel-TV, bredband & IP-telefoni
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,9996%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Sandvik
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716418-6889
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Sandvik
Föreningen bildades 1985 och består av 118 bostadsrättslägenheter samt 5 lokaler som hyrs ut. Föreningen äger fastigheterna med äganderätt. Äga marken är väldigt stabilt för framtiden dvs. inga dyra tomträttsavtal som ska omförhandlas.
Mer info finns på föreningens hemsida: www.brfsandvik.se samt: www.minneberg.com
Brf Sandvik är tillsammans med föreningarna Tranan, Tangen och Svartvik i området medlem i "Minnebergs Samfällighetsförening" som bl.a. ansvarar för områdets värmeproduktion, Kabel-TV/fiber, miljöstation, p-garage, badbrygga, båthamnen med föreningens båtplatser mm. Här finns diverse gemensamhetslokaler som:
- 5 st. gästlägenheter.
- 2 st. samlingslokaler, Badviken i nr 17 och Båtviken i nr 89.
- Bastu & Motionslokal (400kr/år) & bridgeklubb i Badviken.
- Bordtennisrum i anslutning till Båtviken.
- Grovsoprum intill panncentralen.
- Fotoklubb, nr 114.
- Snickeriverkstad, nr 89.
- Tvättstugor finns tillgängliga i alla hus.
- 2 st. vävstugor, nr 11 & 81.

EKONOMI
Föreningen har stabil och god ekonomi. Senast som föreningen ändrade avgifterna var det en sänkning på 20%.
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

BYGGNADERNAS SKICK
Föreningens tekniska förvaltning sköts av HSB
2000-2001 Installation av nya värmepumpar
2002 & 2008 Stamrensning Kök och badrum/WC.
2004 Renovering av trapphusen
2005 Renovering av tvättstugor
2008 Hel genomgång av taket med nya takstegar, plåtar m.m.
2008 Fönsterrenovering, Stamrensning
2008 Ny belysning i gemensamma utrymmen
2012 Trapphusmålning, klinkergolv i hissar samt bidraget med föreningens del till ny bastu och motionsanläggning.
2013 Byte av stamventiler i samtliga badrum, samt bidraget med föreningens del med nya spaljéer i garagen och renovering av värmeanläggningen
2014 Markarbeten, samt bidraget med föreningens del med resterande del av utbyte spaljéer i garagen och nytt styrsystem för värme, ventilation, belysning.
2015 OVK. Nya takfläktar för värmeåtervinningen samt renovering av förenings undercentral. Stamrensning.
2016 Hissrenovering, elektroniska anslagstavlor i portarna
2017-2018 Fortsatt utbyte av tvättmaskiner och torktumlare
2018 Installation av digital tvättstugebokning
2018 Samtliga källargångar har renoveras med målade golv och en 50 cm plåtsockel på samtliga väggar. Utbyte av en del spaljéer
2019 Systematiskt brandskyddsarbete för att se till att alla brandceller är isolerade från varandra. Förbättrar rökluckorna
2019 Matavfallskärl installeras i området
2019 Renovering av föreningens uthyrningsrum
2020 OVK. Trapphusens golv har lagats och slipats om

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På entréplan finns en stor tvättstuga där det är mycket lätt att få tvättider.
I port 110 finns cykelförråd.
Sopnedkast finns också praktisk i trapphuset på samma våningsplan som lägenheten.

PARKERING
Det finns möjlighet att hyra parkeringsgarage genom Minnebergs samfällighet som ansvarar för ca 528 p-platser. Kostnad/mån 436 – 608 kr beroende på om platsen är inne eller ute. För dig som har motorcykel eller moped finns det gallerförsedda platser att hyra. Gästparkeringar finns och kostar 5 kr/timme. Det går även bra att parkera på gatorna i Traneberg, boendeparkering där.

TV OCH INTERNET
Kabel-TV går att få från både ComHem och Bredbandsbolaget. Basutbudet från ComHem ingår i avgiften.
Internet via fiber. Hastighet: 250 Mbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften. Kan uppgraderas till 1000 Mbit/s
Överlåtelseavgift 1666 kr
Pantsättningsavgift 714 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende